Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Vittorio

Members
 • Aantal items

  111
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Dat staat er ook niet. Er staat dat dit specifieke tweeluik de beste westernstrip ooit is. En dat betwijfel ik.
 2. Mij verbaast vooral de klakkeloze aanname dat stripliefhebbers niet twijfelen: "dit is de beste stripwestern ooit!" Ik twijfel. Ben ik de enige?
 3. Bedankt, Jeroen, voor je mooie uiteenzetting. Wat de Vlisco betreft, ik groeide op in Helmond, hun bakermat. In Eindhoven zag ik jaren geleden hun grote expositie. Ze schijnen in zwaar weer te verkeren, door goedkope Chinese namaak, dat spijt me enorm.
 4. A., ik heb een grote zwak voor het ongecompliceerde plezier dat die oude Dupuis-omslagen uitstralen. B heeft inderdaad warme kleuren en volop sfeer, maar het binnenwerk is zwart-wit terwijl juist in dit tweeluik dag- en nachtscènes zo belangrijk zijn. Blueberry in zwart-wit werkt niet voor mij (Jerry Spring dan zeer zeker weer wel).
 5. Say one thing, and then do another... 🤔
 6. Vittorio

  De stripwereld in 2030 : quo vadis?

  Ik ben abuis, het is nog veel erger, ze is in 2030 op een haar na 60...
 7. Vittorio

  De stripwereld in 2030 : quo vadis?

  Ilah is op een haar na 50 in 2030, daar ligt de toekomst niet. Van Mouton had ik nog nooit gehoord, ze zegt in interviews dat haar grote voorbeelden Craig Thompson en Chris Ware zijn en ze wil zichzelf geen striptekenaar noemen, maar iemand die 'schrijftekent'. Ik denk niet dat in die hoek de toekomst van de strip ligt, hoewel hiervoor ook in 2030 vast nog wel een markt is:
 8. Bij de Franse editie ontbreekt in elk geval de tekstplamuurlaag: En misschien moet er nog maar eens een klein toernooitje komen voor albums met doorlopend omslagbeeld:
 9. Vittorio

  [Eerste Ronde (13)] achtercover 6 vs. achtercover 3

  Je moet Bonte nog even aan zijn jasje trekken, het is niet de volgens jou ultieme versie (met enz. enz.) die nu bovenaan staat
 10. Haha ja. Maar misschien zit zoonlief in het complot
 11. A, voor de guts van de maker om eigen werk te nomineren en omdat ik uit de stad van de Vlisco kom. Jeroen, kun je hier wat herinneringen ophalen aan de realisatie van dat omslag? Ging dat in overleg met Pieter en/of de uitgever? Had je meer voorstellen achter de hand? En had je inspraak in (de plaatsing van) dat tekstblok?
 12. Ja, Hermann was toch wel de man van de extra punten
 13. Ha, dan is er toch een element waarmee je finaal onderuit kunt gaan:
 14. Misschien kan hij inspiratie opdoen bij William Stout... Ik stuitte toevallig op zijn blog met de 18-delige reeks '18 Tips for Comic Book Artists by Jean “Moebius” Giraud'... Aflevering 3 gaat over perspectief, met veel voorbeelden uit het werk van Hermann: http://www.williamstout.com/news/journal/?p=3826 Tips zijn niet wereldschokkend maar door de vele voorbeelden is de hele reeks een genot om te lezen.
 15. Vittorio

  [Eerste Ronde (13)] achtercover 6 vs. achtercover 3

  Misschien is de onderstaande uit de jaren veertig nog wel mooier, qua belettering. De titellijst is niet chronologisch, er boven staat 'verschenen of te verschijnen' (zoek het m.a.w. zelf maar uit als lezer 🤔 ) en dan nog die rare toevoeging 'ENZ....ENZ...' Enzovoorts enzovoorts? Wat dan? En hoeveel dan? Daarmee laat je je lezertjes wel heel erg verlangen naar iets dat er misschien helemaal niet is....
×