Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Lefranc

Members
 • Aantal items

  269
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

841 profielweergaven
 1. Lefranc

  Suske En Wiske

  Is de layout van de integrale van de Blauwe Reeks (gewoon en luxe) al ergens te bekijken ?
 2. Lefranc

  Suske En Wiske

  Hm zo eenvoudig is het niet. Muziek van rond 1980 bijvoorbeeld is best nog te pruimen en beluisterbaar (bv Fad Gadget, Joy Division, Simple Minds, U2 etc...). Dat is 40 jaar geleden. Sterker nog zo veel is er sindsdien niet meer veranderd. Maar in 1980 vonden we muziek van 40 jaar ervoor (1940) hopeloos gedateerd.
 3. Ten einde dit probleem te onderzoeken heb ik dit weekeinde de nieuwe Kiekeboe gekocht in de plaatselijke krantenwinkel (mits in achtneming van de sociale afstand). Volgens mij wordt een album als volgt samengesteld op de drukpers. Je hebt de binnenpagina's die een bepaalde afmeting hebben. De omslag is tweemaal een binnenpagina plus de rug. Als je goed kijkt, is de rug bol. Dit komt door de kromming van de beide hoeken plus de lijm. Hierdoor worden de voor- en achterflap als het ware naar achtergedrukt waardoor het boekblok een kleine millimeter zichtbaar wordt. Overigens viel mij op dat Merho niet meer meewerkte aan het nieuwe album. Het verhaal was ok alhoewel de auteurs iets te krampachtig het album volstouwden met woordspelingen à la Merho. Ik had soms de indruk dat er iets niet klopte met de figuren. Op blz 6 bijvoorbeeld lijkt het hoofd van Kiekeboe op het lichaam gefotoshopt. De lijnvoering van het lichaam is veel dunner dan het hoofd en er is een stijlverschil tussen het hoofd en het lichaam. Misschien tekent iemand anders de hoofden?
 4. Jammer want ik heb in deze lock down periode de twee eerste delen gelezen en ik vond die best goed.
 5. Vraagje ? Ik dacht dat ik dat ergens gelezen had maar ik weet het niet meer zeker. Werd De Orde van Jacamon niet stopgezet in vertaling ? Verschijnen de twee resterende albums in het Frans?
 6. Plumoo is van de Franse tekenaar Michel Douay. Zou volgens Wikipedia nog leven : 106 jaar https://fr.wikipedia.org/wiki/Plumoo
 7. Lefranc

  Catawiki Zaagdraad

  Die antiquarische strips van Blake en Mortimer en Lonesome 2 werden dus al aangeboden voor ze verschenen waren. Nice.
 8. Lefranc

  Catawiki Zaagdraad

  Straf. Deel 2 Blake en Mortimer HC staat al twee dagen na verschijnen in een veiling. Een nieuw record? O ja. Deel 2 HC van Lonesome staat er ook op. Maar die is al twee weken oud. Vintage dus
 9. Zou de mijne kunnen zijn. Staat op Catawiki met status verzonden maar tot nu nog niets van de post gehoord.
 10. Lefranc

  Integrales

  Is die integrale van de Indianenreeks van Kresse nog te lezen of gedateerd?
 11. Waarom zou de oplage van HC Lonesome 2 hoger moeten liggen? Alleen diegene die de eerste HC hebben gaan die toch kopen.
 12. Herdrukken vermoed ik niet. Op is op.
 13. Lefranc

  Integrales

  Vijf nieuwe delen is dan ook relatief want het gaat om verhalen van een twintigtal blz.
 14. Lefranc

  Catawiki Zaagdraad

  In dezelfde veiling staat een originele plaat van Alex te koop uit de goede periode. Weliswaar met Nederlandstalige tekstballonnen. Ik vraag mij af of dat de verkoopprijs beïnvloedt. De meest kopers zijn toch Franstalig dacht ik.
 15. Als er niemand klacht indient, gebeurt er niets. Ik vermoed dat er niemand klacht neer legt voor zulke bedragen. Listig gezien.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...