Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

TDPB

Members
 • Aantal items

  3.420
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

1.963 profielweergaven
 1. Geld teruggekregen van Corona Direct! Da's toch ook positief Corona nieuws.
 2. Momenteel misschien, voor bepaalde dingen. Er zal altijd wel ergens een plaats op de wereld zijn waar iets beter is dan hier. Maar dat protest dat nu al behoorlijk lang in HK aansleept zal wel niet zijn omdat de bewoners vinden dat het daar zo goed gaat.
 3. On the minder bright side: de ergernissen binnen gezinnen lopen op. Hier en daar ook al wat moorden gebeurd, las ik. Mensen beginnen iets vlugger geïrriteerd te geraken, heb ik ook al mogen merken bij vrienden.
 4. De definitie van prioritair is blijkbaar onderhevig aan schommelingen.
 5. t is nu niet alsof Uderzo daar nog iets aan heeft.
 6. Die hebben betere dingen te doen zeker? Of die hebben dat al gedaan toen Uderzo nog leefde, in een van die hommageboeken die zijn verschenen?
 7. ja, en dat was een ideale oplossing. Alhoewel dat hoedje wel weg mocht wat mij betreft. Fournier is diegene die daar het verst in ging. Anderen gaven hem nog een broek met een zwarte streep, of die typische schoenen of dat hoedje, maar bij Fournier was het enige wat overbleef de rode kleur. Ik vond dat perfect.
 8. FB verdient ook aan corona, oorlogen en miserie allerhande. FB verdient gewoon aan alles.
 9. Franquin heeft dat (rijkelijk laat) al in 1969 gedaan. Waarna Fournier, Broca en Tome & Janry dat al die tijd hebben volgehouden. Tot T&J de kleine Robbe opnieuw in dat kostuumpje hebben gestoken. Slaat nergens op natuurlijk. Maar sindsdien draagt de grote Robbedoes in de albums ook weer regelmatig dat piccolo-pakje.
 10. 't was een journalist. En het was niet echt ruzie. Gewoon aan de huidige makers gevraagd wanneer ze eens naar India gaan komen om daarna een artikel te schrijven dat ze binnenkort een avontuur in India gaan beleven.
 11. Ja, dat is zo begonnen en ja er zijn zo een paar recente buiten reeks-bundelingen verschenen. Maar dat is het nu juist: enkel in de allereerste gags van Rob-Vel werkte Robbedoes in dat hotel, hij trok al vlug (ik heb het eens nageteld: na 27 pagina's ) op avontuur in de wijde buitenwereld en keerde daarna nog amper terug naar de hotelsetting. Rob-Vel was duidelijk zoekend dat eerste jaar en al vlug bleek dat die hotel setting niet zijn ding was (een beetje zoals de Blauwbloezen begon als een gagreeks rond vier soldaten in een fort tussen de indianen tot de scenarist vond wat hij écht wou doen met die reeks). Toen Jijé na een paar jaar de reeks overnam was er van dat hotel al lang geen sprake meer en was Robbedoes al een klassieke avonturenstrip geworden. Enkel dat rode kostuum bleef herinneren aan die eerste stripjes. In de albumreeks die begon met Franquin is er welgeteld één kortverhaal waarin Robbedoes als piccolo werkt, en dat is in een Tome & Janry verhaaltje waarin ze moesten uitleggen waarom Robbedoes zo'n raar kostuumpje droeg. 99% van de Robbedoes (& Kwabbernoot) lezers heeft die hotel Moustique verhalen dus nooit gezien of gelezen en dus kunnen ze er ook niet nostalgisch op terugkijken. Voor mij voelt Hoop in Bange Dagen teveel aan als een strip waarin de maker moeite moest doen om de personages uit R&K in te wringen.
 12. Nogal vaak wordt de ruimte tussen twee bewegingslijnen wit gelaten.
 13. Engelse of Italiaanse of Spaanse studiotekenaars gok ik. Maar zo te zien wel goed van kwaliteit. Fotostrips zijn ouder dan je denkt. De eerste ontstonden in de jaren '40 in Italie. Ik herinner me vooral dat ze in mijn jeugdjaren in Duitse jeugd/meisjes magazines stonden à la Bravo. "Photo comics emerged in Italy in the 1940s and expanded into the 1950s.[6][7] (Actress Sophia Loren worked for a time as a model.[6]) The lurid Italian crime photo comic Killing ran from 1966 through 1969, and was reprinted in other countries; it has been reprinted and revived numerous times since then. The technique spread to Latin America, first adapting popular films, then for original stories. By the 1960s, there were about two dozen fotonovela movie adaptations circulating in Latin America and nearly three times as many original works.[8] They remained popular in Mexico into the late 1980s, when 70 million copies of fotonovelas were printed each month.[8]" de 16-jarige Sophia Loren in 1950 in haar eerste striprol.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...