Jump to content

Kana & Glénat Stock Vernietigd


Yoshi

Recommended Posts

Net gelezen op mangaheuvel: Ballon Media heeft de voorraad Nederlandse manga van Kana & Glénat vernietigd.

Dat zou in januari zijn gebeurd.

Wellicht niet de volledige voorraad.

Op Antwerp Convention in april werden die titels wel serieus afgeprijsd aangeboden. Heb zo nog wat Naruto titels kunnen kopen.

Link to comment

Net gelezen op mangaheuvel: Ballon Media heeft de voorraad Nederlandse manga van Kana & Glénat vernietigd. Dat zou in januari zijn gebeurd.

 

Lijkt me niet logisch. Waarom vernietigen? Als je de zaak dumpt, krijg je er nog een beetje voor. We zullen over een paar maanden eens kijken wat er op het boekenfestijn langskomt. 

Link to comment
Guest Kontiki

Alle mangatitels werden nog een laatste keer aangeboden aan winkels die ze een laatste keer goedkoper konden kopen (en dus ook verkopen). De restvoorraad is ondertussen werkelijk vernietigd.

Link to comment

Alle mangatitels werden nog een laatste keer aangeboden aan winkels die ze een laatste keer goedkoper konden kopen (en dus ook verkopen). De restvoorraad is ondertussen werkelijk vernietigd.

Een kaarsje branden vannacht.

 

Het is wel sterk dat veel mensen totaal niet weten dat uitgeverijen heel veel vernietigen dat niet verkocht geraakt. Meestal zijn ze stomverbaasd als ze dat horen.

Wat ik erger vind, is dat ook heel veel leraren en zelfs schrijvers dat niet lijken te beseffen, en dat ze doorgaans de financiële noodzaak ervan niet inzien.

Link to comment

Nou, er is een heel circuit voor boeken: nieuw, einde-reeks, boekenfestijnen ...

Vroeger drukten sommige uitgevers speciaal bij voor de Slegte en andere grote tweedehands- en eindereekswinkels en -ketens. Dus blijkbaar vond men het ook niet zo'n probleem.

Het idee is dat kopers liever de nieuwste boeken hebben, en als de onverkochte hoeveelheid niet te groot is, valt het ook nog mee.

Maar als de onverkochte stapels bergen worden ...

Ik heb eens horen zeggen dat de Kana-reeks Nana echt slecht verkocht. Ik vond die nochtans erg goed, maar ze liep voor geen meter.

Maar goed: hier op de site hebben we ervaring genoeg met prachtig werk dat niet verkocht geraakt. We hadden het onlangs nog over Fog.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...