Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tom B

Members
 • Aantal items

  3.050
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

1.505 profielweergaven
 1. Begin jaren '90 verschenen er een drietal semi-autobiografische strips over het studentenleven (in Gent dacht ik). Redelijk vernieuwend indertijd, want dat was in de periode tussen de klassieke strips en de graphic novels in toen een paar mensen iets tussen undergound en klassieke strips in begonnen te maken. Bij één van die boekjes zat ook nog een cd, maar ik vind ze niet meer terug in mijn collectie, wellicht weggedaan toen ik een jaar geleden eens drastisch heb gekuist in mijn bibliotheek. Dus zowel de naam van de strips als van de maker ontgaan me nu. Ik kan me niet herinneren dat hij na die drie beloftevolle albums ooit nog iets anders heeft gemaakt in de stripwereld.
 2. Telkens ik de titel van deze draad zie passeren, denk ik "goed voor die mens".
 3. Tom B

  Suske En Wiske

  Veel. Helaas zal de meerderheid daar ook gewoon blijven zitten.
 4. Tom B

  Suske En Wiske

  Een beetje variatie moet er zijn. Ik heb geen zin om telkens hetzelfde te maken. Dus nu eens dit, dan weer dat.
 5. Tom B

  Suske En Wiske

  De verzamelaars die persé een eerste druk willen gaan zich moeten haasten.
 6. Tom B

  Suske En Wiske

  Cameo? Hij is toch gewoon een van de hoofdpersonages?
 7. Tom B

  De Rode Ridder

  Tuurlijk zijn de meeste strips pulp.
 8. Tom B

  De Rode Ridder

  Goh, ik vind dat nochtans een goeie definitie voor de RR verhalen (en de meeste andere Studio Vandersteen reeksen). Wat niet betekent dat ze niet leuk om te lezen zijn, he.
 9. Tom B

  De Rode Ridder

  Ik ben geen papierkenner, maar die eerste RR- albums waren volgens mij zelfs letterlijk op pulp papier gedrukt.
 10. Da's waar. Is natuurlijk vooral het gevolg van de enorme productie die de medewerkers moesten hebben en het gebrek aan deftige naslagwerken. én de laissez-fair mentaliteit van Vandersteen zelve.
 11. Bwah, voor suske en wiske haalde Vandersteen zijn inspiratie overal uit. En heel vaak bij andere bekende en populaire verhalen. Opera's bijvoorbeeld (ringelingschat), vaak films (Jeromba de Griek, de apenkermis -waar hij twee filmreeksen vermengt-, gezanten van Mars, prinses zagemeel, mottenvanger, geheim gladiatoren), tv reeksen (Wattman, Texasrakkers) Jules Vernes-achtige dingen (mierennest, ijzeren schelvis, groene splinter), andere boeken (Dolle musketiers). Strips lagen inderdaad niet meteen aan de basis van zijn verhalen, maar wel minstens twee van de vijf hoofdpersonages zijn terug te brengen naar strips. Jerom is zoals we weten bijna een kopie van Alley Oop en Sidonia lijkt wel heel sterk op Olive Oyl: zelfde lichaamsbouw en exact dezelfde grappen over haar enorme voeten.
 12. Ze zijn nochtans al eens bij de Sovjets geweest. Ik ben benieuwd welk album het betere van de twee zal zijn.
 13. Tom B

  Chimi Art

  Goeie koppen.
 14. Bedoel je de stripreeks waarop een animatiereeks is gebaseerd en waar zelfs nooit een film van gemaakt werd? Je had misschien toch beter gegoogled. Ik heb het overigens over live action (of wat daarvoor tegenwoordig moet doorgaan) films. Animatiefilms kan je eventueel nog wel omzetten naar een strip met een gelijkaardig impact.
 15. Ik heb nog nooit een strip gelezen die nog maar aan de enkels komt van de film waarop het gebaseerd is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...