Ga naar inhoud

EPPO Stripdag 22 juni 2024


Recommended Posts

https://www.bndestem.nl/oosterhout/oosterhout-krijgt-na-twee-jaar-voorbereiding-zijn-eigen-eppo-stripdag~a1a80da6/

 

image.thumb.png.240dceff17d2ac2aa73a9a20e87e035d.png

 


 

Quote

 

Het zaadje voor Pep NU! is geplant door auteur Ger Apeldoorn. De schrijver van De jaren Pep (2014) kreeg zijn collega’s warm voor het idee en na twee jaar voorbereiding is de eenmalige comeback van Pep een feit.

Rob van Bavel, hoofdredacteur van Eppo en eigenaar van uitgeverij L is enthousiast. „We gaan er een echt feest van maken”, vertelt hij. Zaterdag 22 juni is de eerste Oosterhoutse Stripdag, van 10.00 tot 16.00 uur gratis te bezoeken in theater De Bussel. Veel schrijvers en tekenaars die meegewerkt hebben aan Pep NU! zijn daar aanwezig bij de presentatie.

Onder anderen Romano Molenaar (Storm, Witchblade, X-Men Unlimited), Martin Lodewijk, Daan Jippes (Donald Duck en Disney) en Eric Heuvel zijn erbij om hun werk te signeren.

Verslag op YouTube

Op deze dag worden ook het eerste deel uit de integrale uitgave van Storm en de integrale bundeling van Geheim van de tijd van Frits Jonker en Eric Heuvel gepresenteerd. Op uitnodiging van uitgeverij L zijn er ook nog een paar andere uitgevers aanwezig, waarmee een kleine stripmarkt gevormd wordt. De mannen van het YouTube-kanaal Bammerdebam komen verslag doen van de dag.

 

„In eerste instantie wilden we iets organiseren in de uitgeverij”, vertelt Van Bavel. „Maar de plannen werden al snel zo omvangrijk, dat we op zoek moesten naar een andere locatie. De Bussel is een ideale plek. De mensen reageerden direct enthousiast, bovendien zit Theek5 in hetzelfde gebouw, wat natuurlijk ook mooi aansluit.”

Samengesmolten

De jongste generatie zegt het misschien niet zoveel meer, maar veel vijftigers en zestigers leerden lezen met de Pep. Helemaal verdwenen is Pep eigenlijk nooit. Toen begin jaren 70 van de vorige eeuw de verkoop van stripmagazines terugliep, besloten Pep en Sjors samen te smelten tot een nieuw stripblad: Eppo. Deze naam is ontleend aan de gelijknamige strip van Uco Egmond, die voorheen gepubliceerd werd in Pep. Vaste medewerkers van Pep, zoals Peter de Smet (De generaal) en Martijn Lodewijk (Agent 327) verhuisden mee naar Eppo.

Voor puzzelliefhebbers, en dan in het bijzonder de fans van de Jan van Haasteren-puzzels, is een bezoek eveneens de moeite waard. Puzzeltekenaar – en Oosterhouter – Dick Heins is op de Stripdag ook in De Bussel om te signeren. Jan van Haasteren zelf is ook uitgenodigd, maar van zijn eventuele komst heeft de organisatie nog geen bevestiging ontvangen.

 

 

 

 

The Sisterhood: [CCO] comic book series (creator, writer) ComicsForSinners [EIC] comic news website Boom Art Department: [CEO] Art Agency, Editor

 

 

Link naar reactie
15 uren geleden, eriktex zei:

Maar waarom werken Haarlem en Oosterhout niet gewoon samen? Nu snoepen ze van elkaar publiek af - en wordt Haarlem anders en wellicht kleiner van opzet, maar Oosterhout is gewoon stripfestival Breda light (en daar ga ik in september wel naar toe...).


Voor de uitleg van Oosterhout, luister vanaf 23:00 naar het telefoongesprek met Rob van Bavel.
 


 

Exclusieve workshops en masterclasses door de beste striptekenaars.

Link naar reactie
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

was een leuke beurs met een goede sfeer

                                               rood want ik wil niet dood

                                               wit want ik geef geen sikkepit 

                                              blauw omdat ik van jou  houw

 

Link naar reactie

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Je hebt inhoud geplakt welke opmaak bevat.   Herstel opmaak

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...