Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

TDPB

Members
 • Aantal items

  3.165
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

1.662 profielweergaven
 1. Op het laatste moment toegezegd: meneer Tom Bouden komt ook signeren.
 2. TDPB

  Integrales

  Klare lijn? Hoe kom je daarbij?
 3. TDPB

  Suske En Wiske

  Goh, de eerste door Urbanus geschreven albums hadden een beetje een gelijkaardige vibe.
 4. Of liggend in de zetel. Net iets te zwaar om in de lucht te kunnen houden.
 5. TDPB

  Suske En Wiske

  Ervan uitgaand dat die slecht zou moeten zijn? Dat zijn leuke stripjes voor 6-jarigen. Die verwachten geen grote spitsvondigheden. (nu vraag ik me wel af of die vertrouwd zijn met het concept van een teletijdmachine, als ze de hoofdreeks niet kennen). (en Charel zal zijn tekstballonnen wat groter moeten maken, of de letters moeten wat kleiner)
 6. TDPB

  Modelbouw

  Gisteren toevallig dit artikel tegengekomen over de modelspoorweg die Rod Steward de laatste 25 jaar heeft gebouwd (of laten bouwen). 't is een tikkeltje overdreven. https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-50403561
 7. TDPB

  Guust Flater

  Het is inderdaad wel zo dat, zeker bij Dupuis, de lettering heel vaak slordig oogde (nu nog steeds overigens). Als je dat vergelijkt me de perfecte lettering van de Oberon strips , of de Vandersteen reeksen, of de vertalingen van pakweg Casterman of Lombard, dan vraag je je inderdaad af waarom daar niet wat meer zorg aan besteed kon worden.
 8. TDPB

  Guust Flater

  En met amateur bedoel je: mensen die door de uitgeverij in dienst waren genomen om de lettering te verzorgen en dus per definitie geen amateur.
 9. TDPB

  Integrales

  Conrad lijkt me tezelfdertijd ook een Hardy te doen.
 10. TDPB

  Integrales

  Da's wellicht wel waar. Maar dat geldt natuurlijk ook voor 80% van de strips die tegenwoordig uitgegeven worden. Nu ja, de erfgenamen willen geen nieuwe verhalen, dus ze zullen het moeten doen met de integrales indien ze de aandacht voor de reeks een beetje levend willen houden.
 11. TDPB

  Integrales

  Eigenlijk week ik goed genoeg dat in dit geval nieuwe verhalen beter zouden verkopen dan bundelingen van oud werk. Ik weet wat de verkoopcijfers waren van 'Avontuur in de 21ste eeuw', waarin ze ocharme 8 pagina's lang terugkwamen, en wat de verkoopcijfers zijn van de doorsnee integrales.
 12. TDPB

  Integrales

  Nah, dat geloof ik niet. De PP en BB-verhalen uit de late jaren '80, vroege jaren '90 waren absoluut niet ouderwets. En zelfs al zou dat wel zo zijn, dan nog bewijst een reeks als Blake & Mortimer dat verhalen uit een ander tijdperk ook kunnen aanslaan. Dat er misschien geen groot publiek voor nieuwe verhalen zou zijn, dàt wil ik wel toegeven. Alhoewel het nog steeds een groter publiek zou zijn dan voor nieuwe verhalen van iets helemaal nieuws. Of van integrales van oud werk.
 13. TDPB

  Guust Flater

  Ik weet dat ze zich moeten behelpen met bestaande tekeningen, maar toch: wat een lelijke cover.
 14. TDPB

  Integrales

  Je kan meegaan met je tijd, he. Waarom zou een andere reeks zich wel kunnen aanpassen aan hedendaagse normen en PP en BB niet? (maar ik had het niet specifiek over PP en BB, meer over alle reeksen waarvan integrales worden gemaakt. de echte fans hebben die verhalen al lang, en nieuwe lezers worden er amper bereikt met bundelingen).
 15. TDPB

  Integrales

  Wat geloof ik niet? Dat dat leuk zou zijn?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...