Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Vittorio

Members
 • Aantal items

  755
 • Registratiedatum

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Als je een hele lange vriendin hebt en je steekt er toch nog bovenuit
 2. Dat was mij ook opgevallen. Het statische, het poserende, is zo overdreven en valt zo buiten de toon dat ik me afvraag of het niet bedoeld is als een soort 'buitenplaat' (die dan weer geen hele pagina kan beslaan, want de oblong...) Maar dat is ook weer de makke van dit album, dat je of ik in elk geval me voortdurend afvraag wat nou de bedoeling was.
 3. We wachten dan maar op de oblong zonder personages.
 4. Ik heb het album niet bij de hand maar dat houterige... Helemaal aan het begin, als de Paleismedewerker in de straling verdwijnt en Mortimer begint met wegrennen... Dat duurt meen ik drie of vier pagina's, dat wegrennen, en de professor rent inderdaad enorm houterig weg. Is dat de grote makke van Schuiten volgens jou, de beweging, de menselijke actie?
 5. On topic: hoewel ik vrees dat Waakwater met zijn kop tegen de Blake en Mortimer-tram is gelopen, lijkt me zijn vraag op zich best interessant. Wat is 'rukmateriaal'? Blueberry is zeker niet ruk, maar ik wil best toegeven dat ik met het omslag van Chihuahua Pearl... Met Franka heb ik dat bijvoorbeeld nooit om handen gehad.
 6. Dit café... Ik weet het niet hoor.
 7. Ik gok op Two Girls, One Cup. En ondertussen draait Mauser zijn subsidie-elpee.
 8. Vertel eens meer. Wat is minder? Hoe had het meer kunnen zijn?
 9. Ah, nu begin ik te vermoeden dat De Laatste Farao gewoon een geniale afrekening met de platte verzamelaarcultuur is. Maakt niet uit wat je maakt en hoe je het uitgeeft, het wordt toch wel gekocht en er wordt hoe dan ook linksom of rechtsom over gezanikt. Maar aan het eind gloort de hoop: de geheimzinnige straling wist al het inhoudsloze geleuter, computers werken niet meer, er is geen stroom meer, mensen zullen weer zijn aangewezen op de oude vertelcultuur. Machines die oblongs maken in kleine oplages vangen eeuwig stof. Iets zegt me dat we in zo’n wereld een intellectuele reuzensprong gaan maken.
 10. ‘We doen dit buiten de VN om.’ Dat was het toch? Het is inderdaad erg moeilijk om daar in mee te gaan. De gezamenlijke gedachte was denk ik iets doen met een oude en vermoeide Mortimer maar dat is dan gek genoeg weer opgetuigd met erg kinderachtige (volstrekt ongeloofwaardige) oplossingen. Tenzij het natuurlijk weer een pastiche is op volstrekt ongeloofwaardige strips met kinderachtige oplossingen (Lefranc). Zo kan ik me ook niet voorstellen dat het plotselinge opduiken van die doodgewaande Paleismedewerker aan het einde (toch heus een enorm filmcliché) serieus bedoeld is.
 11. Ik wilde me er niet meer mee bemoeien en ik heb me er maar neer te leggen dat de Reep geen Poort is en dat de Verzamelaars hier tegenwoordig het hoogste woord voeren boven de Lezers, maar als een draadje over Blake en Mortimer godbetert voor negentig procent gaat over Geld en Verontwaardiging in plaats over Inhoud wat is dan überhaupt nog de lol van je hobby? Waldorf gooide hier laatst over De Laatste Farao de knuppel in het verzamelaars/hoenderhok met de vraag Wie leest dit? Na een tweede lezing vraag ik me af: Wie heeft dit gemaakt? Van Theo van Doesburg komt de bespiegeling over kunst dat het altijd een strijd is tussen geest en stof en dat het onmogelijk is om iets te scheppen dat volkomen gelijk is aan het werk dat reeds in de geest bestaat. Nu zijn het bij De Laatste Farao drie mensen geweest die iets in hun hoofd hadden, Schuiten, Van Dormael en Gunzig, en ik denk dat het resultaat alleen zo te bevatten is: als de uitkomst van een strijd die driedubbel verloren is. Voor mijn gevoel schuilt onder elke pagina het ‘echte’ beeldverhaal, daar waar het geestelijke en het stoffelijke zover mogelijk overeen zijn gebracht. Nu drijft er aan de oppervlakte iets waarvan je je inderdaad kunt afvragen wie dit leest. Is er een lezer met een gelijkaardige ervaring?
 12. Begrijp ik nou goed dat zelfs een pittige discussie over de Nieuwe Truttigheid cq architectuur door de mods verknipt en in het Mauser-reservaat wordt gekieperd??? Wie modereert er in godesnaam een Bar?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...