Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tuizentfloot

Members
 • Aantal items

  241
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Beroep
  Kaper

Recente bezoekers van dit profiel

274 profielweergaven
 1. Tuizentfloot

  [Eerste Ronde (15)] achtercover 21 vs. achtercover 26

  In de grenzeloze top 500 van 2009 scoorde Lucky Luke met 2 albums: 190. De postkoets 341. Phil Ijzerdraad In de grenzeloze top 500 van 2012 waren het er drie: 206. Phil Ijzerdraad 362. De postkoets 463. Blauwvoeten op oorlogspad De toplijstjes van Zozolala haalde Lucky Luke niet.
 2. Tuizentfloot

  [Eerste Ronde (16)] achtercover 46 vs. achtercover 40

  5-5 Spannende strijd !
 3. Tuizentfloot

  [Eerste Ronde (15)] achtercover 21 vs. achtercover 26

  Eventjes off-topic voor een belangrijke onderzoeksvraag van Vittorio: Is het tweeluik 'De mijn van Prosit - Het spook van de goudmijn' de beste westernstrip ooit ? Of nog compacter; Is het tweeluik 'De mijn van Prosit - Het spook van de goudmijn' de beste Blueberry ooit ? Een objectief antwoord hierop is uiteraard onbestaande, maar het leek me wel relevant om eens in de oude toplijstjes op te zoeken welke Blueberrystrips de lezers van Zozolala en De Stripspeciaalzaak als beste kozen. Hieronder een overzicht van de titels die in de de top werden gestemd met vermelding van hun plaats in de top. Strip 100 aller tijden ( Zozolala 1986 ) 36. Angel Face 48. Het spook van de goudmijn 54. Ballade voor een doodskist 69. Gebroken neus Strip top 100 van de 20ste eeuw ( Zozolala 1999 ) 44. Angel Face 71. Ballade voor een doodskist Strip top 150 ( Zozolala 2006) 66. Generaal Geelkop De grenzeloze top 500 ( De stripspeciaalzaak 2009 ) 97. Ballade voor een doodskist 141. Chihuahua Pearl 151. Generaal Geelkop 218. Het spook van de goudmijn 277. Angel Face De grenzeloze top 500 ( De stripspeciaalzaak 2012 ) 65. Chihuahua Pearl 114. Ballade voor een doodskist 160. Generaal Geelkop 169. Het spook van de goudmijn 226. De lange mars 349. Fort Navajo 461. De mijn van Prosit - Het spook van de goudmijn ( Sherpa-integrale )
 4. Tuizentfloot

  [Eerste Ronde (15)] achtercover 21 vs. achtercover 26

  En niets over het geel ?
 5. Tuizentfloot

  [Eerste Ronde (6)] achtercover 47 vs. achtercover 20

  Nooit gehouden van Paling en Ko. De grap op de achterflap en de scheve belettering drijven me dus onvermijdelijk naar Blacksad.
 6. Tuizentfloot

  [Eerste Ronde (5)] achtercover 7 vs. achtercover 53

  Ik vind deze Jommekes-backcover niet zo geslaagd omdat de figuren in de rand blijven steken, ze komen niet los van de achtergrond. Ook de wolk is te vol en te immens. Wel leuk vind ik de typische elementen uit de Kempische natuur: een berk, de naaldbomen, wat bloemetjes. en vooral de mooie inkleuring maakt alles sfeervol.
 7. Tuizentfloot

  Het grote besteachtercovertoernooi

  En niet enkel omdat Nero uiteraard niet mag ontbreken: deze vind ik toch echt wel een aantrekkelijke backcover die zowel herkenning oproept als uitnodigt naar andere verhalen van Nero.
 8. Tuizentfloot

  Het grote besteachtercovertoernooi

  Lucky Luke die sneller schiet dan zijn schaduw is uiteraard een iconische en alom gekende backcover. Maar mijn persoonlijke voorkeur gaat naar deze achterplat uit begin jaren vijftig met een melancholische cowboy.
 9. Tuizentfloot

  Sleen kenners gevraagd

  Toen nog niet, dat was pas in 1965. Het geïllustreerde pamflet dateert uit 1950, net rond Sleens overgang van De Gids naar Het Volk. Maar niettemin evenzeer allemaal katholieke kranten.
 10. Tuizentfloot

  Sleen kenners gevraagd

  Deze krant bestaat zowel in het Frans als in het Nederlands ( ik heb de Nederlandse versie ). en verscheen in 1950 n.a.v. het referendum over het al dan niet terugkeren van koning Leopold III, de zgn. koningskwestie. Het katholieke kamp was voor, wat uit het pamflet duidelijk blijkt. Ook in de Nero-strip die toen in de krant liep ( De man met het gouden hoofd ) wordt opgeroepen om ja te stemmen voor de terugkeer van de koning.
 11. Tuizentfloot

  Herschikking Stripgids

  Frachtwagen ?
 12. Tuizentfloot

  Robbedoes en kwabbernoot 1949

  En blacktiger is me net voor met dezelfde info
 13. Tuizentfloot

  Robbedoes en kwabbernoot 1949

  De info van Simon over de facsimile stemt ook overeen met de eerste druk van dit album. Wanneer jouw album na het openslaan van de kaft onmiddellijk met het verhaal aanvat op pagina 5, dan ontbreken de eerste 3 bladen.
 14. Tuizentfloot

  tribute/ hommage strips

  Staat afgebeeld in dit album ( weliswaar in zwart-wit ).
 15. Tuizentfloot

  Facts - Your Belgian Comic Con : 21& 22 oktober 2017

  Zaterdag ben ik ook voor het eerst naar Facts geweest met mijn 2 gasten van 10 en 12. Vooral de sfeer opgesnoven en wat rondgekeken naar de vele gekostumeerde bezoekers, de robotjes en de auto's uit filmscenes. Eventjes dag gezegd aan Stripeljee en Minotaur. Een Boerke-box gekocht bij Pieter De Poortere, mijn zonen op de foto met William Boeva. Voor het eerst een Nintendo-game gespeeld met mijn gasten ( Mario Kart de Luxe ). De standhouder had me vooraf uitgelegd dat A diende om gas te geven en nog een knopje om te driften ( wat dat ook mag zijn, misschien de embryage ), maar daarmee wist ik nog niet hoe ik moest sturen. Na een poosje met groteske bewegingen dat bakje heen en weer te zwaaien om mijn autootje in de goede richting te doen krijgen, kwam die Nintendo-vertegenwoordiger me zeggen dat er daar ook een joy-stick opzit. Verdienstelijk 12de en laatste geworden in mijn race. Uiteraard ook The Beast uitgeprobeerd en met succes ! Tip voor Kontiki: gebruik je gewicht, sommige muren hoefde ik niet te beklimmen maar vielen omver toe ik er mijn volle 95kg tegenaan gooide. Wellicht had jij ook de pech om uit te glijden over een spiegelglad springkasteel na de liters zweet die Kool Thing en ik er hadden achtergelaten. Ook leuk: eventjes gekeken naar Asgard Sings: de karaoke van Japanse tekenfilmliedjes ( of moet ik anime zeggen ), waarna ik abrupt werd meegesleurd door mijn gasten ( Paaaa! We zijn hier weg! ). Verder nog Pokemon-burgers gegeten ( 2x de Charizard-burger ) en mijn gasten een videospelletje laten spelen uit de jaren tachtig. Bij de filmacteurs en comictekenaars zijn we niet langs geweest. Al bij een al een fijne ervaring, ik kom nog wel eens terug.
├Ś