Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Lefranc

Members
 • Aantal items

  239
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

586 profielweergaven
 1. Lefranc

  Kuifje miniaturen

  Dat heb ik even voor jou uitgerekend Rik : er zijn 50 miniaturen die je in het totaal slechts 1.989,45 euro zullen kosten. Bij eventueel succes kan de actie verlengd worden.
 2. Lefranc

  Vandaag Gekocht

  Ik kom aan 3.687 €. Een 200 € meer dan in 2017. Ik probeer nochtans elk jaar te minderen.
 3. Lefranc

  Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Heb dit weekeinde de integrale ook gelezen. Er zijn inderdaad nogal wat spelfouten. Meestal een misplaatste letter, maar soms ook een ontbrekend woord. Ik denk dat het de originele vertaling is met een nieuwe lettering. Bij het lezen vroeg ik mij af hoe het komt dat in strips zo veel dergelijke fouten voorkomen. In boeken is dat toch niet zo. Kan er bij strips geen spellingscorrector op losgelaten worden? De verhalen zijn na meer dan 40 jaar best nog leesbaar. Een goed initiatief van DDB. Ik was wel teleurgesteld over het dossier. Dat zijn eigenlijk dezelfde kunsthistorische uitweidingen die in destijds in de strips verschenen zijn. In de strips staan zelfs meer dossiers in. Ik begrijp ook niet waarom verwezen wordt naar de verschijning in Femmes d'aujourd'hui. Ramiro verscheen ook in de Nederlandstalige tegenhanger Het Rijk Der Vrouw. Ik had ook een dossier verwacht over Ramiro zelf, zoals de uitstekende dossiers bij de integrales van Arboris of Sherpa. Niets daarvan in deze integrale. Dat mocht toch voor deze prijs. Ik kan mij niet voorstellen dat er niets over het ontstaan, de verhalen etc van Ramiro te vertellen valt. Het verhaal de Charlatan heeft een heel andere stijl dan de andere ? Getekend door een assistent ???
 4. Lefranc

  Dossier n°2 XIII

  Wat niet wegneemt dat dossier XIII 2 een sof is.
 5. Lefranc

  Dossier n°2 XIII

  Ik lees strips voornamelijk voor ontspanning. Alhoewel ik liever meer toppers zoals Undertaker, Krasse Knarren, Mooie dagen etc zou zien verschijnen beleef ik meer plezier aan een mindere Thorgal, Largo en zelfs Alex dan aan wat elk jaar in de top tien van Knack of De Morgen staat.
 6. Lefranc

  Blake en Mortimer

  Heb ik intussen gedaan. Er steekt een ex-libris in. Dezelfde als in de uitgave met stofomslag maar dan ondertekend door beide auteurs en vermelding in het colofon "beperkte editie in een oplage van 150 exemplaren".
 7. Lefranc

  Blake en Mortimer

  Mijn werkgever had er 40 te geef, 20 NL en 20 FR. Zeker geen illegale uitgave. Alles is wel goed gecentreerd hoor, Scan is wat matig omdat de strip niet volledig op mijn scanner ging, die max a4 is. Afwerking van de strip is perfect en nog gesealed. Iets groter dan de regulier uitgave met slappe kaft. Er zou ook nog een ex-libris inzitten, maar dan moet ik de seal verwijderen
 8. Lefranc

  Blake en Mortimer

  Ik heb een album van Blake en Mortimer gekregen die ik nog niet op diverse catalogi of te koop tegengekomen ben. Het is een gekartonneerde versie van de gewone uitgave met een linnen rug. Iemand een idee wat voor soort uitgave dit is en wat de oplage was ?
 9. Lefranc

  Vandaag Gekocht

  De nieuwe politieke correctheid slaat opnieuw toe. Vergelijk nieuwe en oude uitgave.
 10. Lefranc

  Catawiki Zaagdraad

  De Blake & Mortimer luxe 25 verscheen deze week en wordt nu al door stripwinkel Barabas op een veilingsite verkocht. Mag ik mij daar vragen bij stellen ? Waar is de beroepseer ?
 11. Lefranc

  Integrales

  Een nieuwe vertaling blijkbaar. Het onderwijs gaat met rasse schreden achteruit.
 12. Lefranc

  Integrales

  Vandaag de integrale met de eerste verhalen van Luc Oriënt gelezen. De bijna 50 jaar oude verhalen zijn nog verrassend lezenswaardig. Jammer van de toch storende fout op blz 48 waar Luc zegt dat tijgers uit Afrika komen en leeuwen uit Azië. Ok, er is een klein gebied in India waar nog een paar honderd Aziatische leeuwen leven, maar er zijn zeker geen tijgers in Afrika. Jammer genoeg heb ik geen album uitgave van "Het dal van de drie zonnen" of het Kuifje-weekblad waarin het verhaal verschenen is of een Franstalige uitgave, want ik ben benieuwd wat daarin stond. Weet er iemand of het hier over een nieuwe vertaling gaat ?
 13. Lefranc

  Suske En Wiske

  Nikita, Candle in the Wind...
 14. Lefranc

  Vandaag Gekocht

  Op de website kan je de 12 strips van Kobijn bestellen. Als ik het goed voor heb moeten er hiervan nog 2 daadwerkelijk verschijnen. Dat zal wel lukken zeker. Dat je alle tot nu toe verschenen albums nog kan bestellen zegt veel over de populariteit natuurlijk
×