Jump to content

TDPB

Members
  • Posts

    7,695
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

6,162 profile views

TDPB's Achievements

  1. ja, maar waarom zou je het geel van de uniformen weghalen?
  2. Ja, zover waren we jaren geleden ook al gekomen. Alhoewel het eigenlijk ook wel werkt met blauwe luchten.
  3. Ja, maar moeten we hem aanspreken met Van Rommelgem of gewoon Rommelgem? In dit gele luchten-album wordt hij geen enkele keer bij naam genoemd. Het hele album door heeft iedereen het gewoon over 'de graaf'. Jammer dat die cover hertekend is. De nieuwe versie past qua stijl minder bij de rest van het album.
  4. het is daarmee dat deze draad 4 jaar geleden begon
  5. ze zijn het stukje tussen de wenkbrauwen van Van Rommelgem vergeten (Heet die mens nu eigenlijk Graaf Rommelgem of Graaf Van Rommelgem?)
  6. geen probleem: De fictieve Robbedoes werkt in de Nederlandstalige strips voor een fictief weekblad.
  7. Vooral als ze dan die spirou op de cover niet vertalen. (ze hadden er toch beter 'robbedoes, die werkt voor het weekblad dat naar hem genoemd is' van gemaakt). Oh, komt er nog een Yoann-album? dat is leuk nieuws.
  8. TDPB

    Jommeke

    yep. Duidelijk zijn stijl.
  9. https://www.tcj.com/outcault-goddard-the-comics-and-the-yellow-kid/ interessant arikel over de periode waarin de strips vorm kregen in de amerikaanse kranten. Maar ook daarin tonen ze enkele rechtstreekse voorlopers van the Yellow Kid. Het stripje hieronder rechts verscheen in 1884, 10 jaar voor de eerste YK cartoon, want in het begin waren het nog gewoon cartoons (één prent dus)
  10. Ik had dat voorbeeld dat ik hierboven deel uit 1849 nog nooit gezien, maar toch doet het veel hedendaags strip-achtig aan dan dat pakweg de yellow Kid-stripjes deden Anyway, wat ik vooral wou zeggen is: er is geen echt punt waarop 'de eerste strip' ontstaan is. Het is allemaal een voortzetting geweest van eerdere dingen. En de Amerikanen zeggen graag dat The Yellow Kid de eerste was, maar dat was ook maar gewoon voortborduren op wat er eerder kwam, met misschien als enige verandering dat het om een terugkerend personage ging.
  11. Je baseert die mening op twee albums. Beetje voorbarig. Er is geen enkele redenen waarom dat nu niet meer zou kunnen.
  12. TDPB

    Animé van de dag

    https://www.yokogaomag.com/editorial/manga-face Voor zij die zich wel eens afvragen waarom zoveel jongens en mannen in manga en anime er zo europees engelachtig uitzien: dat is allemaal terug te brengen op Bjorn Andrésen, de jongen met het engelgezicht uit Death In Venice. µ
  13. Dit komt bvb uit 1834 en dit uit 1849
×
×
  • Create New...