Jump to content

charles

Members
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

charles's Achievements

 1. Ja, het "klopt" wel allemaal - er zit (bijna) altijd logica achter wat er allemaal gebeurt. Ik bedoelde "surrealistisch" meer in de zin van "niet alledaags". Want het is niet echt "een oudere man met vervroegd pensioen gaat op zoek naar ander werk", het is een stuk leuker. Bijna altijd logica - bv. als zijn koelkast wordt gejat, dat komt uit het niets (maar ik vind het een van de grappigste dingen in de series). Als hij zich per ongeluk wast met een wc-eend navulling in plaats van zeep... ik lach er nog om als ik er aan denk.
 2. Ja, ook een grote fan van "Keeping Up Appearances". Een paar jaar terug de complete series op dvd en al een paar keer alles bekeken, blijft leuk. "One Foot in the Grave" vind ik ook geniaal - grappig en soms best een beetje surrealistisch, ik vind het heel goed geschreven. "Father Ted" heb ik ook heel vaak gezien, jammer dat hij niet meer had kunnen maken. Al is zijn reputatie lang niet meer wat het was, vind ik de oudere komedies Woody Allen nog altijd prachtig. "Take the Money and Run", "Bananas", "Love and Death" en "Zelig". Toen ik ze voor het eerst zag, als tiener - ik wist niet dat films zo leuk konden zijn.
 3. Ja, Eddie Murphy vond ik ook heel sterk - zijn stand-up "Raw" was geweldig en bv. "Trading Places" met Dan Aykroyd verveelde nooit. Aykroyd's "Doctor Detroit" heb ik al jaren niet meer gezien maar wil het eens ook opnieuw bekijken. Weet niet of het nog grappig is, maar toen vond ik het te gek. Als ik aan Hugh Laurie denk, dan denk ik ook aan een paar anderen die eerst "grappig" waren maar nu meer "gewoon" doen. Heleboel acteurs doen dat natuurlijk (en andersom), maar bv. Tom Hanks - in "Bosom Buddies", ik was meteen verkocht. "The Man with One Red Shoe" vond ik ook geweldig (Dabney Coleman is misschien ook een "underrated" talent..?) en laatst weer "The Burbs" gezien - blijft leuk. Michael Keaton in "Mr. Mom" en "Night Shift" - ik vond hem heel goed.
 4. Ik ben niet zo erg actief op dit forum - ik kom hier wel een paar keer per dag maar het houdt meestal op bij het lezen van berichten. Maar hierbij een paar tekeningen - een paar zijn wat ouder (vorig jaar herfst) een paar iets recenter (een paar maanden terug).
 5. Ik vind de oorspronkelijke versie veel mooier - maar ik ben een fan van zulk kleurgebruik (roze, geel, rood en oranje voor luchten, straten, enz.). Steeds een zelfde soort verlooptint voor de lucht is vast logischer, maar hoe de eerste twee strookjes zijn ingekleurd in de eerste versie, dat vind ik heel dynamisch, mooi om naar te kijken. Ik ben wel wat ouderwets - ik vind de tweede versie prima (en zou zulke kleuren waarschijnlijk ook gebruiken als ik zoiets moest inkleuren) maar de eerste maakt indruk op mij, ik ben nog altijd fan van zulke kleuren.
 6. Steve Martin vond ik altijd heel grappig, hij blijft een van mijn favorieten. Ik geef toe - na ongeveer "Roxanne" vond ik hem ineens niet heel grappig meer, maar wat hij daarvoor maakte, was prachtig. "The Jerk" blijft voor mij een hoogtepunt van comedy, "All of Me" en "Dead Men Don't Wear Plaid" ook. Zijn oude stand-up LP's draaiden we vroeger ook heel veel thuis, "Cruel Shoes" blijft na al die jaren nog hangen (en dat ene grapje over het poesje van zijn vriendin...). Ik vind het ook jammer dat Hugh Laurie niet meer grappig doet - hij kon "dom" spelen beter dan iedereen (Blackadder). Fry staat ook hoog op mijn lijst. Gene Wilder vond ik ook een hele leuke comedy acteur, moet weer eens zijn films opnieuw bekijken.
 7. Ja, ik begrijp het - al vond ik Green Arrow altijd wat meer bekendheid hebben dan bv. Martian Manhunter en the Atom (vanaf ongeveer de jaren '70, '80, dan). Hawkman is ook zo'n geval, waarschijnlijk - en de oorspronkelijke Firestorm ook. Ik was ook een grote fan van die comics, voor het eerst ergens in de jaren '80 gelezen. Ik was jong, vond het grappig, en een heel sterk idee - de fusie tussen die twee. Het zag er ook leuk uit, het tekenwerk.
 8. Ik vond "next in line" wel lastig - ben altijd een hele grote Flash fan geweest, maar (de Silver Age) Aquaman vind ik ook heel leuk. En Green Lantern (Hal Jordan) lees ik ook graag... eigenlijk vind ik de "next-in-lines" allemaal sterk. Ik weet niet of the Atom ook een "next-in-line" is (weer de Silver Age versie met Ray Palmer), maar na the Flash blijft hij mijn favoriete van DC (met Superman als derde).
 9. Herbie Popnecker moet niet vergeten worden - er is weinig wat hij niet kan (is er wel iets wat hij niet kan, eigenlijk..?). Soms moet hij een lolly gebruiken voor bepaalde krachten, maar zonder lolly kan hij ook min of meer alles.
 10. De line-up hierboven vind ik ook goed - het is natuurlijk ook de oorspronkelijke line-up uit de oude comics (nou ja, min erelid Snapper Carr, maar niemand die hem mist, geloof ik). Ben toevallig de eerste verhalen weer opnieuw aan het lezen (vanaf 1960) en ik geniet er nog van. Misschien niet al te spannend, maar ik kan de verhalen van Gardner Fox altijd waarderen. Ik heb in 20 jaar geen Avengers meer gelezen, eigenlijk.
 11. Peanuts voor mij, zonder twijfel.
 12. Eerste keer dat ik een You Tube link hier probeer, hoop dat het werkt... Het is wel een oude intro, maar ik vond het altijd mooi toen ik jong was. <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Kzhwx8aOO0A" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> Edit: nee, lukt niet... Ik zal straks nog een keer proberen...
 13. Ja, grappige cartoon - leuk bedacht!
 14. Leuk dat je de schets hier hebt geplaatst. Ik vind het heel leuk om aan het project mee te kunnen werken - en heb zeker zin om de verschillende verhalen te tekenen - leuk als we af en toe hier wat mogen delen.
×
×
 • Create New...