Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Lefranc

Members
 • Aantal items

  221
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

492 profielweergaven
 1. Lefranc

  Spirou - Robbedoes

  Een vraagje voor de kenners. Opgelet : grote spoiler in de vraag. In "Stichting Z" de nieuwe Robbedoes door... blijkt dat Ijzerlijm de zus van Robbedoes is. Is dit nieuw ? Ik kan mij niet herinneren dat ik dit ooit in de reguliere reeks gelezen heb.
 2. Lefranc

  Catawiki Zaagdraad

  De "expert" schat de tekening op 450 euro 😒
 3. Lefranc

  Geflopte en gestopte reeksen

  De uitgeverij moet ook uit de kosten geraken hé. Jammer voor de liefhebbers, maar blijkbaar zijn ze niet talrijk genoeg.
 4. Lefranc

  Vandaag Gekocht

  Is die Kamasutra een verhaal of een boek met illustraties? In de Fnac waren alle exemplaren gesealed
 5. Lefranc

  Geflopte en gestopte reeksen

  Kobijn. Geflopt en gestopt ????
 6. Lefranc

  Kwaliteit van vertalingen

  Op blz 10 van Gung Ho 3 staat een behoorlijke flater. Onderaan staat dat de songtekst van het liedje Summertime van Ella Fitzgerald is. Dat is natuurlijk fout. Summertime komt uit de opera Porgy en Bess van George Gershwin uit 1935. De tekst is van de schrijver van het boek, ene Dubose Heyward. Als je in google summertime ingeeft, krijg je als eerste hit wel dat het een nummer is van Ella Fitzgerald. Maar dat dateert uit 1959. Ik denk niet dat Ella ooit een songtekst gemaakt heeft. Alleszins heeft in deze Trump gelijk : google = fake news. Ik weet wel niet of het hier over een fout van de vertaler gaat. Ik beschik niet over de originele uitgave in het Frans of was het Duits?
 7. Lefranc

  Music for Life- Stripveiling

  Is er al een concrete datum voor de start van de veiling en hoe ga ik weten wanneer het start ? Hebben jullie een facebook pagina ? Er zijn wat zaken die mij interesseren en waarvoor ik wel wat dieper in mijn portemonnee wil duiken.
 8. Lefranc

  Stallaert tekent K3 ?

  Die zwarte lijkt op Louis Tobback.
 9. Lefranc

  Kwaliteit van vertalingen

  Om nog niet te spreken van het kamp Petitbonum (= petit bonhomme, klein mannetje) dat in de nieuwe vertaling Grootmokum heet. Hallo? Geen enkele Vlaming weet wat mokum is, laat staan dat die daar enige affiniteit mee heeft.
 10. Lefranc

  Stripverzameling beheren

  Oei, een soort monopolievorming dus. Zijn er andere kanalen om strips te verkopen? Naar aanleiding van mijn verhuis wil ik er redelijk wat verkopen, maar het gros is natuurlijk niet geschikt voor een veiling.
 11. Lefranc

  Stripverzameling beheren

  Als je je verzameling ingeeft in de catalogus van Catawiki, kan je dan ook aangeven welke strips je wil verkopen ?
 12. Lefranc

  Vers Aangekondigd

  En de krant. Blijkbaar komen er vier edities.
 13. Lefranc

  Vers Aangekondigd

  Iets voor de verzamelaars. Ik weet niet of dit in de juiste thread staat maar vandaag zag ik in Franstalige stripwinkels in Brussel een krant liggen met pagina's uit de te verschijnen "Kinderen van de Wind" van Bourgeon. Voorpublicatie en infoartikels. Zwart-wit en 3 euro. Ik vermoed dat dit niet in het Nederlands zal verschijnen.
 14. Lefranc

  Ik ben op huizenjacht. (Split van "Vandaag gekocht")

  Overdag ok, na de werkuren slecht. Als je dan naar een concert gaat of iets wil gaan eten ben je verplicht om de auto te nemen. Hoe meer er in België door de overheid geroepen wordt, dat je je auto moet thuis laten, hoe slechter het openbaar vervoer wordt.
 15. Lefranc

  Moet de strip afstappen van het feuilleton?

  De conclusie is dus: een goed verkopende feuilleton strip produceren. Daar kunnen de auteurs zonder subsidie van leven.
×