Ga naar inhoud

Noël

Members
 • Aantal items

  281
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

817 profielweergaven
 1. Hoelang zal het nog duren voordat de Zwarte Smurfen een andere kleur moeten krijgen?
 2. Noël

  Integrales

  Net bericht gehad van Standaard. Boek is verzonden. Voor € 27,95 gekocht dus.
 3. Noël

  Suske En Wiske

  Dirk Stallaert: "Die "12 dec 19” is domweg niets anders dan de datering van de tekening. Ik deed dat in de Nero-albums ook wel vaak. Voor mij is het een geheugensteuntje, niks meer dan dat" .
 4. Noël

  Suske En Wiske

  En in De groene splinter worden de gemaskerden weer "witte maskers" genoemd. In de eerdere Classic-uitgave (ingekorte versie) is weliswaar de inkleuring aangepast (witte maskers), maar in de tekst stond nog "blauwe maskers".
 5. Als 7-jarige begon ik Suske en Wiske te lezen. Van een oom, die vrijwel alle verhalen bezat, mocht ik ze lezen. Als kind had ik niet eens door dat dit een "blauwe reeks" verhaal was. Of dat Jerom en Sidonia niet meededen. Op die leeftijd vond ik het gewoon een eng en spannend verhaal. Het is altijd mijn favoriet gebleven. Met De Ringelingschat als goede tweede.
 6. Noël

  Suske En Wiske

  https://link.marktplaats.nl/m1597224590 Illegale uitgaven lijkt me. Gezien de oplage is het iets meer dan persoonlijk hobbywerk. Ik heb ook al uitgaven van De Texasrakkers voorbij zien komen. Zijn er mensen hier die er meer over weten, over kunnen vertellen?
 7. Noël

  Integrales

  Geen idee wie dat zijn, maar mijn aanname is dat ze iets te maken hebben met het uitgave-beleid van Arboris. Ze zouden er goed aan doen beter te communiceren richting hun klanten.
 8. Noël

  Integrales

  De uitgifte is helaas al een paar keer uitgesteld. Toch jammer en vervelend dat uitgave-beleid van Arboris. Ook De Beverpatroelje hoor je niets meer van. Ik heb er bijna spijt van dat ik aan die reeksen begonnen ben. Het is maar afwachten of ze wel afgemaakt worden.
 9. Noël

  Suske En Wiske

  Op Het Spaanse Spook na zijn ze in de Middelkerke-uitgaven in zwart-wit verschenen. En de kwaliteit was uitstekend. Het inktwerk kwam heel goed tot zijn recht. Dat maakt het des te vreemder dat het inktwerk er in deze integrale zo slecht uitziet.
 10. Noël

  Suske En Wiske

  Nog maar eens terug naar de blauwe integrale. Hoe meer ik herlees, hoe slechter ik de inkleuring vind. Het lijkt wel of de kwaliteit van de tekeningen verloren gaat. Twee voorbeelden die aangeven dat er ook met het inktwerk geknoeid is. Als gevolg van de inkleuring? Misschien kunnen de inkters op de reep (Tom B.) hier eens naar kijken en aangeven wat ze ervan vinden). Plaatje uit de bibliofiele uitgave uit 1983. Zelfde plaatje uit de blauwe integrale.
 11. Noël

  Suske En Wiske

  Deze inkleuring is wel gecorrigeerd. Zie pagina 15 van dit onderwerp
 12. Noël

  Suske En Wiske

  De eerste Blauwe integrale is verschenen. Toch weer met de anachronismen in De Tartaarse helm. In dat verband, zie hier enkele weetjes daarover: http://nubeculatus.blogspot.com/2014/07/anachronismen-en-andere-streken-in-de.html?_sm_au_=iVVLMfRjFrWFfJ6HfVpjHKHq3CVNc
 13. Noël

  Suske En Wiske

  Nu de hele gag. Uit deel 2, De Brokkenmakers.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...