Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

TDPB

Members
 • Aantal items

  3.160
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

1.596 profielweergaven
 1. TDPB

  Modelbouw

  Gisteren toevallig dit artikel tegengekomen over de modelspoorweg die Rod Steward de laatste 25 jaar heeft gebouwd (of laten bouwen). 't is een tikkeltje overdreven. https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-50403561
 2. TDPB

  Guust Flater

  Het is inderdaad wel zo dat, zeker bij Dupuis, de lettering heel vaak slordig oogde (nu nog steeds overigens). Als je dat vergelijkt me de perfecte lettering van de Oberon strips , of de Vandersteen reeksen, of de vertalingen van pakweg Casterman of Lombard, dan vraag je je inderdaad af waarom daar niet wat meer zorg aan besteed kon worden.
 3. TDPB

  Guust Flater

  En met amateur bedoel je: mensen die door de uitgeverij in dienst waren genomen om de lettering te verzorgen en dus per definitie geen amateur.
 4. TDPB

  Integrales

  Conrad lijkt me tezelfdertijd ook een Hardy te doen.
 5. TDPB

  Integrales

  Da's wellicht wel waar. Maar dat geldt natuurlijk ook voor 80% van de strips die tegenwoordig uitgegeven worden. Nu ja, de erfgenamen willen geen nieuwe verhalen, dus ze zullen het moeten doen met de integrales indien ze de aandacht voor de reeks een beetje levend willen houden.
 6. TDPB

  Integrales

  Eigenlijk week ik goed genoeg dat in dit geval nieuwe verhalen beter zouden verkopen dan bundelingen van oud werk. Ik weet wat de verkoopcijfers waren van 'Avontuur in de 21ste eeuw', waarin ze ocharme 8 pagina's lang terugkwamen, en wat de verkoopcijfers zijn van de doorsnee integrales.
 7. TDPB

  Integrales

  Nah, dat geloof ik niet. De PP en BB-verhalen uit de late jaren '80, vroege jaren '90 waren absoluut niet ouderwets. En zelfs al zou dat wel zo zijn, dan nog bewijst een reeks als Blake & Mortimer dat verhalen uit een ander tijdperk ook kunnen aanslaan. Dat er misschien geen groot publiek voor nieuwe verhalen zou zijn, dàt wil ik wel toegeven. Alhoewel het nog steeds een groter publiek zou zijn dan voor nieuwe verhalen van iets helemaal nieuws. Of van integrales van oud werk.
 8. TDPB

  Guust Flater

  Ik weet dat ze zich moeten behelpen met bestaande tekeningen, maar toch: wat een lelijke cover.
 9. TDPB

  Integrales

  Je kan meegaan met je tijd, he. Waarom zou een andere reeks zich wel kunnen aanpassen aan hedendaagse normen en PP en BB niet? (maar ik had het niet specifiek over PP en BB, meer over alle reeksen waarvan integrales worden gemaakt. de echte fans hebben die verhalen al lang, en nieuwe lezers worden er amper bereikt met bundelingen).
 10. TDPB

  Integrales

  Wat geloof ik niet? Dat dat leuk zou zijn?
 11. TDPB

  Integrales

  Wat zou beter verkopen: een oud Kuifje verhaal op de zoveelste manier heruitgegeven, of een compleet nieuw verhaal (hoe slecht het ook zou zijn)?
 12. TDPB

  Integrales

  Ja, ik weet ook wel dat ze dat nooit gaan doen. Omwille van wat jij zegt, maar ook omdat de markt voor dat soort uitgaves ongeveer 50 man groot is.
 13. TDPB

  Integrales

  Die achtergronddossiers zijn leuk, maar het geld van een integrale niet waard natuurlijk. Toch niet als je de albums al los hebt. Het zou leuk zijn indien uitgevers van integrales, nadat een reeks volledig is geintegraleerd, ze die achtergronddossiers ook nog eens zouden bundelen in een aparte uitgave.
 14. TDPB

  Integrales

  De fans hebben al die verhalen natuurlijk al lang. Een vriend van me heeft ze onlangs allemaal gekocht. Ze zijn (tweedehands) nog vrij gemakkelijk te vinden. Nieuwe verhalen, dààr wachten de fans op.
 15. TDPB

  Integrales

  Ik zeg nergens dat jij dat zei.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...