Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tom B

Members
 • Aantal items

  2.131
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Tom B

Profile Information

Recente bezoekers van dit profiel

236 profielweergaven
 1. Het DNA van een stripreeks

  Hmm, bij Robbedoes voelt het toch niet echt als het origineel aan. Ja, de personages zijn dezelfde, en de tekenstijl zit ook vaagweg in de buurt, maar inhoudelijk klopt het toch niet helemaal. Ik heb het gevoel dat de oorspronkelijke auteurs van R&K (vanaf Franquin dan toch) en alle nevenreeksen, de kleine Robbe inbegrepen, hun strips nooit echt voor kinderen maakten, terwijl Robbedoes Special (wat een lelijke naam overigens) dat wel leek te doen. De plot en de nevenpersonages zouden zo in Merlina gepast hebben. Wat natuurlijk ideaal is als je in Vlaanderen veel exemplaren wilt verkopen.
 2. Valerian and the City of a Thousand Planets

  Ze kunnen er altijd een goedkopere film van maken, he. Minder speciale affecten.
 3. Valerian and the City of a Thousand Planets

  Besson ziet een tweede deel nog steeds zitten http://screenrant.com/valerian-reactions-luc-besson-sequel/
 4. Strips in de media

  Bij Asterix doelde ik op zowat ieder personage, ze zijn allemaal voorbeelden van raciale stereotypes. De hele reeks is daarrond opgebouwd. Ik blijf het belachelijk vinden dat er iets bestaat als vrijheid van meningsuiting, maar dan wel met uitzonderingen.
 5. Strips in de media

  Je bent ongetwijfeld geen fan van Asterix. Ik begrijp waar je vandaan komt hoor, je wil vooral niemand voor het hoofd stoten (ik vind Tarzan als superieure wilde blanke dan weer paternalistisch overkomen, waarom mag die wilde zwarte niet gewoon zijn eigen oerwoud symboliseren, waarom moet dat nu weer een blanke zijn die daar over iedereen de baas speelt?!). In dit deel van de wereld heb je het recht om te zeggen (en schrijven, en tekenen) wat je wil. Net zoals je het recht hebt om beledigd te zijn en daarop te reageren. Zeggen dat iets zeggen of tekenen niet mag knot beide rechten in. Je kan hoogstens hopen dat je goed genoeg sensibileert en dat de gedachten daaromtrent langzaam maar zeker veranderen (om dan over een paar decennia of eeuwen misschien weer als fout gezien te worden).
 6. Strips in de media

  Gewoon uit nieuwsgierigheid: vind je dat alle stereotypen niet meer kunnen (ze vergroten immers per definitie de typische kenmerken van het type dat ze voorstellen uit waardoor er altijd wel iemand is die zich gekwetst kan voelen door gelijk welk stereotype) of enkel de raciale?
 7. Strips in de media

  Neen, dat tweede is beledigend bedoeld. Die voetballers hebben inderdaad niets met oerwouden te maken. Maar volgens mij wordt met dat eerste wel degelijk die associatie bedoeld. Wil je nu echt beweren dat die brave scoutsjongens uit Nevele andere bedoelingen hebben? (was er geen apart Racisme in strips draadje?)
 8. Strips in de media

  Ik ga de rest van je tekst negeren (want daarin zeg je ongetwijfeld juiste dingen), maar er is niets mis met de associatie oerwoud-zwarte medemens. Indiaan kan eventueel ook. Dat zijn nu eenmaal de mensen die daar wonen. Weliswaar niet noodzakelijk met een strooien rokje, maar het ontbloot bovenlijf hoort er ook nog steeds bij. Je doet de waarheid geen eer als je dat ontkent.
 9. De Rode Ridder

  Dat album telt toch evenveel pagina's als een klassiek Frans album?
 10. Strips in de media

  Vorig jaar was ik met een tiental vrienden aan het wandelen in Kenia. Allemaal op een rijtje, met de plaatselijke gids voor ons. Ik begon iets te neuriën over tien kleine toeristjes op de melodie van Tien kleine negertjes. Vroeg die gids of ik wist wat ik aan het zingen was. Natuurlijk, antwoorde ik, want ik spreek Nederlands. Hoe zou ik niet weten wat ik zong? Tot ik besefte dat hij moet gedacht hebben dat ik het oorspronkelijke lied zong. Ik heb me toch enige tijd geschaamd, moet ik zeggen. Tot ik me eraan herinnerde dat hij ook al negatieve dingen had gezegd over mijn soort. Maar desondanks: je wordt vlugger als racist gezien dan je denkt. Ik weet echt niet wat ik van deze kwestie moet denken. Bij een oerwoudfuif hoort een afbeelding die doet denken aan een oerwoud, toch? Dalila bleek ook al compleet verkeerd te zijn bij dat Suske en Wiske album, dat uiteindelijk het meest progressieve album uit de reeks bleek te zijn bij het in beeld brengen van zwarten en Afrikanen. Ik veronderstel overigens dat Jef Nys helemaal niets wist van dat logo. Iemand heeft dat gewoon uit een van zijn albums overgetekend.
 11. De Rode Ridder

  En daarom dat dat cyclus gedoe niet werkt en ze terug keren naar de losstaande verhalen. Iets wat op voorhand gemakkelijk te voorspellen was natuurlijk. Duo-albums, ja, dat gaat nog net. Maar toch geen zes of acht albums lang?! Daar zat de doorsnee RR-lezer na 250 losse verhaaltjes niet op te wachten. Ik heb me overigens net de Claus-trilogie aangeschaft. Ziet er prima tekenwerk uit en als ik de bespreking mag geloven op de stripspeciaalzaak.be is het ook een leuk verhaal. Misschien hadden ze dat toch beter mooi ingekleurd en gepromoot als een extra lang verhaal van de RR. Ik ben wel benieuwd wat de verkoop van dit album zal zijn ten opzichte van de andere nieuwe albums.
 12. Originelen

  Ik wil maar zeggen dat de strakheid van de pagina (en de overeenkomst met de geinkte pagina) te wijten is aan optisch bedrog.
 13. Originelen

  Indien hij niet met rood, blauw en zwart potlood zou werken, zou die bovenste pagina één grijs vlak zijn, met een kluwen aan schetslijntjes.
 14. Vergeten tekenaars

  Hij heeft nog wat meegewerkt aan strips van Jean-Pol (o.m De Soeppiraten) en Berck (Sammy) en Disney Duitsland en is beginnen te schilderen met hier en daar tentoonstellingen. In 1983 is hij dan verhuisd naar Martinique waar hij zijn dagen vulde met het schilderen van reproducties van bekende schilderijen en een historische strip heeft getekend over de geschiedenis van de Atillen. Hij stierf in 2001.
 15. Babes! (Nsfw)

  Die sigaret leidt af, maar voor de rest: yep, beter!
×