Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

ed hengeveld

Members
 • Aantal items

  219
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Locatie
  Nederland
 • Interesses
  strips, ruimtevaart
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  documentalist

Recente bezoekers van dit profiel

502 profielweergaven
 1. ed hengeveld

  sorteren

  Ja, alleen de Uderzo delen. Net als Roodbaard alleen van Hubinon. Maar als ik de volgende delen inkijk begin ik wel eens te twijfelen. Het zijn wel erg mooie boeken allemaal. Zucht...
 2. ed hengeveld

  sorteren

  Omdat ik alles van Hermann en Vance verzamel staan die auteurs apart. Omdat ik een fanatieke weekbladen-verzamelaar ben is de rest van mijn strips losjes gesorteerd op de striptijdschriften waarin ze werden voorgepubliceerd. Mijn uitgangspunt is Kuifje, ook omdat dat de eerste strip was die ik als zesjarige las. Vervolgens alle strips uit weekblad Kuifje, min of meer chronologisch op volgorde van eerste verschijning in het blad. Daarna volgt weekblad Sjors, dus titels als Sjors en Sjimmie en De Man van Staal. Dan volgt weekblad Pep en daaronder vallen ook reeksen die oorspronkelijk uit Pilote komen, zoals Roodbaard, Ravian en Blueberry. Gevolgd door Eppo, enzovoort. En tenslotte nog een aantal strips die niet in bovenstaande reeksen passen. Ach, het is een systeem en het werkt voor mij.
 3. ed hengeveld

  Bob Morane : aanrader ?

  De delen van William Vance heb ik destijds ook verzameld vanwege zijn tekenwerk, maar de verhalen vind ik een ramp. Met die vervelende Bill Ballantine, die alleen maar aan zijn whiskey kan denken. De latere delen ken ik niet zo goed, maar als de verhalen nog steeds van Vernes komen dan vrees ik het ergste.
 4. ed hengeveld

  Moet de strip afstappen van het feuilleton?

  Speak for yourself. Geen groter plezier dan bij het uitkomen van een nieuw deel van een langlopende reeks de oude delen opnieuw te lezen.
 5. Ik zou het even moeten checken, maar uit mijn hoofd: je geeft het gewicht van het item op en dan worden de verzendkosten vanzelf ingevuld.
 6. ed hengeveld

  Stripmakers in hun eigen strips

  Jean Graton in Michel Vaillant. Tibet en Duchateau in Rik Ringers. Uderzo en Charlier in Michel Tanguy.
 7. Da's inderdaad aan de hoge kant. Een CataWiki dingetje, ik heb dat niet bepaald. Misschien moet ik maar wat extra hebbedingetjes toevoegen voor een eventuele Belgische koper. 😉
 8. Map met daarin het complete Kuifje-verhaal ‘De Zonnetempel’ door Hergé, gepubliceerd in de Vlaamse krant ‘De Morgen’ in 2001. Het gaat om de originele versie van de strip, zoals die in 1946-48 werd gepubliceerd op de middenpagina’s van weekblad Kuifje. De map bevat naast het complete verhaal in 73 afleveringen ook het inleidende artikel in ‘De Morgen’ en een viertal aankondigingen die de krant in de week daaraan voorafgaand publiceerde. Drie aankondigingen waren pagina-groot. Voor de volledigheid is een reproductie toegevoegd van de voorplaat van het eerste nummer van weekblad Kuifje, waarin 'De Zonnetempel' in 1946 van start ging. Alles in zeer goede staat. https://veiling.catawiki.nl/kavels/19266227-kuifje-de-zonnetempel-uit-de-morgen-compleet-73-delen-+-artikel-+-4-aankondigingen-losbladig
 9. ed hengeveld

  Vandaag Gekocht

 10. ed hengeveld

  Nostalgia

  Helemaal niet vreemd, ik herken dat. Ik herlees regelmatig strips die eigenlijk vreselijk slecht zijn, maar die ik graag las toen ik pakweg 6 tot 12 jaar oud was. Die zal ik ook nooit weg doen. En in zekere mate geldt dat natuurlijk ook voor muziek of films/televisieseries. Dingen die je rond die leeftijd ontdekt maken nu eenmaal een blijvende indruk.
 11. ed hengeveld

  Brabant Strip Magazine

  Inderdaad ook vandaag ontvangen.
 12. ed hengeveld

  Brabant Strip Magazine

  Iemand in Nederland het laatste nummer al ontvangen?
 13. ed hengeveld

  Integrales

  Goed, dan even over 'De Integrale Dan Cooper' deel 1. Mooi uitgevoerd, daar niet van, maar eigenlijk is het een beetje gemakzuchtige uitgave. Ze laten de kans schieten om die storende fout bij de inkleuring op de derde pagina van 'De meester van de zon' te herstellen. Moet toch een koud kunstje zijn om rood digitaal in blauw te veranderen? Nu is er nog altijd verwarring over wie wie achtervolgt. Bovendien zijn de laatste drie pagina's van het verhaal zoals het oorspronkelijk in weekblad Kuifje verscheen weer weggelaten, net als in het reguliere album. Integraal betekent toch 'allesomvattend', 'onverkort'? Dat het dossier maar 4 pagina's telt valt ook wat tegen, maar dat is muggenziften.
 14. ed hengeveld

  Integrales

  Ik zou ook wel belangstelling hebben voor een integrale uitgave van Toenga door Aidans. Vooral de eerste helft van de verhalen vind ik de moeite waard. Later gleed het wat af, inclusief het tekenwerk.
 15. ed hengeveld

  Uitgeverij Boumaar

  Precies!
×