Jump to content

Going Up in Smoke - crowdfunding !


Recommended Posts

Het eindexamenproject van mijn zoon voor de HKU afdeling illustratie wordt uitgegeven door uitgeverij Bries. Afgelopen zondag is de crowdfunding begonnen.

 

Het is een heel bijzonder boek en is ontstaan door zijn vraag waarom roken mensen en hoe heeft het zo populair kunnen worden. Het resultaat is een humoristisch/informatief boek. Leuk voor zowel rokers als niet rokers.

 

Om mijn zoon te helpen benader ik zoveel mogelijk mensen, waaronder jullie. Als je geen zin hebt om hier aan mee te doen, prima natuurlijk. We stellen het natuurlijk wel op prijs als je je netwerk wilt inzetten om eventueel geïnteresseerden op de hoogte te stellen. Hier kun je het boek kopen.

Hier is de link: https://www.voordekunst.nl/projecten/9031-going-up-in-smoke

1.jpg

strip.jpg

tabaksplant.jpg

Link to comment

Een goeie week geleden zijn we tesamen met de Nederlandse youngsters Nik Heemskerk en Milo Cremer Eindhoven een crowdfunding gestart, voor hun graphic novel 'Going Up in Smoke'.

 

In het boek vind je - soms absurde - wetenswaardigheden terug, naast antwoorden op vragen zoals waarom mensen roken, of hoe roken zo populair is kunnen worden. 'Going Up in Smoke: Uncle Rob's historically accurate chronology of smoking' vermengt fictie met non-fictie, informatie met humor. Het is zowaar een boek voor de verstokte roker én de overtuigde niet-roker!

 

Tekenaar Nik gebruikte voor dit boek verschillende beeldvormen zoals strips, illustraties en cartoons, en technieken zoals appropriation art (bewerkte bestaande foto's en illustraties), tekstblokjes, collages, penseel, stift, kleurpotlood, verf. Scenarist Milo stond in voor de teksten en gaf het boek structuur.

 

Met het op te halen bedrag kunnen we een professionele vormgever - fotograveerder onder de arm nemen en (het grootste deel van) de drukkosten betalen. 

 

Meer info, incl. beeldmateriaal en een leuk promo-filmpje, de tegenprestaties en hoe je kan doneren,  vind je op onze crowdfunding pagina.  Spread the word!

 

(Berichtje aan de pagina-beheerder: een week geleden werd door de vader van Nik al een topic aangemaakt over dit project, maar de naam die hij koos ('jong talent') was niet helemaal to the point. Misschien kan daar een slotje op gezet worden, en verwezen worden naar deze topic?)

 

 

365113796_goingupinsmokefinaldraft11(gesleept).thumb.jpg.eab36055bf704fe90a74431f67f8ffd5.jpg

 

1227418292_goingupinsmokefinaldraft11(gesleept)2.thumb.jpg.5d2b9a4398be81a8199f85e3439b35b5.jpg

Link to comment
18 hours ago, Bries said:

(Berichtje aan de pagina-beheerder: een week geleden werd door de vader van Nik al een topic aangemaakt over dit project, maar de naam die hij koos ('jong talent') was niet helemaal to the point. Misschien kan daar een slotje op gezet worden, en verwezen worden naar deze topic?)

Ik heb beide topics samengegooid en de titel aangepast. Op die manier blijft alles mooi bij elkaar.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...