Jump to content

Hommagealbum Guust Flater door tientallen Vlaamse en Nederlandse tekenaars


Guest Kontiki

Recommended Posts

Guest Kontiki

Hier ook even plaatsen.

Op 15 november verschijnt het unieke Guust-album Gefeliciflaterd! waarin tientallen Vlaamse en Nederlandse stripmakers een hommage brengen aan Guust Flater die dit jaar zestig jaar werd. Ze tekenden elk een eigen gag of een illustratie. Gerben Valkema (die in december ook nog een hommagealbum van Suske en Wiske publiceert) en Milan Hulsing maakten elk een zeer geslaagde cover voor respectievelijk de softcovereditie (7,95 euro) en de hardcoverversie (14,95 euro). Dit album verschijnt bij Dupuis en zal 56 pagina's tellen. 
Via http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php#Guust-hommage kan je heel wat meer uitleg lezen, onder meer met uitspraken van Urbanus, Merho, Lectrr en Jan Bosschaert en bijkomende fragmentjes bekijken van Kim DuChateau, Randall Casaer en Jonas Geirnaert (die voor een eenmalige comeback van Kabouter Wesley zorgde). Online staat ook een bijna complete lijst met deelnemende stripmakers en een paar kinderboekenillustratoren.
Ook in het Frans verschijnt een gelijkaardige uitgave waar heel wat toptekenaars een bijdrage aan leverden. Dit album van maar liefst 128 pagina's verschijnt in oktober en wordt niet vertaald. Maar voor een keer kunnen de Franstaligen ons benijden voor wat het team van Ballon Media (die de strips van Dupuis in ons taalgebied uitgeeft) exclusief voor ons in petto heeft.

 

Guust-Hommage.jpg

Guust-Hommage-HC.jpg

Link to comment
Guest Kontiki

Zoals aangegeven gaat het om twee volstrekt aparte uitgaven waarvan de Franse editie niet in het Nederlands wordt uitgebracht. Er zijn geen overlappingen, enkel gags van Vlaamse en Nederlandse stripmakers.

Ik ga die Franse uitgave dus ook kopen.

Link to comment
Guest Kontiki

Dat het Nederlandstalige album niet in het Frans verschijnt en er staan echt wel mooie dingen in.

Het is deze keer eenrichtingsverkeer aan beide kanten.

Link to comment
Guest Kontiki

Het was naar verluidt eerst de bedoeling om gags van hier onbekende Franstalige tekenaars te vervangen door gags van Vlamingen en Nederlanders, maar de respons was dermate groot dat er een volledig album kon gevuld worden met alleen maar Nederlandstalige auteurs.

Link to comment
Guest Kontiki

Dit najaar komen we met een gloednieuwe website die een pak overzichtelijker moet worden, zonder dat het daarom een op maat gemaakte website wordt voor enkelingen. Maar dat zal geen invloed hebben op de inhoud van onze artikels.

We gaan er net zo goed bakken kritiek op krijgen, maar die verandering is broodnodig.

In elk geval was de door jou gevraagde info maar één klik van je verwijderd. Daarom dat ik het me wilde besparen om jouw specifieke vragen te beantwoorden.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...