Ga naar inhoud

feli

Members
  • Aantal items

    1.023
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door feli

  1. feli

    Webcomics.

    De link werkt niet.
  2. Zondag zijn @Kristof Berte en ik te gast op Stripfestival Breda. We stellen er onze nieuwe strip 'Barista' voor. Kom langs, we signeren met veel plezier jouw exemplaar. Je vindt ons aan de stand van MENLU. Tot dan!
  3. feli

    Feli

    Zondag is het zover. Dan wordt Barista gelanceerd op het stripfestival van Breda. Kristof en ik zullen beiden aanwezig zijn. Na dit weekend is de strip ook in de winkel te vinden. Een making-of van de tekening is te zien op mijn instagrampagina: https://www.instagram.com/reel/CxY6V-0q6E_/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==.
  4. feli

    Feli

    Enkel in soft
  5. feli

    Feli

    Thx! Bij deze worden alle forumleden van harte uitgenodigd om het album aan te schaffen!
  6. Ik denk dat een deel van de tekenaars die hebben deelgenomen niet 'wensen' te leven van hun werk. Als dat zou kunnen was dat een droom of mooi meegenomen maar ze zijn realistisch en doen er een andere job bij. En dat is voor hen geen probleem. Dit is toch mijn geval. Ik teken graag strips, maar heb geen ambitie (noch het talent) om ervan te kunnen leven. Niks mis mee. Maar ik las ook de reactie van bvb. Barbara Stok. We kunnen haar toch als succesvol beschouwen, haar boeken zijn vertaald in verschillende talen. Maar zij kan amper leven van de inkomsten. Dat terwijl iedereen bij de uitgeverij, de vertalers, mensen van distributie en verkopers dit wel kunnen. Dat klopt niet. Ik werk zelf in de cultuursector en heb dus contact met programmatoren, boekers, management. Ook de riders komen bij mij langs. Ik weet dus goed hoe het er in andere creatieve sectoren aan toegaat. Wat ik met zekerheid weet: de stripwereld heeft nood aan managers/boekers. Iemand die te belangen behartigt van de auteurs. Hun werk verkoopt en op zoek gaat naar nieuwe opportuniteiten. In de literaire wereld bestaat het wel, waarom dan niet bij striptekenaars?
  7. In Clip Studio Paint is autosave een standaard feature. Je kan zelf instellen om de hoeveel tijd hij moet saven. Bij mij staat het ingesteld op elke 20 minuten. Nog nooit gemerkt dat hij aan het saven was. Ook het aantal undo's kun je zelf instellen. Bij mij staat dit op het maximum, 200 keer!
  8. feli

    Feli

    Ik had het zo getekend dat ze de kop van haar weghoud zodat je de koffie zag. Het ziet er inderdaad een beetje raar uit. Nieuwe poging:
  9. feli

    Feli

    Je kan geen strip maken in Vlaanderen zonder af en toe eens een toren te tekenen... (Volledig getekend in Procreate op Ipad)
  10. Ik geloof er wel in dat creativiteit iets puur menselijk is, en dus nooit na te bootsen zal zijn door A.I. Hoe een mens out of the box kan denken, en verbanden leggen waar je geen hoort te leggen, dat is de essentie van alle kunst. Dus het design kant van het verhaal, dat komt wel goed. Maar het pure DTP-werk, dat zal op termijn wel overgenomen worden vrees ik.
  11. Dat ze boos zijn is hun volste recht. En ik zal ook altijd alle tekenaars steunen. Als je de menselijke touch haalt uit kunst, is het dan nog kunst? Maar ik vind het ook een moeilijk debat want wat is er anders dan bij andere jobs. Dus bij deze advocaat van de duivel. Als je langs de Franse autosnelwegen rijdt zit er nergens nog een mens aan de peages. Alle tol wordt via aan automaat betaald. Hoeveel jobs zijn daar verloren gegaan. En de fabriekswerkers waarvan de productielijnen worden geautomatiseerd. Zelf ga ik in de supermarkt via de zelfscankassa. Op een gewone dag zijn er 1, soms 2 kassa's open. Ook daar gaan jobs verloren. En als A.I. morgen de boekhouding kan doen (wat er aan zit te komen), zullen die tekenaars dan nog een boekhouder betalen? Of gaan ze voor het gemak en de lage prijs van het A.I. systeem?
  12. feli

    Feli

    Eerste zelfportret van het jaar is een feit.
  13. Bizar. Ik wist niet dat manga het enige product was die het concept van een vervolgverhaal kent... Wat een kromme redenering. De bedoeling van de uitgever is toch dat hij meer dan 1 strip verkoopt van zijn reeks? Of staat er een limiet van bv. 1 Jommeke per huishouden? En als je er meerdere koopt, dan kom je toch weer duurder uit.
  14. Het is niet genoeg om enkel de stijl te kopiëren. Het gaat ook over de manier van vertellen, de cadrage, de thema's en het ritme van verschijnen.
  15. Strips zijn inderdaad duur. Maar een manga, bv. One Piece kost €6,99 voor 224 pagina's. En daar komen er toch een 4-tal per jaar van uit. Dan krijg je al meer waarde voor je geld. Voor jongeren zoals mijn oudste zoon (11 jaar) zijn de thema's en verhalen ook veel leuker (niet zo braaf) dan de gemiddelde Suske en Wiske. In de Vlaamse strip missen we een segment. We hebben Sus en Wis, Jommeke,... voor de kinderen en de volwassen strips voor... ja, de volwassenen. Maar iets voor tieners missen we. En dit vinden ze wel in manga en webtoons. En we hebben het al gehad over strips tegenover CD's of Bluray. Maar bij kinderen en jongeren moet je vergelijken met gaming. Een spel zoals bvb. Fortnite is gratis en de speelduur duurt net zo lang tot je het zelf beu bent. Het is interactief, je kunt het samen spelen met je vrienden en er worden voortdurend nieuwe dingen toegevoegd. Om nog niet te spreken over het gratis kijken op youtube, tiktok en andere. Hoe kunnen strips nog iets meer zijn dan een niche? Strips als entertainment zijn enkel nog voor kinderen die ongeacht alles, strips altijd leuk zullen vinden en willen lezen . De mini versies van de mensen hier op het forum dus.
  16. feli

    Suske En Wiske

    Voor alle duidelijkheid is dit niet mijn mening. Ik heb gewoon het gevoel dat dit toch nog algemeen wordt aangenomen. Maar misschien ben ik daar verkeerd in. (En ja, het gaat vooral over Wallonië en Vlaanderen surft mee.) Ik hoor toch veel Nederlandse stripmakers zeggen dat we blij mogen zijn in België. Dat het hier beter is voor alles wat met strips te maken heeft. Ik snap niet goed waarom. Ik zie het zelf niet.
  17. feli

    Suske En Wiske

    Het gaat niet specifiek over de NVA of subsidies. Wel over de ingesteldheid die ze tonen. Kijk naar onze musea! Hoe prachtig. Hoera voor cultuur. Maar we investeren wel niet meer in nieuw talent en teren op de oude meesters. Hoe lang hou je dat vol? Dat is in de stripwereld ook aanwezig (imho). Kijk, wij zijn het stripland bij uitstek. Maar er wordt bitter weinig initiatief genomen om jonge en nieuwe talenten te helpen. Terwijl er in alle genres van strips wel jong en/of ongekend talent aanwezig is in Vlaanderen. Het is inderdaad een probleem dat de tijden veranderd zijn en strips een niche product zijn geworden. Maar als je een stripland wil zijn, dan zorg je voor kansen en ondersteun je de makers. Dan kijk ik zowel naar beleidsmakers als naar de grote spelers binnen de stripwereld.
  18. feli

    Suske En Wiske

    Doet mij denken aan de cultuursubsidies. De NVA staat graag op de foto met de opening van een nieuw museum, of toetert graag over het MAS. Maar ze willen wel niet meer investeren in cultuur. In Vlaanderen (België) roepen we graag dat we HET stripland zijn. Maar wat er wordt geïnvesteerd in het medium en de kansen die worden gegeven zijn maar povertjes. Suske en Wiske zouden al lang moeten verdwenen zijn uit de krant. 30 jaar geleden was het reeds nodig om die plaats te geven aan iets jong en nieuws. En niets mis met de klassiekers. Maar zorg dan tenminste voor een plaatsje naast Suske en Wiske. En nu is er niks meer. Helaas.
  19. feli

    Suske En Wiske

    Worden in Nederland niet veel stroken gepubliceerd in de kranten? Sigmund, Single, Elsje,...? Ik denk ook dat dit beter kan werken dan de huidige stripfeuilletons omdat deze strips wel kunnen inspelen op de actualiteit. (zonder daarom enkel een actuastrip of politieke strip te zijn) Maar willen de kranten hiervoor nog betalen? Ik vrees van niet.
  20. feli

    Feli

    En dat is alweer de laatste van deze reeks. Happy Halloween iedereen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...