Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tom B

Members
 • Aantal items

  2.699
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

1.095 profielweergaven
 1. Tom B

  STRIP , een nieuw maandelijks stripmagazine

  Roken in strips is niet verboden. Op het overzichtje van de previews van de stripspeciaalzaak.be staan momenteel twee covers met daarop een rokend (hoofd)personage. De enige censuur die er is is eventuele zelfcensuur van de makers.
 2. Tom B

  STRIP , een nieuw maandelijks stripmagazine

  Bij sommige krantenvoorpublicaties is het in ieder geval al jaren zo.
 3. Tom B

  Jommeke

  Nieuwe scenaristen wellicht, met andere voorkeuren. En ook wel omdat het na een tijdje gemakkelijker wordt om ouder personages terug op te voeren ipv steeds weer nieuwe figuren te moeten bedenken. Je ziet dat bij alle langlopende reeksen. En die transformaties: hoe vaker je dat doet, hoe moeilijker het wordt om nog een leuke variant daarop te verzinnen. Zelf mis ik vooral de klassieke avonturen/detective-verhalen. Ik vermoed dat vooral Leopold Vermeiren daar verantwoordelijk voor was (de periode van De stenen aapjes). En later Jan Ruysbergh (tussen nrs 159-220).
 4. Tom B

  Jommeke

  Ja, alles wat in Jommeke zat, zat al in amadeus en seppeke. Met uitzondering van Filiberke en de Miekes. Twee van de vier verhalen werden bijna letterlijk hernomen als Jommeke, een derde verhaal leverde inspiratie voor twee andere Jommekes.
 5. Tom B

  Wie kent deze tekenaar??

  Mja, juist door de pose denk ik dat het nagetekend is (van een foto). Vraag iemand om zoiets uit het hoofd te tekenen en je krijgt heel andere houdingen.
 6. Tom B

  Jommeke

  Stond allemaal al in mijn Studio Jef Nys dossier dat ik voor Brabant Strip Magazine maakte (in totaal 32 pagina's in nrs 200 en 201)
 7. Tom B

  Wie kent deze tekenaar??

  Het is niet omdat het op catawiki staat of omdat het voor een goed doel was dat het niet om een amateur gaat. Alles aan wat ik zie zegt me dat dit het werk is van iemand die redelijk kan tekenen, maar niet goed genoeg om professioneel te zijn, en dat de tekening ergens van overgetekend is, alhoewel ik in dat laatste verkeerd kan zijn. Maar de handtekening is dus van Jilles (Bijsterveld). Goed gevonden. edit: oei, nu pas zie ik dat het niet op ruitjespapier is getekend maar dat dat tegels moeten voorstellen. Mijn fout. 's avonds zijn mijn ogen niet meer zo goed vrees ik.
 8. Tom B

  Wie kent deze tekenaar??

  Duidelijk werk van een amateur die iets heeft overgetekend.
 9. Tom B

  Babes! (Nsfw)

  Eeuwigdurende roem.
 10. Tom B

  Babes! (Nsfw)

  Zoek de Bond girl die ooit een man was.
 11. Tom B

  Babes! (Nsfw)

  Gewoon je ogen toe doen.
 12. Tom B

  Jommeke

  Iemand de nieuwe versie van Jacht op de voetbal al gelezen? Moet uniek zijn in Vlaanderen: derde remake van hetzelfde verhaal. Het eerste was Jacht op een Teddybeer (Seppeke) van Nys, het tweede Jacht op een voetbal (Jommeke) en het derde Jacht op een voetbal (Jomme).
 13. Tom B

  Jommeke

  Er moeten zo nog meerder albums van 33 pagina's zijn die omgewerkt zijn naar 44 pagina's, maar vraag me niet welke.
 14. Tom B

  Jommeke

  NbdV was ook maar 33 pagina's lang, dat is ook een reden voor de aanpassingen in het scenario. De inhoud is gelijkaardig. Het zijn geen drastisch andere verhalen geworden.
 15. Tom B

  Jommeke

  Zeker weet ik dat niet, maar juist omdat het scenario ook herwerkt werd ga ik ervan uit dat Nys geen afgewerkt scenario klaar liggen had. Misschien een synopsis, misschien helemaal niets?
×