Jump to content

TDPB

Members
 • Posts

  7,273
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

5,918 profile views

TDPB's Achievements

 1. Laat nu net dat platgeparodieerde Blofeld/Spectre/geheime basissen op spectaculaire locaties datgene zijn wat in de meeste van de Craig-films terugkomt. Ik zat net nog The Batman, de laatste in de Batman-film reeks. Dat is geen slechte film, maar ze hebben er wel alles wat de batmanfilms uit de jaren '90 leuk en bijzonder maakte uit verwijderd. Geen uitzinnige slechteriken in felgekleurde kostuums, geen superkrachten: het is gewoon een film over een man in een cape en een masker die de strijd aangaat tegen doorsnee misdadigers en iemand anders in een masker. En er loopt een catwoman in rond, maar eigenlijk is het gewoon een vrouw met katten en een muts op. Zoals ik al zei: dat is geen slechte film, maar over dertig jaar ga ik me die film niet meer herinneren, maar de Tim Burton-versie wel nog. Ik zag vorige week No Time to Die nog eens. Een drietal jaar nadat ik hem voor het eerst zag. Ik was 98% van die film vergeten (en ik ben altijd al een grote Bond-fan geweest Zo een die zelfs alle non-Fleming romans heeft gelezen). Ik wist enkel nog dat het iets met zijn dochter te maken had en hoe het eindigt. Waarom? Omdat het wellicht een avonturenfilm als zovele anderen is. Terwijl die oude Bond-films veel meer een eigen smoel hadden. Om het terug te betrekken op Kiekeboe: hopelijk hebben ze niet teveel datgene wat Kiekeboe een eigen smoel gaf verwijderd. Een andere inhoud met de vertrouwde tekenstijl had wellicht wel gewerkt. Een andere tekenstijl met de vertrouwde inhoud misschien ook. Maar beide dingen veranderen? Het is zeker een grote gok en ik hoop voor de betrokkenen dat het zal werken.
 2. Ik merk meer en meer dat de Bond-fans achteraf bekeken blij zijn dat de Craig-periode voorbij is omdat, buiten Casino Royale, de films gezien worden als minder geslaagd: te serieus, te weinig charmes en humor en onzinnige gadgets, en verhaallijnen die langs geen kanten blijven hangen. Plus dat ze ook nog eens hebben geprobeerd om al die films aan elkaar te linken zonder daar op voorhand echt over na te denken. Velen hopen dat ze met de volgende film terugkeren naar een opzicht staande avontuurlijke, luchtige film. Een beetje zoals dat wat de Mission Impossible films de laatste 15 jaar zijn geworden. En dan kunnen ze die Craig-films zien als een afgesloten alternatief hoofdstuk. Die eerste Timothy Dalton film was overigens nog geschreven voor Roger Moore. Vandaar dat de toon niet teveel afweek van wat vooraf kwam. Gelukkig hebben ze de Vliegende Tapijt-scène eruit gelaten.
 3. met de helft van het aantal prentjes werkt het nog steeds.
 4. Daar heb je lang over gedaan.
 5. Het is leuk zolang ze stijgen, maar eens ze zakken kom je daar niet graag meer mee naar buiten. Plus dat het ook helemaal niemands zaken zijn natuurlijk.
 6. Die verkoopcijfers halen de meeste Vlaamse (top)strips niet meer.
 7. Ja. Dat soort verkoopcijfers zijn altijd extreem onduidelijk. Gaat het om totale verkoop? Om verkoop per jaar? Is dat dan per album of alle albums samen? Enkel de nieuwe of ook de backcatalogus? Een gemiddelde verkoop van alle albums die dat jaar verschenen of enkel de best verkopende?
 8. Ik ben het juist aan het beluisteren. Nu, er zijn albums van de kampioenen die 100000 ex hebben verkocht (of meer) en Vertongens en Co die 50000 hebben verkocht. Maar dat is niet wat de recente albums verkopen.
 9. Die cijfers kloppen langs geen kanten.
 10. Dit moet je echt eens beluisteren/bekijken. De geweldige Charly Zhou Shen zingt alle vijf stemmen. En hij doet dat live. Ook al is het een tongbreker van jewelste.
 11. This is very tongue-in-cheek. Met de onsterfelijke regels You make me so very happy When you cuddle up and go to sleep beside me And then you make me slightly mad When you pee all over my Chippendale suite
 12. -er kan een andere inkter aan het werk zijn. -bij eerste albums heb je vaak dat de tekenaar nog zoekende is. Als die eerste tekening uit het begin komt en die laatste uit het einde kan daar inderdaad een verschil in geslopen zijn.
×
×
 • Create New...