Ga naar inhoud

TDPB

Members
 • Aantal items

  3.832
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

2.341 profielweergaven
 1. Daar zit vooral veel vetweefsel in. Een goede isolerende laag dus.
 2. Poëtisch of niet, ik vind B maar niets. Een van de personages valt omver en aan hun voetstappen te zien zijn ze ergens middenin de weg miraculeus uit het niets opgedoken. Plus dat de palen, zowat het enige wat de tekenaar moest tekenen niet juist in het perspectief staan.
 3. Als ik sterf op de daartoe statistisch voorziene dag gaan er toch amper nabestaanden of vrienden over zijn. Dus veel kans dat de plechtigheid in 10 minuten voorbij is.
 4. TDPB

  Suske En Wiske

  De HC-versie zou een dossier hebben.
 5. TDPB

  Suske En Wiske

  Wat is het verschil? Merho zou de eigenaar zijn van één van die afgewerkte halve platen. Ik vraag me af waar die halve plaat die ik ergens hier eerder in slechte resolutie heb gedeeld vandaan komt. Die duikt nooit op in overzichtjes of artikels over de sonometer, waar meestal wordt gesproken over 4 halve pagina's.
 6. TDPB

  Suske En Wiske

  Als je Het Gouden Paard, het laatste album uit de blauwe reeks vergelijkt met de albums die in die tijd voor de rode reeks werden gemaakt (De Duistere Diamant, Het Sprekende Testament, De Zwarte Zwaan), zie je dat de tekenstijl van beide S&W-versies heel dicht bij elkaar begon te liggen. Het is normaal dat Vandersteen en zijn inkter(s) de kennis en kunde die ze opdeden bij het maken van hun Kuifje-albums ook meenamen in hun kranten-albums. En ten tijde van De Sonometer was er inderdaad een wissel van inkters in de studio gebeurd. Het spreekt voor zich dat dat een invloed op de
 7. Ik zou graag hebben dat ze dit spelen, because it's my themesong (Ally McBeal leerde ons dat we allemaal een eigen themesong moeten hebben).
 8. TDPB

  Jommeke

  Ja, dat stijlverschil viel op, zeker naar het einde toe. Ik ken iemand die hem 'de slechte tekenaar' noemde. (beetje overdreven natuurlijk, want ze zijn niet slecht, maar wel anders).
 9. TDPB

  Jommeke

  we kunnen natuurlijk gokken, maar ik heb enkel de namen vermeld waarvan ik het zeker wist (omdat ze me het zelf hebben verteld meestal)
 10. TDPB

  Jommeke

  Dat laatste prentje ziet er zeer Morjeau-achtig uit. Maar ik dacht dat Morjeau ook meewerkte aan albums van De Sterk. Het kan allemaal in elkaar overlopen. Volgens mijn informatie ging De Sterk in 2002 met pensioen.
 11. TDPB

  Jommeke

  1 De jacht op een voetbal: Jef Nys 2 De zingende aap: Jef Nys 3 De koningin van Onderland :Jef Nys 4 Purpere pillen: Jef Nys 5 De muzikale Bella: Jef Nys 6 Het hemelhuis: Jef Nys 7 De zwarte Bomma: Jef Nys (hertekend: Philippe Delzenne) 8 De ooievaar van Begonia: Jef Nys 9 De schildpaddenschat: Jef Nys 10 De straalvogel: Jef Nys 11 De zonnemummie: Jef Nys 12 Paradijseiland: Jef Nys 13 Het Jampuddingspook: Jef Nys 14 Op heksenjacht: Jef Nys 15 Het staartendorp: Jef Nys 16 De gouden jaguar: Jef Nys 17 Diep in de put:
 12. TDPB

  Jommeke

  Dacht niet dat ik die geplaatst had.
 13. TDPB

  Jommeke

  Ik geef je daar geen ongelijk in (ik zie dat ik schreef dat hij een compleet andere stijl had dan Nys. Die 'compleet' is ferm overdreven natuurlijk) Je hebt zo van die tekenaars die hun horizon bijna altijd plaatsen ter hoogte van de onderste kaderlijn en je hebt zo van die tekenaars die dat nooit doen. Op dat laatste prentje doet Jommeke iets heel raars met zijn nekwervels.
 14. TDPB

  Jommeke

  Er zal weinig penseel te pas zijn gekomen aan Jommeke. Zeg maar penbeheersing. edit: je bedoelde wellicht de vorige generatie tekenaars in het algemeen? In dat geval heb ik niets gezegd.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...