Beursganger Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Gisteren pakket opgehaald in Lokeren en drankje wezen doen in lokale tent met de naam Den Abazjoer. Biertjes aan fijne prijsjes, maar toen ik een blik op de kaart wierp voor een borrelhapje dacht ik aan een grap: Portie olijven: 7,50 euro Tosti: 13 euro Drie garnalenkroketjes: 24 euro Ik dacht even dat ik in een nachtclub was, maar ik zag geen naakt. Hoge prijzen in de Belgische horeca vallen me vaker op (veel hoofdgerechten van 30+ euro)... Waar doen jullie het van, vraag ik me weleens af...... Quote
Zwendel Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Gisteren pakket opgehaald in Lokeren en drankje wezen doen in lokale tent met de naam Den Abazjoer. Biertjes aan fijne prijsjes, maar toen ik een blik op de kaart wierp voor een borrelhapje dacht ik aan een grap: Portie olijven: 7,50 euro Tosti: 13 euro Drie garnalenkroketjes: 24 euro Ik dacht even dat ik in een nachtclub was, maar ik zag geen naakt. Hoge prijzen in de Belgische horeca vallen me vaker op (veel hoofdgerechten van 30+ euro)... Waar doen jullie het van, vraag ik me weleens af...... Dat lijken mij toch normale prijzen (behalve die olijven, maar voor minder laten ze geen ober de verplaatsing maken). De garnalen zijn verschrikkelijk duur momenteel. Verleden week zonder goed te kijken een doosje uit den Delhaize meegenomen en thuisgekomen schrok ik effe: 14 Euro. Als ze er geen verse grijze ingedraaid hebben ben je natuurlijk bedot. Quote
Peter Motte Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Van olijven ken ik niets, maar de andere prijzen lijken me niet uitzonderlijk, alhoewel ik granaalkroketten naar mijn gevoel doorgaans goedkoper heb. Het is niet altijd gemakkelijk om horecaprijzen te vergelijken. De locatie speelt een rol. Bediening. Kwaliteit. Etc. Quote Andreas, striptekenaar Blog Vertaalbureau Motte Alle taalfouten dienen om AI te pesten (c) Peter Motte, use by AI not allowed
retep Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Gisteren pakket opgehaald in Lokeren en drankje wezen doen in lokale tent met de naam Den Abazjoer. Biertjes aan fijne prijsjes, maar toen ik een blik op de kaart wierp voor een borrelhapje dacht ik aan een grap: Portie olijven: 7,50 euro Tosti: 13 euro Drie garnalenkroketjes: 24 euro Ik dacht even dat ik in een nachtclub was, maar ik zag geen naakt. Hoge prijzen in de Belgische horeca vallen me vaker op (veel hoofdgerechten van 30+ euro)... Waar doen jullie het van, vraag ik me weleens af...... Een tosti voor 13 euro ? Kroketten 24 ekkies ? Dat is heel duur. Als we uit eten gaan ligt de gemiddelde prijs pp rond de 35 euro. Dit is hoofdgerecht en 2 drankjes. In eetcafés heb je voor die 35 euro nog een voorgerechtje ook. Vis eten we alleen in Scheveningen, daar kun je uitstekend onder de 30 euro vis eten, glaasje wit erbij en koffie toe. http://dedagvisser.nl/ Quote
Zwendel Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Een tosti voor 13 euro ? Kroketten 24 ekkies ? Dat is heel duur. Als we uit eten gaan ligt de gemiddelde prijs pp rond de 35 euro. Dit is hoofdgerecht en 2 drankjes. In eetcafés heb je voor die 35 euro nog een voorgerechtje ook. Vis eten we alleen in Scheveningen, daar kun je uitstekend onder de 30 euro vis eten, glaasje wit erbij en koffie toe. http://dedagvisser.nl/ Hangt er allemaal vanaf. Geen idee wat voor restaurant Beursganger geweest is, maar het hangt allemaal af wat je krijgt. Een garnalenkroket uit de diepvies zal niet zoveel kosten, maar er zijn restaurants die die zelf maken met verse garnalen. Hetzelfde met een hoofdgerecht zoals biefstuk friet. Als dat allemaal uit de diepvries komt met laagste kwaliteit vlees zal je wel met 15-20 euro toekomen, maar een kwaliteitsbiefstuk met handgesneden frieten en verse groenten is een stuk boven de 30 euro. Quote
retep Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Hangt er allemaal vanaf. Geen idee wat voor restaurant Beursganger geweest is, maar het hangt allemaal af wat je krijgt. Een garnalenkroket uit de diepvies zal niet zoveel kosten, maar er zijn restaurants die die zelf maken met verse garnalen. Hetzelfde met een hoofdgerecht zoals biefstuk friet. Als dat allemaal uit de diepvries komt met laagste kwaliteit vlees zal je wel met 15-20 euro toekomen, maar een kwaliteitsbiefstuk met handgesneden frieten en verse groenten is een stuk boven de 30 euro. Bij de Dagvisser of Simonis op Scheveningen eet je verse vis die zo van de afslag komt. Nog nooit betaalde ik meer dan 35 euro pp. Wild eten we in Duitsland of in het oosten van het land waar de dieren vers worden geschoten. In Duitsland betaal je een schijntje (15-20 euro) in Oost Nederland kom ik voor een fraai stukje wildgebraad niet hoger dan 40 euro. Dit alles incl, 2/3 drankjes. Quote
retep Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Chinees eten in de Wagenstraat in Den Haag, Indisch bij Sarinah of Toko Toet. Heel smakelijk en te betalen.Je moet er wel nar zoeken natuurlijk. Quote
Beursganger Posted March 29, 2016 Author Posted March 29, 2016 Hangt er allemaal vanaf. Geen idee wat voor restaurant Beursganger geweest is, maar het hangt allemaal af wat je krijgt. Een garnalenkroket uit de diepvies zal niet zoveel kosten, maar er zijn restaurants die die zelf maken met verse garnalen. Hetzelfde met een hoofdgerecht zoals biefstuk friet. Als dat allemaal uit de diepvries komt met laagste kwaliteit vlees zal je wel met 15-20 euro toekomen, maar een kwaliteitsbiefstuk met handgesneden frieten en verse groenten is een stuk boven de 30 euro. Gewoon een brasserie hoor, niks bijzonders verder. Ik krijg toch een beetje de indruk dat jullie je de prijzen maar laten aanpraten. 13 euro voor twee sneetjes brood met kaas en ananas is echt niet normaal. In A'dam zit een geweldige tosti-tent (Damn Good Tostis) die tosties maakt met bijvoorbeeld rundvlees gestoofd in rode wijn en daar niet meer dan 6,95 voor durft te vragen (en dan alleen nog omdat ze in Amsterdam zitten 'waar de mensen bereid zijn iets meer te betalen'). Ongezien durf ik te stellen dat er geen tent in Nederland is die 13 euro voor een tosti durft te vragen. Biefstuk idem dito. Ontelbare goede adresjes hier waar je voor minder dan twee tientjes een prima biologisch stukje vlees met goede friet en groente krijgt. 30+ euro, dan maak je wel een heel goede marge. Vandaar mijn vraag: waar doen jullie het van? Quote
linthout Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Gisteren pakket opgehaald in Lokeren en drankje wezen doen in lokale tent met de naam Den Abazjoer. Biertjes aan fijne prijsjes, maar toen ik een blik op de kaart wierp voor een borrelhapje dacht ik aan een grap: Portie olijven: 7,50 euro Tosti: 13 euro Drie garnalenkroketjes: 24 euro Ik dacht even dat ik in een nachtclub was, maar ik zag geen naakt. Hoge prijzen in de Belgische horeca vallen me vaker op (veel hoofdgerechten van 30+ euro)... Waar doen jullie het van, vraag ik me weleens af...... Haha! Dat is grappig! Ik ben deze middag een koffie gaan drinken in Den Abajour. (2,50 Euro) , een cola kost er 2,70 Euro. Het viel mij ook op dat hun prijzen enorm gestegen zijn. Iets verderop betaal je 2 euro voor een koffie of een cola... De eigenaar heeft nu drie zaken op de markt in Lokeren en die hanteren dezelfde uiterst dure prijzen. De eigenaar denkt wellicht dat hij de macht in handen heeft... Honderd meter daarvandaan is een Turks restaurant. Daar kun je gaan ontbijten voor vijf Euro. (het is in buffetvorm). De koffie is inbegrepen. (ook naar believen) Quote
Zwendel Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Bij de Dagvisser of Simonis op Scheveningen eet je verse vis die zo van de afslag komt. Nog nooit betaalde ik meer dan 35 euro pp. Wild eten we in Duitsland of in het oosten van het land waar de dieren vers worden geschoten. In Duitsland betaal je een schijntje (15-20 euro) in Oost Nederland kom ik voor een fraai stukje wildgebraad niet hoger dan 40 euro. Dit alles incl, 2/3 drankjes. Jamaar ik wil de tourist traps ook niet verdedigen. Vis is een speciale zaak, als je kort bij een vissershaven zit is dat gemakkelijker om zoiets vers te krijgen. Wild ken ik weinig van, enkel met de feesten komt er soms iets op tafel, ben er eigenlijk niet wild van Een biefstuk daarentegen: als je ergens een filet pure met handgesneden frietjes en verse groenten tegen minder dan 30 euro kunt bestellen zeg het maar Quote
Beursganger Posted March 29, 2016 Author Posted March 29, 2016 Haha! Dat is grappig! Ik ben deze middag een koffie gaan drinken in Den Abajour. (2,50 Euro) , een cola kost er 2,70 Euro. Het viel mij ook op dat hun prijzen enorm gestegen zijn. Iets verderop betaal je 2 euro voor een koffie of een cola... De eigenaar heeft nu drie zaken op de markt in Lokeren en die hanteren dezelfde uiterst dure prijzen. De eigenaar denkt wellicht dat hij de macht in handen heeft... Honderd meter daarvandaan is een Turks restaurant. Daar kun je gaan ontbijten voor vijf Euro. (het is in buffetvorm). De koffie is inbegrepen. (ook naar believen) Ik vond de naam wel mooi, Den Abazjoer, moest aan Hassan en Kaddoer denken, de Dief van Bagdad, of de sprookjes van duizend en 1 nacht, maar nu lees ik dat het vlaams is voor... De lampenkap... Quote
Zwendel Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Haha! Dat is grappig! Ik ben deze middag een koffie gaan drinken in Den Abajour. (2,50 Euro) , een cola kost er 2,70 Euro. Het viel mij ook op dat hun prijzen enorm gestegen zijn. Iets verderop betaal je 2 euro voor een koffie of een cola... De eigenaar heeft nu drie zaken op de markt in Lokeren en die hanteren dezelfde uiterst dure prijzen. De eigenaar denkt wellicht dat hij de macht in handen heeft... Honderd meter daarvandaan is een Turks restaurant. Daar kun je gaan ontbijten voor vijf Euro. (het is in buffetvorm). De koffie is inbegrepen. (ook naar believen) Witte kassa Quote
Guest Kameraad Mauser Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 @Beursganger:https://mises.org/library/price-controls-may-be-way Quote
Spawn999 Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Vaak doen we het van die AH of Social Deal acties. Jammer van die acties is dat je als tweederangs klant af en toe wordt weg gezet. In Den Haag en Utrecht heb je vaak restaurants met een daghap of een studentenhap voor weinig bij de popo of de paraplu of zoiets dergelijks. In Den Haag kan je voor weinig in de Wagenstraat lekker chinees halen bij de Wong Kee, Fat Kee of een andere Kee. Quote Tumblr
Spawn999 Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Ik schrok wel vorige zomer bij de Pavlov...4.90 voor een heineken biertje... Nog een tip, voor Thais eten kan je bij de http://sissendesampan.nl/voor 14.50 een 3 gangen menu nemen. Er is 1 menu dus makkelijk met kiezen Quote Tumblr
Guest Kameraad Mauser Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Ik schrok wel vorige zomer bij de Pavlov...4.90 voor een heineken biertje... Deze zomer tel je alvast voor aangelengde pils 3 euro neer op sommige festivals. Quote
Spawn999 Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Oh ja hoor Bavaria pis voor die prijs... Quote Tumblr
Peter Motte Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 In Geraardsbergen zijn er vier "Chinese" restaurants. Het zijn min of meer drie prijsklassen. Niet helemaal. De verschillen? Uitgebreidere kaart: hoe uitgebreider de menukeuze is, hoe meer risico je als restauranthouder loopt dat je onverkocht eten moet weggooien. Dat zijn kosten. Eetzaal of geen eetzaal: in sommige "Chinezen" kun je alleen maar het eten afhalen, zij hebben dus geen kosten aan een verbruikskamer. Het betekent wel dat je zelf de afwas doet en niet met een groep vrienden op restaurant kunt gaan. Ligging: de huurprijzen en vastgoedprijzen verschillen enorm afhankelijk van de ligging. Daar heb je geen idee van. De versheid: alhoewel ik denk dat de meeste "Chinese" restaurants met diepvries werken, maakt de ene meer zelf dan de andere. En het is altijd een kwestie van het goede evenwicht tussen inkomsten en uitgaven te vinden: een goede ligging brengt meer klanten aan, maar de ligging zelf kost meer. Een slechte ligging is goedkoop, amar je krijgt er moeilijker klanten. En ja, ik weet dat je altijd voorbeelden kunt vinden van dingen die slecht liggen en toch klanten trekken, en zaken met weinig aanbod en die toch klanten hebben, enz. Maar misbruik de uitzondering niet om er een algemene regel van te maken. Quote Andreas, striptekenaar Blog Vertaalbureau Motte Alle taalfouten dienen om AI te pesten (c) Peter Motte, use by AI not allowed
Beursganger Posted March 30, 2016 Author Posted March 30, 2016 hoe uitgebreider de menukeuze is, hoe meer risico je als restauranthouder loopt dat je onverkocht eten moet weggooien. Dat zijn kosten. Daar kun je als restaurant dan meteen op bezuinigen...! Mijn ervaring is: hoe meer gerechten, hoe lager de kwaliteit. Die menukaarten met 100+ gerechten ("graag tweemaal de 54 met bami...") zijn echt niet meer van deze tijd. In Leiderdorp belandde ik ooit in een pannenkoekentent met 100+ pannenkoeken, daaronder de Weense pannenkoek, met Wiener Schnitzelreepjes... Welke gek verzint dat? Quote
retep Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Ik schrok wel vorige zomer bij de Pavlov...4.90 voor een heineken biertje... Nog een tip, voor Thais eten kan je bij de http://sissendesampan.nl/voor 14.50 een 3 gangen menu nemen. Er is 1 menu dus makkelijk met kiezen Reinkenstraat Ook leuke kroegen vind je daar. Quote
Spawn999 Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Yep vroeger kwam ik vaak in de Stoof nu de Foots. Leuke tent!! Quote Tumblr
retep Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Nou ja, de Stoof kwam ik ook vaak, of eten in de First Page op de Valeriusstraat. Quote
striphooligan Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Gisteren pakket opgehaald in Lokeren en drankje wezen doen in lokale tent met de naam Den Abazjoer. Biertjes aan fijne prijsjes, maar toen ik een blik op de kaart wierp voor een borrelhapje dacht ik aan een grap: Portie olijven: 7,50 euro Tosti: 13 euro Drie garnalenkroketjes: 24 euro Ik dacht even dat ik in een nachtclub was, maar ik zag geen naakt. Hoge prijzen in de Belgische horeca vallen me vaker op (veel hoofdgerechten van 30+ euro)... Waar doen jullie het van, vraag ik me weleens af...... Vlamingen verdienen waarschijnlijk het dubbele dan hardwerkende Hollanders (en zelfs dan ) Inderdaad zwaar overtrokken prijzen. Quote
Martin Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Oh ja hoor Bavaria pis voor die prijs... Bavaria is inderdaad pis. De mensen die toch Bavaria drinken... wie zijn ze... wat doen ze... wat beweegt hen? Quote Bij Sint-Joris!
Martin Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Vlamingen verdienen waarschijnlijk het dubbele dan hardwerkende Hollanders (en zelfs dan ) Inderdaad zwaar overtrokken prijzen. Nee hoor. Jullie verdienen gemiddeld iets minder, maar wij hebben meer belastingen, zodat Nederlanders meer overhouden. Quote Bij Sint-Joris!
Beursganger Posted March 30, 2016 Author Posted March 30, 2016 Bavaria is inderdaad pis. De mensen die toch Bavaria drinken... wie zijn ze... wat doen ze... wat beweegt hen? Dat zegt niks, de smaak van een pislozing is o.a. afhankelijk van het dieet dus de ene pis is de andere niet. Zoveel bieren zoveel pissen. Bavaria is toegegeven een beetje een niksig pisje, een no-brainer zoals, wat mij betreft, Jupiler dat is. Prima om aan het eind van de avond nog even door te pimpelen, je kunt moeilijk al die tijd tripeltjes wegwerken..... Quote
Martin Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Dat zegt niks, de smaak van een pislozing is o.a. afhankelijk van het dieet dus de ene pis is de andere niet. Zoveel bieren zoveel pissen. Bavaria is toegegeven een beetje een niksig pisje, een no-brainer zoals, wat mij betreft, Jupiler dat is. Prima om aan het eind van de avond nog even door te pimpelen, je kunt moeilijk al die tijd tripeltjes wegwerken..... Ik ben geen fan van Jupiler, dat is namelijk een karakterloze allemansvriend. Maar om Jupiler met Bavaria te vergelijken is een paar straten te ver. Eerlijk gezegd is er geen enkele goede Nederlandse pils. Heineken en Amstel zijn wel goed drinkbaar, maar niet meer dan dat. Jullie hebben wel een paar lekkere speciaalbiertjes, zoals Vos en Kanon. Maar met die schrale oogst houdt het dan ook op. Quote Bij Sint-Joris!
Beursganger Posted March 30, 2016 Author Posted March 30, 2016 Ik ben geen fan van Jupiler, dat is namelijk een karakterloze allemansvriend. Maar om Jupiler met Bavaria te vergelijken is een paar straten te ver. Eerlijk gezegd is er geen enkele goede Nederlandse pils. Heineken en Amstel zijn wel goed drinkbaar, maar niet meer dan dat. Jullie hebben wel een paar lekkere speciaalbiertjes, zoals Vos en Kanon. Maar met die schrale oogst houdt het dan ook op. En dat is dan weer zo kort door de bocht dat ik in stilte mijn Jopen-biertje achterover sla We hebben in Nederland inmiddels meer brouwerijen dan in België (312-263) en als het om experimenteren gaat met bijzondere speciaalbieren moet je voor het avontuur in Nederland zijn en niet in België (zie ook het binnenhalen van internationale prijzen). Quote
retep Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Ik ben geen fan van Jupiler, dat is namelijk een karakterloze allemansvriend. Maar om Jupiler met Bavaria te vergelijken is een paar straten te ver. Eerlijk gezegd is er geen enkele goede Nederlandse pils. Heineken en Amstel zijn wel goed drinkbaar, maar niet meer dan dat. Jullie hebben wel een paar lekkere speciaalbiertjes, zoals Vos en Kanon. Maar met die schrale oogst houdt het dan ook op. Bavaria is uienpils, niet te drinken. In Nederland is wel degelijk goed pils te koop: Alfa en Brand (Up) Quote
Hamirubi Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Ik ken weinig smakelijke pilsen - Nederland of België. Maar deze uit Duitsland is echt lekker: Quote I'am a locksmith. And I'm a locksmith.
Hamirubi Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 Op 31/3/2016 om 00:35, Hamirubi zei: Ik ken weinig smakelijke pilsen - Nederland of België. Maar deze uit Duitsland is echt lekker: QFT! Quote I'am a locksmith. And I'm a locksmith.
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.