Ga naar inhoud

TDPB

Members
 • Aantal items

  4.308
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

2.925 profielweergaven
 1. Conrad tekende het eerste Kid Lucky album. Je kan wel zien dat het van hem is (als je een beetje vertrouwd bent met zijn werk), maar ik vind het toch mooier dat wat Achdé doet. Conrad heeft zowat alle grote Franco-Belgische tekenaars 'gedaan'. Morris, Franquin (met de marsupilami) en Uderzo. Enkel Hergé ontbreekt nog.
 2. En wat ik dus wou zeggen, van al die tekenaars is Achdé nu net de enige waarvan het opvalt dat het Morris niet is.
 3. De tekenfilmbewerking 'De ballade van de daltons' en 'Daisy Town' zijn door Pascal Dabère, een verdienstelijke ghostartist getekend:
 4. ja, Vittorio Leonardo deed wel degelijk meer dan inkleuren. Ik herinner me nog een interview met hem uit de tijd dat het eerste album van Achdé verscheen waarin Leonardo behoorlijk teleurgesteld reageerde op het feit dat hij de reeks niet mocht voortzetten zoals hij blijkbaar zelf had verwacht. Als je wat surft kan je hier en daar wat Lucky Luke tekeningen vinden die ofwel door Leonardo solo ofwel door Leonardo en Morris samen zijn ondertekend. (gesigneerd Morris maar volgens veilingshuis HUBERTY & BREYNE werk van Leonardo) En hij tek
 5. Juist, die was ik helemaal vergeten. Ah ja, het zijn maar strips.
 6. Er zit nochtans een (alternatief universum) spiderman in.
 7. Ik vind nochtans dat Achdé de slechtste van alle Morris imitators is (na Conrad en Leonardo en die mens die de tekenfilmbewerkingen tekende) Zijn werk is een imitatie maar het valt ook op dat het een imitatie is.
 8. https://en.wikipedia.org/wiki/Fantasio_(opera) Fantasio is een Franse opera (of wellicht een operette) van Offenbach die hernomen werd in 1930. Veel kans dat de naam daaruit komt.
 9. Er zijn behoorlijk wat blonde Italianen. Plus dat zijn moeder natuurlijk gewoon van hier kon zijn. Onze oude buurvrouw was zo Oostends als maar kon zijn, en toch was haar achternaam Gonzales.
 10. Jammer dat de haai in die film niet zwart is. (ik heb ook lang moeten kijken voor ik dat zag).
 11. Kuifje albums hebben nooit een nummering gekregen. Zijn er zo nog reeksen? Hebben andere Catersman-reeksen dat ook? Blake en Mortimer? Alex? (ben eventjes te lui om dat op te zoeken).
 12. Niet. Ik heb als kind nooit een (langlopende, bestaande )stripreeks in de correcte volgorde gelezen. Grote verwarring heeft dat nooit opgeleverd. Plots kwam je eens een album tegen waarvan je dacht "ha, zo hebben die elkaar leren kennen". En dat wist je dan ook weer. Dat was het voordeel van de pre-cyclussen periode. De situatie van de personages was aan het einde van het album terug hetzelfde als in het begin. Je kon die verhalen meestal perfect door elkaar heen lezen.
 13. Rare familie daar. Als we er tenminste vanuit gaan dat Fantasio en Zantasio familienamen zijn (Italiaanse immigranten misschien?) moet er daar dus ooit een madame Fantastio geweest zijn die trouwde met een meneer Zantasio, "want onze namen passen zo goed bij elkaar". (ik ken een Coen-Decoene, dus ik moet toegeven dat het niet onmogelijk is). Of gaan jullie ervan uit dat Fantasio een voornaam is?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...