Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Bart 01

Members
 • Aantal items

  902
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bart 01

 1. Die Lucky Luke kende ik niet, maar dit is een heel sfeervolle tekening. Echt mooi. Extra punt voor 'dolvermakelijk' ook. A dus.
 2. Ik ben voor B gegaan. Op zich een leuke cover, maar wederom wat te braaf voor mij. Ik heb lang naar B zitten kijken om iets 'afwijkends' te vinden. Een blote mannen/vrouwen boekje naast de zaklamp, een zakje wiet tussen de onderbroeken in het nachtkastje, een bruine streep in die onderbroek. Helaas, zelfs beide kousen van het paar zijn er nog.
 3. Bart 01

  De Avonturen van URBANUS (Linthout & Urbanus)

  Wat verwacht je dan van iemand die geboren werd met een baard?
 4. B is dan wel de meest herkenbare van de twee (tout court van het hele toernooi), maar er staan zoveel titels op elkaar gedrukt dat ze letterlijk onleesbaar zijn. Ook de grote witte ruimte en het feit dat die barcode overgaat in dat witte vlak stoort me. A dus maar.
 5. Geen van beide nodigt voor mij uit om het boek vast te nemen. A is te druk en B is wat te melig. Toch maar B, een goede combinatie tussen tekst en tekening. En dan nog eens verkozen tot beste Nederlandstalige strip in 1996 te Durbuy ook.
 6. Bart 01

  Vandaag Gekocht

 7. Hé dit is wel een leuk weetje. Jammer dat dit tekstje gesneuveld is later! Nu weet je als koper niet meer vooraf dat Johan met glans de strijd gaat winnen. 🙂
 8. A heeft natuurlijk de verdienste om 102 titels -waarvan de helft klaarblijkelijk met 'De' begint- op één achterkant weer te geven. En is daarmee alles wat ik niet associeer met een goede cover. Door het wegvliegend hoedje krijgt B een verrassende speelsheid. Nodigt echt uit om het boek te lezen. Leuk!
 9. Bart 01

  Okko

  Ik ga er voor gaan denk ik, het is wel nog wat geld voor een oude reeks maar bon. En nu maar hopen dat de woorden 'kak' en 'flut' enkel op het conto van Waldorf's jeugdige onbezonnenheid kunnen geschreven worden.
 10. Bij A stoort die vinger zo kort bij 'weldra' me wel. Voorts is dat op zich wel een leuke cover. Maar toch qua totaalplaatje geen partij voor B. Mooie zachte achtergrond tekening, een quote en een straffe detailtekening. Heel sfeervol, kleuren in evenwicht, niet te druk én uitnodigend om het boek te lezen. Comme il faut.
 11. Bart 01

  Okko

  Ok bedankt allen.
 12. Bart 01

  Okko

  Momenteel loopt er een promo de 10 delen Hc van Okko voor 100 €. Ik ken de reeks niet. Is dit een goede reeks/deal?
 13. Bart 01

  Nanomango Dirko

  Heel mooi en leuk om volgen! Top!
 14. Bart 01

  De Avonturen van URBANUS (Linthout & Urbanus)

  Bij Eufrazie had ik me vroeger altijd zo een lage rustige vrouwenstem ingebeeld. De rest van de personages zijn wel ok voor mij op basis van de trailer.
 15. Bart 01

  [Eerste Ronde (5)] achtercover 7 vs. achtercover 53

  Ik wist niet dat Jommeke vroeger zo een gespierde stylo was. Die borstkas verdient mijn stem.
 16. Ik vind het toch wat makkelijk om iemand anders een denkfout te verwijten en jezelf te verschuilen achter algemene culturele en historische gronden, zonder daar specifiek in te zijn. Maar los daarvan zijn er weinig beelden die voor meerdere generaties iets betekenen. Vraag aan iemand onder de 40 hoe een Blake & Mortimer cover er vroeger uitzag en ik vraag me af hoeveel juiste antwoorden je zou krijgen. Vraag -zoals Tanuki hier terecht zegt- naar de achterkant van een Sus en Wis en heel veel mensen zullen die kunnen beschrijven. Wat voor mij persoonlijk dan direct betekent dat een iconische cover helemaal niet mooi hoeft te zijn blijkbaar.
 17. Bart 01

  Dark Dragon Books

  http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php Er staan een paar verrassend mooie dingen bij de nieuwe aankondigingen van DDB!
 18. Ik heb -o verrassing- voor mijn inzending gestemd. Dit zou echt een fantastische filmposter kunnen zijn. 😍 Zeker als je in het verhaal zit en weet dat het wezen op de cover het gene is waar al vijf delen spanning wordt over opgebouwd. De tegenstander in deze rond vind ik maar saai als backcover en de tekst is er letterlijk opgekwakt. Ik volg je wel, maar jammer genoeg ligt het wat aan de scan. Het was moeilijk om deze goed ingescand te krijgen zonder een overgesatureerd beeld op te laden. In het echt is het kleurverschil tussen beide duidelijker. Inderdaad: prachtige art doorheen de hele descender reeks! De covers zelf zijn quasi allemaal juweeltjes en steken in feite boven deze achterkant uit.
 19. Mij valt het vooral op dat wanneer een cover hier (en ik het nominatietopic) het predicaat iconisch wordt toegewezen, ik deze vooral heel saai vind. Wat maakt zo een cover net iconisch dan? In dit geval ga ik volop mee met de goede smaak van Yncke. Broeders kan in mijn ogen weinig verkeerd doen en deze uitermate sfeervolle backcover is daar nog eens een voorbeeld van. Wel akkoord met de kritiek hierboven dat de tekst heel wat beter uitgelijnd zou kunnen worden. Daarom geen kandidaat winnaar voor mij, maar in vergelijking met de huidige uitdager verdient 'Voorbij De Steen' een landslide victory in deze ronde.
 20. Bart 01

  Comic Van De Dag

  Descender (vol 1 - 6) - Lemire, Nguyen : scifi verhaal in zes delen. Jaren geleden verschenen ineens de 'harvesters'. Enorme machines die alle gekende werelden voor een groot stuk vernietigden en even plots weer verdwenen. Sindsdien is het evenwicht in het universum verstoord en worden robots, tot dan een wezenlijk deel in het dagelijks leven, opgejaagd en vernietigd. Op de achtergrond organiseren de verstoten robots zich in de 'hardwire', een verzetsbeweging dewelke de harvesters als goden vereren. Te midden hiervan maken we kennis met Tim 21, een oude gezelschapsrobot die ontwaakt op een verlaten planeet. Tim 21 was in zijn tijd een geavanceerde robot met uitgesproken menselijke kenmerken. Terwijl Tim 21 alleen zijn oude broer Andy wil terugvinden proberen de verschillende machtsblokken Tim in handen te krijgen. De kleine robot is om verschillende redenen van levensbelang voor velen. Hoe Lemire het blijft flikken weet ik niet. Hij publiceert aan een onwaarschijnlijk tempo kwaliteitsvolle verhalen. Deze descender is wederom een meeslepend verhaal van zijn hand dat tegelijkertijd door verschillende hoofdrolspelers in het heden en het verleden beleefd wordt. Lemire slaagt er in vijf delen lang de spanning op te bouwen om dan met een zinderend laatste deel het verhaal af te sluiten. De art van Dustin Nguyen is op het eerste zicht soms nogal schetsmatig, zelfs dromerig, maar geeft op een onwaarschijnlijk knappe manier vorm aan de futuristische wereld van Tim 21. Zeer graag gelezen.
 21. Bart 01

  Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Inderdaad fantastisch inkleurwerk van Broeders. Mooi om te zien hoe de steunkleuren per album mee evolueren met het leven van Julianus.
 22. Bart 01

  Boom Comic: Mummy's en Monsters!!

  Waarschijnlijk een domme vraag, maar ik loop wat verloren in de vele info en extra's 🙂 Gaat het hier over 1 floppy met daarin een afgerond verhaal? Met nadien de bedoeling om in totaal 8 issues uit te brengen, elk als afgerond verhaal?
 23. Bart 01

  Help Eens Een Forummer Versie 3.0

  Iemand ervaring met een pre paid sim kaart voor USA (vooral voor data)? Best ter plaatse kopen in de luchthaven of hier reeds bestellen? Op bol.com veel negatieve ervaringen met van die sim kaarten die je hier kan kopen.
×