Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

TDPB

Members
 • Aantal items

  3.248
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

1.810 profielweergaven
 1. TDPB

  Hägar datering

  Betalende klanten kunnen hier het Hagar-archief doorzoeken: https://www.comicskingdom.com/hagar-the-horrible/archive Ik weet wel niet hoe ver het teruggaat in de tijd.
 2. TDPB

  Hägar datering

  Een strook waarop Dik Browne staat moet toch juist wel jonger zijn dan het moment waarop de zoon het overnam? (al denk ik dat de naam Dik Browne nog een tijdje werd gebruikt).
 3. Nu je het zegt. Dat is wel héél letterlijk overgenomen. Toont ook hoe beperkt Sarina als tekenaar is. Ik vermoed dat de meeste van de houdingen van de personages op de cover ook uit andere albums komen. Nys zou haar nooit als tekenaar aangenomen hebben. Misschien hoogstens als inkter. Maar goed, Philippe Delzenne heeft ook mapjes met houdingen van personages dat hij af en toe overneemt. Er is een recent album waarbij de Miekes op de cover exact zijn getekend als op de introductiepagina. Niet omdat hij het niet kan natuurlijk, maar omdat het soms vlug moet gaan.
 4. TDPB

  Integrales

  Ze zouden alle negen eerder gemaakte albums moeten opnemen. De niet hertekende én de later hertekende albums. Enkel dan zou het een volwaardige integrale zijn. Er wordt gezegd dat het een rechten kwestie is, maar die rechten moeten toch gewoon bij Pom liggen? Zelfs 't Mannekesblad kon die albums uitgeven.
 5. TDPB

  Integrales

  Dat was voor uitgeverij 't Mannekesblad, die de rechten van Pom had gekocht/gekregen voor 500€ (als ik het me goed herinner). Dat was een overeenkomst met een vaag contract (dat vaag contract was meteen ook de reden dat ik er niet aan wou beginnen, want je zal maar een album maken en dan merken dat het niet uitgegeven kan worden), en dat vonden de erfgenamen na de dood van Pom ook. De rechter gaf hen daarin gelijk. Het loopt soms anders dan je denkt. Pom heeft ooit tot ieders verbazing wel degelijk de toestemming gegeven om een nieuw album te maken. Maar zijn toestemming om van Avontuur in de 21ste eeuw een volwaardig PP en BB album te maken heeft hij na protest van zijn dochter ingetrokken en aangepast naar "je mag ze een beetje gebruiken, maar niet voor een heel album". Vreemd genoeg dacht Pom dat zijn kinderen meteen na zijn dood aan nieuwe albums zouden beginnen. Dat heeft hij mij toch zo gezegd. Maar ze doen dat dus niet, zich daarvoor beroepend op een interview met Pom waarin hij iets heeft gezegd in de trant van "er is iemand die ze perfect kan tekenen, maar wat met de scenario's?". Als je iemand kan vinden die de tekenstijl kan imiteren, kan je ook iemand vinden die de vertelstijl kan imiteren, denk ik dan. Soit, het momentum is gepasseerd. De groep mensen die op nieuwe albums zit te wachten is toch te klein geworden.
 6. tuttut, vitamitje is in de jaren 40 gebouwd. het moet dus eenvoudiger zijn.
 7. er was nog iets uit Blake en Mortimer ook dacht ik.
 8. Ik geloof dat er minstens 4 uitvindingen meededen die de menselijke wil beïnvloeden. En nog eens minstens evenveel waarmee het menselijke lichaam ongevraagd aangepast kan worden. Qua dubieuziteit is de schakelaar dus in goed gezelschap.
 9. TDPB

  Integrales

  De erfgenamen waren in het boekenbeursinterview heel duidelijk: er komen geen nieuwe PP & BB-albums. (tenzij ze hommage albums niet zien als PP & BB-albums).
 10. Ja. Door mensen die niet weten wat de correcte naam is.
 11. Het blijft toch vreemd hoe mensen blijven vallen over afbeeldingen van erotiek/seks/verkrachtingen, maar er geen protest komt als een hoofdpersonage uit een strip (een Rode Ridder bvb om maar iemand te noemen ) in ieder album a volonté mensen doodt.
 12. TDPB

  Integrales

  En van Swerts en Steven D'hondt stonden er versies in het huldealbum 'Op het spoor van Pom'
 13. TDPB

  Integrales

  Ideaal moment om nog eens wat oud werk boven te halen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...