Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tom B

Members
 • Aantal items

  2.943
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

1.310 profielweergaven
 1. Tom B

  Vandaag Gekocht

  Ik heb er ook eens in gebladerd. prachtig getekend. Of geschilderd, beter gezegd. De enige afbeelding die ik terugvind van het binnenwerk is deze wazige foto:
 2. Net het interviewboek in twee beurten uitgelezen. Een beetje weinig illustratiemateriaal, maar wel leuk om te lezen. Heel openhartig ook. En Willy, moest het aan mij liggen (wat het helaas niet doet) zou dat ene crossover-album er zeker komen
 3. Goh, het is uiteindelijk een van de mindere nummers op de soloplaat van FM geworden (eerder ook al voor twee eerdere Queen platen afgewezen, dus misschien was dat al een teken aan de wand). Wel grappig dat die opnames zijn afgesprongen omdat FM, die toch ook wel het een en ander gewoon was qua excentriciteit, niet tegen het rare gedrag van MJ kon. Die lama in de studio was er echt wel teveel aan.
 4. alle drie de demo's stellen niet veel voor. MJ is in je stripvergelijking blijkbaar Hergé.
 5. De mannen van Queen zijn heel duidelijk qua credits. De eerste helft van hun carrière was het simpel: diegene die met het basisidee kwam of de demo maakte, kreeg de credits. Maar dat leverde blijkbaar ruzies op over inkomsten (juist omdat veel nummers vaak groepswerk waren, FM was de eerste om dat toe te geven). De tweede helft van hun carrière werden de credits dus verdeeld en was 'Queen' de officiele auteur. Desondanks is van ieder nummer behoorlijk goed gedocumenteerd wie de basis aanbracht en wie wat deed. Zo is het helemaal geen groot geheim dat FM sterk meeschreef aan de nummers van bassist John Deacon. Of dat drummer Roger Taylor wel eens een Queen-nummer helemaal op zichzelf inspeelde en zong. Idem voor Brian May. Je FM-voorbeeld lijkt me niet zo goed gekozen. Het resultaat van FM en MJ samen in de studio was overigens alles behalve een meesterwerk. Ik vind het wel leuk om te vergelijken met de stripwereld, waar je mensen zoals Franquin en Walthéry hebt, die al hun medewerkers evenwaardig als zichzelf op de covers van hun albums vermelden en mensen zoals Jef Nys die deden alsof ze alles zelf deden (minstens één ex-scenarist van Jef Nys moet contractueel nog steeds verzwijgen dat hij albums van Jommeke heeft geschreven).
 6. Hoezo, hij krijgt niet altijd de credit? De helft van de wereldbevolking gaat er begot van uit dat hij alle hits van Queen schreef (wat dus niet het geval is) .
 7. Ik lees dat alsof je zegt dat Mercury de nummers waar zijn naam op staat niet zelf schreef.
 8. Geen idee wat je hiermee bedoelt.
 9. Ik ontken niet dat hij duidelijk talent had, en heel veel zelf deed, maar hij heeft zich wel degelijk ook omringd met goeie schrijvers en producers, en zeker bij zijn eerste platen. Waar niets mis mee is, he. Mensen als Elvis of Tina Turner deden niets anders.
 10. Nou, laten we nu ook weer niet overdrijven. Dit zijn de nummers en schrijvers van zijn eerste soloplaat: Don't Stop 'til You Get Enough (6:05) (Michael Jackson) Rock with You (3:40) (Rod Temperton) Workin' Day and Night (5:14) (Michael Jackson) Get on the floor (4:39) (Michael Jackson/Louis Johnson) Off the Wall (4:06) (Rod Temperton) Girlfriend (3:05) (Paul McCartney) She's Out of My Life (3:38) (Tom Bahler) I Can't Help It (6:06) met Patti Austin (Stevie Wonder/Susaye Greene) It's the Falling in Love (3:48) (Carole Bayer Sager/David Foster) Burn This Disco Out (5:24) (Rod Temperton) Bij latere platen was hij wel meestal zelf de schrijver van de meeste nummers (alhoewel Thriller bijvoorbeeld ook niet van hem was), maar ik vermoed dat zijn producer Quincy Jones minstens mede-auteur was van alles wat ze samen hebben gemaakt. Om te vergelijken: de gastjes van the Bee Gees en Hanson schreven in hun tienerjaren wel al al hun nummers zelf. (iemand als Madonna is ook officieel de auteur van de meeste van haar recente nummers, maar eigenlijk betekent dat gewoon dat ze ofwel de rechten afkoopt, ofwel dat ze hier en daar een paar lijntjes tekst toevoegt en zo co-auteur wordt. Het is in de muziekwereld wat dat betreft net als in de stripwereld)
 11. Ja, de rol van de ouders komt zeer uitgebreid aan bod in de documentaire. Combinatie van het beste willen voor hun kinderen, starstruck zijn, er ook voordelen uit halen, MJ vertrouwen en langzaam maar zeker opschuivende grenzen.
 12. Ja, wat doe je met iemand die een tiental levens heeft verwoest (alhoewel dat relatief is natuurlijk, beide heren lijken nog vrij goed te functioneren in de wereld) en daarnaast duizenden of miljoenen mensen gelukkig heeft gemaakt? Hoe beslis je wat er zwaarder doorweegt. Macaulay Culkin ontkent nog steeds dat er ooit iets onwelvoegelijks is gebeurd, maar ik zie dat hij de peter is van de dochter van MJ, dus die zal niet vlug met dat soort verhalen naar buiten komen.
 13. https://www.quora.com/Why-are-Michael-Jacksons-kids-white
 14. Ah, okee. ik ben geen zo'n kenner van tennis.
 15. Mortimer, Lucky Luke, Robbedoes, Titeuf, de flagada, Kwabbernoot, Olijfje
×
×
 • Nieuwe aanmaken...