Ga naar inhoud

TDPB

Members
 • Aantal items

  4.552
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door TDPB

 1. TDPB

  Suske En Wiske

  In een recente podcast wordt aan Verhaegen gevraagd of hij dat zou doen indien gevraagd. Hij gaat er alvast vanuit dat dat niet zal gebeuren. Ik kan me wel niet meer herinneren of hij het ook zou doen of niet. Dacht vaagweg van wel.
 2. In 2015, in album 84 van de kampioenen, kreeg Markske ter vervanging van zijn oude, vertrouwde bolleke een nieuwe auto. Zelfde merk, maar nieuwe versie. Geheel toevallig heb ik twee jaar later exact hetzelfde autootje (model en kleur) gekocht. En dat is dus momenteel mijn lievelingsauto, ook al hebben we nog een tweede, grotere, duurdere auto staan.
 3. Eens je een bepaalde leeftijd hebt bereikt is alles jonger dan 10 jaar recent. De blauwe maan was het moment waarop de ooievaar baby-smurf bracht.
 4. "Op hetzelfde plein werden in 2013 al vijf fresco's op een ook al naar hem vernoemd rondpunt bevestigd met De Blauwbloezen, Agent 212, Vrouwen in 't Wit, G. Raf Zerk en Cédric." Een plein met daarop een rondpunt blijkbaar Eerst was het zo: Nu is het zo:
 5. Ja, dat helpt allemaal niet. Hadden ze ook niet ergens houten vliegtuigen? En hedendaags aandoende politie-uniformen. Er gaan wel meer voorbeelden te vinden zijn van anachronismes. Deze kledij bijvoorbeeld:
 6. Hoe zat dat ook alweer met die recente film waarin ze in het hedendaagse New York terecht komen. Reizen ze daarin door de tijd?
 7. Ik merk dat ik toch liever de langere verhalen van Cauvin las. De gagreeksen spraken me minder aan (eigenlijk zijn het meestal niet echt gags, eerder korte verhaaltjes).
 8. zijn de vlaggen en de namen van de landen die deelnemen aan de expeditie ook niet veranderd?
 9. De meeste herwerkingen zijn gebeurd net na de oorlog, toen de stap werd gezet naar uitgaves in kleur. Van alle albums die daarna zijn gemaakt zijn de albumversies altijd al de definitieve versies geweest. Er kunnen wel grote verschillen zijn met de tijdschriftversie (ander formaat, weggelaten scènes, andere inkleuring... dat geldt vooral voor de zonnetempel dacht ik) Het eerste direct in kleur verschenen album was De Geheimzinige Ster. https://nl.wikipedia.org/wiki/De_avonturen_van_Kuifje#Lijst_van_albums leert me dat daarvan een subtiel gewijzigde versie uit 1954 van bestaat. Kuifje
 10. Niets, veronderstel ik. Misschien ook een ander titelblad en zeker een andere achtercover. Die facsimile uitgaves zijn gewoon een manier om hetzelfde nog eens anders uit te geven.
 11. Dat Plantsoen ziet er verdacht veel uit als een rond punt.
 12. Je hebt ook facsimilies van de eerste z/w-versies, he.
 13. De volledig hertekende albums? Afrika? Amerika? Sigaren van de Farao?
 14. Ja, het is een boeltje. En het is niet alsof dat kleine strookje zo storend is. Je kon dat gerust boven al die coverontwerpen hebben geplakt. Jammer dat ze dat zo vlug hebben laren varen. (en zeggen dat FC De Kampioenen het al 112 albums volhoudt zonder enige verandering qua cover lay-out)
 15. Voor hetzelfde geld is die gast met zijn kuif een boosaardige Kuifje-dubbelganger. Ik heb het album er eens bijgenomen. Vier prentjes nadat Muller in het verhaal opdook slaat hij Kuifje al neer. Veel twijfel bestaat er dus niet over zijn rol in het verhaal. Als je als lezer op dat punt van het verhaal komt weet je, nadat je de cover zag, dus hoogstens dat er ergens in het verhaal een scène zal komen waarop Kuifje, Muller en de janssens samen in een jeep gaan zitten. Maar je weet nog steeds niet hoe of waarom.
 16. Ik vind eerlijk gezegd van niet. Als kijker denk je: oei, zou Robin echt dood zijn? Dat kan toch niet? Misschien is hij enkel gewond? Waarna je het boek moet lezen om te weten of het echt zo is of niet (hoe vaak is een personages niet schijnbaar dood geweest?) Perfecte verkooptruc.
 17. Moest het nog een trilogie zijn, zou ik zeker voor Indiana Jones gaan, maar ik ben dan wel zo een die Temple of Doom de leukste van de hoop vindt. De eerste 3 star wars zijn ook altijd welkom (beste slechterik ooit). En Mad Max ook. Maar dat is ondertussen ook al geen trilogie meer.
 18. Ik ben sowieso meer een pasteltintenliefhebber. Harde kleuren zijn lelijke kleuren.
 19. Dat weet je toch niet? Nergens uit die tekening kan je opmaken dat de man in kwestie de boosdoener van dienst is. Of dat dit een afbeelding is van Kuifje die met de boosdoeners van dienst wegrijdt. Je ziet een extreem neutraal kijkende Kuifje met naast hem een man die aan die vlekken te zien reden heeft om boos te zijn en dan de twee janssens die er wel heel raar uitzien.
 20. De paar keer dat ik dook was de omgeving toch meer grijs dan groen/purper.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...