Jump to content

Shortlist Plastieken Plunk 2016 Bekend!


Recommended Posts

De complete stripwereld davert op zijn grondvesten: De shortlist van De Plastieken Plunk is bekend! Statistieken zeggen niets, maar cijfers des te meer, vandaar dat we er enkele voor u hebben…

42 stripmakers schreven zich in voor De Plastieken Plunk, 8 haalden de deadline niet. Samen stuurden de kandidaten een gigantische berg strips in: 49 exemplaren, die in hun geheel 372 pagina’s telden.

Geografisch gezien is er heel wat diversiteit: 17 Nederlanders, 1 Fransman, 1 Braziliaan, 1 Spanjaard en 22 Belgen.
Voor het eerst in de geschiedenis van De Plastieken Plunk hebben er meer vrouwen dan mannen meegedaan: 22 maar liefst. Eat that Angoulême!

 

Maar u hebt vooral interesse voor die shortlist uiteraard, en terecht! Hier komen ze:

 

Drinking Glasses – Lae Schäfer
De Kleine Held – Maarten Peeters
Krieg – Jonas Sysmans
Last Night Lars – Coralie Laudelout
Lola and the Weekend – Nina Van Denbempt
Metamorfosen – Dennis Marien
Salome – Ibrahim Ineke
Sang chaud – Gabri Molist

 

Deze acht jonge snaken maken kans op De Plastieken Plunk. Die behelst 250 euro en een door Luc Cromheecke zelf gekneed beeldje. De jury wordt binnenkort bekendgemaakt.

 

Ook maken deze helden van het grafische medium kans op de Strip 2000 publieksprijs. Die houdt 50 euro in en wordt volledig gedirigeerd door u! U kan immers hier stemmen op uw favoriet.

 

Deze wedstrijd is enkel mogelijk dankzij onze sympathieke sponsors, die we hierbij graag vermelden en bedanken. De hoofdsponsors: Zone 5300, Yieha, Bonte en de andere sponsors: Stroke, Stripgilde, Pulp deLuxe, ’t Vlaams Stripcentrum, Stripwinkel Epic en Strip 2000.

 

Al dit lekkers zal uitgereikt worden op de Pépé Soirée. Iedereen is welkom vanaf 21u in café ’t Onverwacht Geluk, Burgstraat 59, te Gent.

 

Maak alvast uw komst bekend via de Facebook Event Page.

 

We zullen u verwachten!

Link to comment

Ondertussen allemaal gelezen: "Drinking glasses" is tof en grappig, "De Kleine Prins" is erg charmant en "Salome" heeft bepaalde grafische kwaliteiten. De rest... tjah... ik zal maar diplomatisch blijven: niet mijn smaak. Gestemd voor Drinking Glasses omwille van de hilarische voorlaatste pagina.

'If you can't be a good example, you'll just have to be a horrible warning' - Find me on Facebook

 

Link to comment

Ondertussen allemaal gelezen: "Drinking glasses" is tof en grappig, "De Kleine Prins" is erg charmant en "Salome" heeft bepaalde grafische kwaliteiten. De rest... tjah... ik zal maar diplomatisch blijven: niet mijn smaak.

Nogal mee eens. En ik heb het normaal nochtans wel voor meerwaardezoekerige introspectische krabbelstrips. Misschien word ik oud.

Voor De Kleine Held gestemd

Link to comment

Sommigen gaan overtuigd voor het artistieke, maar verliezen mijn aandacht al na 3 'plaatjes'.

Drinking Glasses neemt zichzelf niet te serieus en is wel plezant. Salome is kundig verteld en getekend; die trip in het midden hoeft voor mij niet, maar soit. Sang Chaud is te breedsprakerig maar eigenlijk wel de moeite om even door te worstelen. De kleine held zou niet misstaan als boekillustratie maar te mager beestje als strip.

En dan heb ik degenen wel gehad die me konden boeien.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...