Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

TDPB

Members
 • Aantal items

  3.542
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

2.133 profielweergaven
 1. TDPB

  Suske En Wiske

  'De zwarte dame' klinkt toch niet hetzelfde als 'de zwarte madam'
 2. Das waar. Maar nochtans moet zelfs een stomadrager af en toe eens naar het toilet, want dat laatste stukje darm blijft actief een soort glijmiddel produceren.
 3. TDPB

  Suske En Wiske

  De teksten zijn ook behoorlijk grappig geschreven. Zou dit het werk zijn van een Vandersteen-medewerker of zou de krant daarvoor iemand aangetrokken hebben?
 4. Zijn voorloper Frank Sels was nog erger. Die tekende vlot een paar pagina's per dag. Maar het is een fabeltje dat realisme meer tijd vergt dan karikaturaal. Allez ja, het hangt er natuurlijk vanaf hoe gestyleerd of vereenvoudigd je werkt. Een strook Flippie Flink zal wel vlugger gaan dan een strook Buck Danny. Maar een strook Asterix zal niet noodzakelijk vlugger gaan dan een strook Rode Ridder.
 5. semi-realisme noemen we dat. Strips als Sarah Spits, de latere blauwbloezen, Theodoor Cleysters, Chick Bill, Ginger van Jidhéhem, de strips van mensen als Frank, Dupré, Bob De Moor, Hergé... Van die strips waar alles er realistisch uitziet: decors, voertuigen, houdingen en verhoudingen van de personages... maar meestal zijn de gezichten en de details te eenvoudig weergegeven om realistisch te zijn.
 6. Laat ik het zo zeggen: iemand die goed genoeg tekenaar is om realistisch te tekenen, zoal gemakkelijk de 'eenvoudigere' versie aankunnen. Maar veel tekenaars zijn enkel goed genoeg om een sterk vereenvoudigde stijl te hanteren. T is natuurlijk allemaal een kwestie van oefenen en van talent, maar voor realistisch te tekenen moet je meestal toch meer oefenen en ook wat meer talent hebben.
 7. TDPB

  Suske En Wiske

  Komaan Standaard, maak hier een volgende albumuitgave van!
 8. Eigenlijk is het vrij simpel: een realistische tekenaar zal ook wel iets karikaturaal/humoristisch/schematisch kunnen tekenen. Maar omgekeerd is dat meestal wat moeilijker.
 9. Maar meestal wel met mond (en neus) vrij. De idioten.
 10. Het materiaal waarmee het uitgewerkt wordt, zorgt voor het grootste verschil. Dodier! Zijn Gully was indertijd een van de leukste Dupuis-strips.
 11. Voor mij zijn dat toch meer twee uitersten van dezelfde stijl (maar dat is bij Dupré eigenlijk ook het geval).
 12. In vlaanderen: Vandersteen, Nys, Leemans, Dupré, Broeckx...
 13. Het is geen opdracht. Het is een "verzoek". Of dat zou het toch moeten zijn.
 14. Hoeveel verdien je daar per uur mee?
 15. Natasja is af en toe ook wel eens sf. Eigenlijk heeft Walthery behoorlijk veel bestaande verhalen bewerkt tot Natasja-strips. Romans en kort verhalen en oude strips en zo. Hij moet een van de weinige zijn die dat deed. En ook een van de weinige die zo vaak van scenarist wisselde. De enige andere naam die me nu te binnen schiet is Morris.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...