Ga naar inhoud

TDPB

Members
 • Aantal items

  4.552
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

3.327 profielweergaven
 1. TDPB

  Suske En Wiske

  In een recente podcast wordt aan Verhaegen gevraagd of hij dat zou doen indien gevraagd. Hij gaat er alvast vanuit dat dat niet zal gebeuren. Ik kan me wel niet meer herinneren of hij het ook zou doen of niet. Dacht vaagweg van wel.
 2. In 2015, in album 84 van de kampioenen, kreeg Markske ter vervanging van zijn oude, vertrouwde bolleke een nieuwe auto. Zelfde merk, maar nieuwe versie. Geheel toevallig heb ik twee jaar later exact hetzelfde autootje (model en kleur) gekocht. En dat is dus momenteel mijn lievelingsauto, ook al hebben we nog een tweede, grotere, duurdere auto staan.
 3. Eens je een bepaalde leeftijd hebt bereikt is alles jonger dan 10 jaar recent. De blauwe maan was het moment waarop de ooievaar baby-smurf bracht.
 4. "Op hetzelfde plein werden in 2013 al vijf fresco's op een ook al naar hem vernoemd rondpunt bevestigd met De Blauwbloezen, Agent 212, Vrouwen in 't Wit, G. Raf Zerk en Cédric." Een plein met daarop een rondpunt blijkbaar Eerst was het zo: Nu is het zo:
 5. Ja, dat helpt allemaal niet. Hadden ze ook niet ergens houten vliegtuigen? En hedendaags aandoende politie-uniformen. Er gaan wel meer voorbeelden te vinden zijn van anachronismes. Deze kledij bijvoorbeeld:
 6. Hoe zat dat ook alweer met die recente film waarin ze in het hedendaagse New York terecht komen. Reizen ze daarin door de tijd?
 7. Ik merk dat ik toch liever de langere verhalen van Cauvin las. De gagreeksen spraken me minder aan (eigenlijk zijn het meestal niet echt gags, eerder korte verhaaltjes).
 8. zijn de vlaggen en de namen van de landen die deelnemen aan de expeditie ook niet veranderd?
 9. De meeste herwerkingen zijn gebeurd net na de oorlog, toen de stap werd gezet naar uitgaves in kleur. Van alle albums die daarna zijn gemaakt zijn de albumversies altijd al de definitieve versies geweest. Er kunnen wel grote verschillen zijn met de tijdschriftversie (ander formaat, weggelaten scènes, andere inkleuring... dat geldt vooral voor de zonnetempel dacht ik) Het eerste direct in kleur verschenen album was De Geheimzinige Ster. https://nl.wikipedia.org/wiki/De_avonturen_van_Kuifje#Lijst_van_albums leert me dat daarvan een subtiel gewijzigde versie uit 1954 van bestaat. Kuifje
 10. Niets, veronderstel ik. Misschien ook een ander titelblad en zeker een andere achtercover. Die facsimile uitgaves zijn gewoon een manier om hetzelfde nog eens anders uit te geven.
 11. Dat Plantsoen ziet er verdacht veel uit als een rond punt.
 12. Je hebt ook facsimilies van de eerste z/w-versies, he.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...