Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Vittorio

Members
 • Aantal items

  838
 • Registratiedatum

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. De Volksreep De Vrije Reep ZoZoReepReep ReepToe Ons Reepske ‘t Bontekensblad De Gazet van Bonte Het Belang van Bonte Le Bonte Illustré La Bonte Dessinnée De Bonte Was (proper stripmagazine, voorheen Reep&Zeep)
 2. Barks heeft zijn taakje volbracht en Manara uitgeschakeld, maar toch spijtig dat nu ook zijn The Old Castle's Secret het veld moet ruimen, een haperende uitvinding ja maar juist door de hapering (skelet zichtbaar als schaduw) zo leuk en sfeervol:
 3. Petje af! En ik weersta in dit geval de verleiding om je te vragen of Hawking ook iets effectief bewezen heeft over De Schakelaar.....,
 4. Je snijdt wel iets interessants aan. Gewoonlijk ga je als lezer mee in de verbeelding van de maker, maar in dit geval word je geacht mee te gaan in de verbeelding van de maker die de verbeelding van zijn hoofdpersoon verbeeldt. Maar in beide gevallen verkeer je in een verbeelde wereld. Je kunt dus beweren dat er geen verschil is tussen de de teletijdmachine van Barabas en de transmogrifier. Het zijn allebei lege dozen. Niemand hier kan bewijzen dat de teletijdmachine ook echt wérkt en/of bewijzen dat de transmogrifier niet werkt. (Ik heb nu toch maar op je transmogrifier gestemd in de hoop dat deze doos tegenover de doos van professor Barabas komt te staan, voor de filosofen een interessante finale)
 5. Om Tom net even voor te zijn: Een uitvinding die geen uitvinding is tegenover een uitvinding die niet perfect is...... Maar allebei doen ze precies wat ze moeten doen: mooie verhalen aanjagen.
 6. Do you realize that fluoridation is the most monstrously conceived and dangerous Communist plot we have ever had to face?
 7. Van het net, in zeer kleine res
 8. Het water vergiftigen waardoor kinderen hun kinderlijke onbevangenheid verliezen, lijkt me dan weer een oorlogshandeling dus dan toch maar liever de brollebril.
 9. Maar je kunt niet zomaar beweren dat ze niet thuishoren in de stripwereld. Het gros van de striphelden wordt gedreven door een moreel kompas, daar rollen hun avonturen uit voort. Je kunt als lezer dra je in een album stapt je moreel kompas ook niet uitzetten, je neemt toch hoe dan ook je voortschrijdende kennis en beschaving mee en dat zal resoneren, bij de een meer dan bij de ander. Ik vind De Schakelaar een moreel verwerpelijk apparaat en ik vind het cynisch om het te nomineren als ‘meest vernuftige uitvinding’. Dat betekent niet dat ik tegen amorele strips ben, ik ben er ook niet door gechoqueerd. Ik stel alleen vast dat mijn morele kompas grenzen stelt aan wat ik draaglijk leesvoer vindt. Ergo ik beleef geen plezier aan een strip waarin een vrouw getransformeerd wordt in een willoos seksobject.
 10. Allemaal prima, je mag lezen wat je wilt, niemand die je het verbiedt. Maar als een dubieus apparaat uit een strip wordt gelicht en wordt voorgedragen als ‘beste vernuftige uitvinding’ sta mij dan toe daar wat vraagtekens bij te zetten. Ik pak niets van je af, als je plezier beleeft aan een ding dat van vrouwen willoze sekspoppen maakt, enjoy, ieder zijn meug. Had Willy Vandersteen dát geweten...!
 11. Ik verslond vroeger de vrouwen van Horacio Altuna. Die zijn ook compleet over de top, maar hij zet ze niet neer als objecten. Los hiervan, ik snap de hele heisa inmiddels niet meer. Dit is een verkiezing voor de meest vernuftige uitvinding. We hebben het niet over de beste tekenaar van erotische plaatjes. Iedereen met een moreel kompas ziet dat De Schakelaar dubieus is, met de bijbelgordel heeft dat verder niets te maken.
 12. Wie is er nu aan het zagen? Het is de man die het ongeremde libido van de vrouw activeert met een geheim apparaatje. Dat is geen bevrijding , maar, zoals @Yncke meteen al opmerkte, een verkrachtingsmachine. Indirect zie je dat zelf ook wel in: 'Als ze er mee weg zouden geraken...' Ofwel: het gebruik van deze zogenaamd vernuftige uitvinding heeft strafbare consequenties. En terecht.
 13. Als de ruimte gebruikt wordt voor het afbeelden van vrouwen als sekspoppen met pijpmondjes die je naar believen een wandelstok in de kont kunt rammen en die dan kronkelen van plezier, excuseer, maar zo'n eenzijdige, puberale voorstelling van erotiek respecteer ik niet. Met preutsheid heeft dat niets te maken, maar De Schakelaar een vernuftige uitvinding noemen... ik neem de ruimte om dat cynisch en respectloos te noemen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...