Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Lefranc

Members
 • Aantal items

  197
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

432 profielweergaven
 1. Lefranc

  Vers Aangekondigd

  Om nog te zwijgen van de definitieve versie van De Huurling.
 2. Lefranc

  Bij de pinken blijven

  Ik heb ze naar Télévil gebracht. Daar worden mensen tewerkgesteld die moeilijk aan werk geraken. Een sociaal project dus. De winst gaat naar lonen van die mensen en naar andere goede doelen.
 3. Lefranc

  Bij de pinken blijven

  Die heb ik in aparte dozen "Te Verkopen" gestoken.
 4. Lefranc

  Bij de pinken blijven

  Herkenbaar. Ik ben een tijdje geleden verhuisd. Tijd om te wieden dacht ik. Ik schat dat ik zo een 15.000 strips heb. Ik heb stapels strips van uitgeverij Talent en Millenium gratis en voor niets naar de kringloopwinkel gebracht omdat je die niet meer aan de straatstenen kwijt kan. Ik mocht er wel niet aan denken hoeveel ik daar destijds voor betaald heb.
 5. Lefranc

  William Vance overleden

  Ik heb deze. Een van zijn weinige platen rechtstreeks in kleur XHG-C3 en een plaat uit Bruce J Hawker (De Puzzle denk ik). Foto's zijn spijtig genoeg niet zo scherp.
 6. Lefranc

  Originelen

  En mogen we de prijs weten? Alleszins stukken mooier dan een in 10 minuten gemaakte tekening voor 1000 € van Marini.
 7. Lefranc

  Wordt Deze Vertaald?

  Van dit soort berichten word ik bang. Hommageverhalen van klassiekers zijn altijd teleurstellend, ook als ze door Blain en Sfar gemaakt worden. Hetzelfde niveau halen als het origineel is onmogelijk. Dus wordt er geprobeerd om er iets over the top grappig van te maken. Wat doorgaans geforceerd overkomt. Ik kan mij alleszins geen geslaagde hommage voor de geest halen.
 8. Lefranc

  Commissions Topic - Contacten, prijzen en de buit.

  Dat moet een 15 jaar geleden zijn. Ik heb toen in Parijs een aantal platen en tekeningen gekocht in de winkel bij Maghen. Die SF plaat van Vance; een plaat van Vance uit een album van Bruce J Hawker; een plaat van Niklos Koda; een tekening van Kraehn en twee tekeningen van Florence Magnin. Dit alles voor 1.500 euro. De plaat van Niklos Koda was de duurste. Nu zou ik hetzelfde niet meer kopen wegen veel te duur. Na mijn verhuis zal ik ze hier eens posten. Vijftien jaar geleden kon je nog veel betaalbare zaken kopen. Tegenwoordig betaal je voor een debutant al direct 600 euro en als die al een eerste succesalbum heeft loopt dat al in de duizenden. Ik heb, toen ze nog in de Zuidstraat in Brussel zaten, geregeld bij Petits Papiers gekocht. Je moest je toen aanmelden in de winkel waar vieze ventjes in pornomateriaal aan het snuffelen waren. Het leek of dit een dekmantel was voor nog iets veel ergers : namelijk orginele stripplaten verkopen. Je mocht toen naar bovengaan waar je in een kamer terecht kwam waar op een aantal tafels en op de grond stapels originele platen en tekeningen lagen. Daar kon je dan uren snuisteren. Had ik toen geweten wat er later allemaal zo duur zo worden... Vance, Rosinksi, Marini, Gibrat....
 9. Lefranc

  Vers Aangekondigd

  Toch niet.
 10. Lefranc

  Vers Aangekondigd

  Op de hoofdzetel van de firma waar ik werk hangen in de gangen originele platen aan de muur. Onder andere van Lucky Luke en Tardi. Ook wel platen van tekenaars die ik niet ken.
 11. Lefranc

  De jeugd van Alex

  Ziet er niveau jong Suske en Wiske uit. Enkel voor de allerkleinsten onder ons.
 12. Lefranc

  Integrales

  Mij laten verleiden tot het kopen van een integrale van de Brokkenmakers. Destijds heb ik die strips links laten liggen omdat ik ze niet goed vond (bij publicatie in Kuifje). Maar wat is dat slecht zeg. De scenario's zijn tenenkrullend. Met als dieptepunt De alligatorpoel.
 13. Lefranc

  Catawiki Zaagdraad

  Misschien voor en achter? Maar het is dan wel wol van een zuivere maagd.
 14. Lefranc

  Originelen

  Ik verschiet van de prijzen voor Aan Miralles.
 15. Lefranc

  Commissions Topic - Contacten, prijzen en de buit.

  Nu ik toch bezig ben. Een vraagje voor de kenners. Jaren geleden kocht ik deze plaat van Vance. Volgens mijn boekhouding voor 200 euro. Eén van de weinige strips die hij rechtstreeks in kleur gedaan heeft. Maar weet er iemand uit welke strip deze komt en of die in het Nederlands verschenen is?
×