Jump to content

TDPB

Members
 • Posts

  5,029
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TDPB

 1. Ik heb de eerste zes pagina's gelezen, en de korte inhoud, en ook inhoudelijk lijkt het me dezelfde manier van vertellen als hun Robbedoezen.
 2. TDPB

  Amoras

  Is dat ondertussen officieel aangekondigd, of gooi je hier een publiek geheim in de groep? edit: officieel dus
 3. Ik veronderstel het. Het is in ieder geval veel moeilijker dan je denkt. De reeksen waarbij je echt niet ziet dat een andere tekenaar het tekenwerk heeft overgenomen zijn héél dun gezaaid. Ze bestaan, maar ik kan zelf niet meteen iets bedenken.
 4. Juist. zet die twee samen en dat was perfect geweest. Maar misschien had hij er geen zin meer in toen bleek dat hij niet goed genoeg was om de reeks over te nemen.
 5. Uderzo's broer Marcel zat er dichterbij. En er zijn er ongetwijfeld nog wel die dat zouden kunnen. Er lopen op de wereld massa's talentvolle tekenaars rond. Maar die moeten natuurlijk ook nog op het juiste moment op de juiste plaats zijn en de juiste mensen kennen. Zelf zou ik -moest ik de uitgever of Uderzo zelve geweest zijn-ervoor gekozen hebben om de potloodtekeningen van Conrad te laten inkten door de vaste inkter van Uderzo's laatste albums (ik ben zijn naam kwijt en heb geen zin om het op te zoeken, maar ik bedoel de man die oorspronkelijk als opvolger aangeduid werd). En dan zou niemand ook maar enig verschil gezien hebben. Want soms zit het inderdaad in kleine details. Zoals bvb de manier waarop iemand de ogen tekent. Je zou denken dat dat gemakkelijk te imiteren is. Maar dat is het dus echt niet, weet ik uit ervaring.
 6. Dat Tatooine een woestijnplaneet is heeft natuurlijk ook veel te maken met de budgetaire beperkingen die de eerste SW film nog had. Een hele planeet ergens op een set namaken zat er niet in, en dan moet je dus op zoek gaan naar een locatie op aarde die er een beetje uitziet als een andere planeet. Een gewoon bos ziet er te aards uit. Een (ik zeg maar wat) Zwitsers landschap is toch ook niet helemaal dat. Dus kom je al vlug in de droge gebieden terecht. Een steenwoestijn. Een zandwoestijn, een ijswoestijn... Waar kunnen we goedkoop filmen? Tunesie zeg je? Laten we er dan maar een zandplaneet van maken. En die Keizer? Tja, hoeveel titels zijn er voor staatshoofden? Koning, president, minister... In Flash Gordon zat al een keizer, dat klonk goed, dus laten we er dan ook maar een Keizer van maken.
 7. Is dat een probleem? De Asterix die Uderzo zelf tekende in de eerste albums ligt veel verderaf van de latere Uderzo-Asterix dan de Asterix van Conrad.
 8. Goh, Sleen had ook nooit van perspectief gehoord hoor. Maar omdat zijn stijl net iets minder realistischer was dan die van (de latere) Vandersteen stoorde dat minder.
 9. Als het puur om auteursrechten gaat, klopt dat natuurlijk wel. Je kan niet zomaar een roman die niet in het publieke domein zit beginnen bewerken.
 10. Ben gewoon gevraagd dat te doen, aangezien Hurey het zelf niet meer kan. Heb daar verder niets mee te maken.
 11. En de Tremors-films natuurlijk: The sandworms in Dune were inspired by the dragons of European mythology that guard some sort of treasure. Favorites of Frank Herbert included the dragon in Beowulf that guarded a hoard of gold in a cave, and the dragon of Colchis that guarded the Golden Fleece from Jason.[2][3] Like these dragons, the sandworms of Arrakis will attack anyone who attempts to harvest the treasure that is spice from the desert sands, as if they were guarding it (the sandworms actually do not care for the spice as it is waste matter).[4] In Children of Dune (1976), a character even refers to sandworms as "the dragons on the floor of the desert."[5] John Schoenherr provided the earliest artwork for the Dune series, including the illustrations in the initial pulp magazine serial and the cover of the first hardcover edition. Frank Herbert was very pleased with Schoenherr's art,[9] and remarked that he was "the only man who has ever visited Dune".[10] Schoenherr gave the sandworm three triangular lobes that form the lips of its mouth. This design was referenced for the sandworm puppets that appeared in the 1984 movie adaptation of Dune.[11] Je zou denken dat de wormen uit Tremors rechtstreeks op die van Dune gebaseerd zijn, maar volgens de officiele legende ging dat als volgt: The concept of Tremors was originally conceived in the early 1980s, when writers S. S. Wilson and Brent Maddock were working for the United States Navy as filmmakers in charge of creating educational safety videos. While getting footage, the two climbed a large desert boulder and asked the question "What if there was something that wouldn't let us off of this rock?" This inspired the two to start brainstorming ideas for a monster movie, which was eventually dubbed "Land Sharks".[7] They shared their idea to their friend Ron Underwood, who was working with National Geographic as a documentary director, and used his knowledge of zoology to better develop the "land sharks" into creatures that could realistically exist.[citation needed] After their script for Short Circuit spawned a major box office hit, Wilson and Maddock quickly began shopping around their idea for Tremors. The name "Land Sharks" was changed owing to a then-popular Saturday Night Live sketch featuring a character of the same name. The original screenplay, titled 'Beneath Perfection', was finished in June 1988
 12. ja, maar dat zal in de volgende Bond-film natuurlijk terug Bonds nummer zijn.
 13. Jamaar, de visuele vormgeving van Dune is ondertussen mss (al dan niet bewust) beïnvloed door de Star Wars-films. Wat natuurlijk ook kan, en dat zie je wel vaker bij dingen die ongeveer in dezelfde periode ontstaan, is dat ze beiden dezelfde inspiratiebronnen hebben en langs die weg tot iets gelijkaardigs zijn gekomen.
 14. Zelfde zoals met Jinx indertijd, of dat personage van Michelle Yeoh. Leuk voor één film, maar met in het achterhoofd dat er eventueel een spin-off zou gemaakt kunnen worden. Alleen zal ze dan in dit geval geen 007-nummer kunnen gebruiken, want dat blijft natuurlijk voorbehouden voor de volgende Bond.
 15. Als eenmalig album had dat inderdaad gekund. Geldt ook voor dit tweede deel (misschien zelfs meer). Maar ze kunnen moeilijk ieder album uit de reguliere reeks in dat superheldenuniversum laten afspelen.
 16. Gisteren het tweede album gelezen. Op zich een leuk album, prima getekend ook weer. Blij ook te zien dat Kwabbernoot en Ijzerlijm ook opduiken, waardoor het af en toe aanvoelt als een gewone Robbedoes. Maar desondanks had ik toch veel liever een non-superhelden Robbedoes album van 80 pagina's gelezen.
 17. Er zijn minstens 25 lustige kapoentjes. Waarvan een aantal compleet vergeten zijn. Ik dacht dat de gags uit wie twee LK/Jommeke-albums niet opgenomen zijn in de reguliere Jommeke-reeks. De gags die daarin verschenen waren die uit Ohee. Maar hier en daar werden er grappen gerecycleerd of herwerkt, dus het kan zijn dat er overlapping is.
 18. Ja, in de latere Geerst periode zie je veel letterlijk overgetrokken foto's (nogal vaak foto's gemaakt tijdens zijn reizen). al googelend kwam ik overigens deze tekening tegen. Te mooi om niet te delen:
 19. De Lustige Kapoentjes in de versie van Hurey is een rare reeks. Hij begint met een viertal kapoentjes en Jakke, de 'Flurk' van dienst. Na een aantal albums/jaren verdwijnen alle mannelijke kapoentjes naar de achtergrond en wordt Poes, het meisje, hoofdpersonage samen met de Jakke. Hurey introduceert dan Blutske, het neefje van Poes. Langzaam maar zeker wordt die het hoofdpersonage en verdwijnt ook Jakke. Blutske krijgt een nieuwe buur, de kleuter Mumke en draait de strip een jaar lang hoofdzakelijk rond Blutske en Mumke (en zijn gans) en wordt Poes een nevenpersonage. En dan duikt Brek op, een nieuwe versie van Flurk. Mumke verdwijnt en nu gaat de reeks een jaar lang over Blutske en Brek, met Poes in een zeer sporadische rol.
 20. Neen, dat lijkt het niet. Het lijkt wel op een overgetrokken foto die genomen is vanop een gelijkaardige positie.
 21. op 72 jaar? Of heb je het over één van de 71 leeftijden daarvoor?
 22. Spip heeft enorm lange poten. Soms toch. Zou Yoann de tekenaar zijn die het meest het uiterlijk van zijn hoofdpersonage verandert (soms zelfs in de loop van één verhaal)?
×
×
 • Create New...