Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

TDPB

Members
 • Aantal items

  3.497
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

2.051 profielweergaven
 1. Ja hoor. Altijd heel erg genoten van Klepzeiker en Retep.
 2. TDPB

  Suske En Wiske

  (foto uit het archief van de familie Verschuere)
 3. Goossens werd een tijdje ingezet als tekenaar van de promotiestrips, maar van De Tiroolse Trawanten had ik nog nooit gehoord Het Gouden Kuipje zegt me vaagweg iets Al googelend kwam ik ook deze mooie tekening van Verhaegen tegen: En dit is als ik me niet vergis er eentje van Vandersteen zelve:
 4. Van Geerts en Goossens zie je inderdaad regelmatig van dat soort tekeningen passeren op catawiki en konsoorten, maar van Eduard De Rop heb ik er eigenlijk nog niet veel gezien. Enkel af en toe wat dingen die effectief tot zijn studiowerk behoren. Ik blijf overigens een grote fan van het inktwerk van Goossens. Die man deed dat heel goed, dat kan niet genoeg gezegd worden. Enkel bij de laatste albums van De Geuzen was het resultaat niet meer mijn ding. Maar dat kan ook aan de stijlverandering van Vandersteen liggen.
 5. Het perspectief lijkt me in orde, maar die lijnvoering, man, man, man. Van die tekenaar zijn met recht en reden weinig originelen in omloop, laat staan dat er een handeltje in zou bestaan.
 6. Ik gok op een spaanse of italiaanse tekenaar. Die zijn goedkoper dan de tekenaars van hier.
 7. De tekenaar is ondertussen 78, en net als bij vele andere oudere tekenaars begint dat vooral op te vallen aan de verhoudingen van de personages (zie ook de vele klachten over Hermanns figuren) . Bij zijn recentere Robert & Bertrand tekeningen zag ik dat ook al. Wel nog met een opvallend strakke hand geinkt.
 8. Het is geen kwestie van niet meer toegestaan of illegaal. Het is niet alsof de politie plots een beurs zal binnenstormen. Ergens moet er iets gebeurd zijn (die ene veiling te veel? ) waardoor de rechthebbenden van De Geuzen (of andere Vandersteen reeksen) hebben besloten dat ze niet meer willen dat er tekeningen van hun personages verkocht worden zonder dat zij daar iets mee te maken hebben. Omdat ze in hun recht staan heeft Catawiki wijselijk beslist daarin mee te gaan. Ik denk niet dat Standaard of erven Vandersteen de Moulinsart-toer op willen gaan door alles te verbieden. Maar dat ze een beetje de controle willen houden over wat gemaakt en verkocht wordt lijkt me normaal. Hoe of waar een tekening gemaakt wordt is in deze natuurlijk van geen enkel belang.
 9. Bert Bus keek dan weer heel goed naar Amerikaanse striptekenaars. Burne Hogarth onder andere. Toch als het op decor aankwam.
 10. Wat zou daarmee moeten gebeuren? Als je die houdt maakt het niet veel uit, en als je die voor verkoop wil aanbieden ga je misschien een lastige brief van een advocaat krijgen.
 11. Een hommage is niet verboden maar mag geen excuus zijn om zomaar personages van iemand anders te gebruiken. Er zijn verschillende manieren waarop je iets kunt hommageren (iets maken in de stijl van, bijvoorbeeld) maar in tegenstelling tot een parodie is een hommage geen vrijgeleide om zomaar figuren van anderen te gebruiken. Tenzij je toestemming hebt gekregen van de rechthebbende natuurlijk. Zoals met de meeste striphommages het geval is. (heel veel hommages zitten in het schemergebied tussen hommage en parodie) Goossens heeft de serie niet getekend. Goossens was inkter/medewerker van Vandersteen die de serie tekende en bedacht. Alle rechten zitten dus bij Vandersteen en zijn erfgenamen. Ze hebben de wet aan hun kant. Of dat nu sympathiek is of niet.
 12. Natuurlijk mag je niet zomaar tekeningen met figuren van anderen maken. Ook niet als je daar het woord hommage op zet. Ik zie af en toe 'hommages' paseren op Catawiki die gewoon overgetekende prenten van Franquin of Hergé of zo zijn. En die meestal ook meer geld opbrengen juist omdat het om bekende figuren gaat. Allemaal zeer dubieus. En ja, Standaard (of de erven Vandersteen) hebben de rechten op de personages uit De Geuzen. Goossens was een medewerker in dienst van, en bezit dus geen enkele rechten. Net zoals Paul Geerts wellicht ook niet zomaar allerlei tekeningen van Suske en Wiske kan maken. Als de rechthebbende daar moeilijk over beginnen te doen is het maar normaal dat die niet meer te koop worden aangeboden.
 13. Dat is in het Engels. In het Nederlands is er niets mis met "de jaren 10". Zo deden we dat in de vorige eeuw ook al. Alleen is die 10 nu de afkorting van 2010 ipv 1910. Het is maar met "de jaren 0" dat dat gevoelsmatig raar was. En net zoals wij vroeger spraken van "de jaren 80 van de vorige eeuw" is dat nu de benaming van het jong volk voor de periode tussen 1980 en 1989.
 14. TDPB

  Suske En Wiske

  Er is een grote markt voor grappen over vleeswaren. Een of andere tv-reeks heeft 20 jaar lang grappen gemaakt over de worst van de voorzitter.
 15. TDPB

  Suske En Wiske

  Ik herinner me dat ik dat als kind een behoorlijk bevreemdend en ongemakkelijk album vond, met die kinderzieltjes die in ballonnen zaten (als ik me dat tenminste goed herinner).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...