Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Bart 01

Members
 • Aantal items

  1.042
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bart 01

 1. Ja toch wel. Dat wordt één volle rugzak in handbagage met enkel strips voor mij en mn zoon. Clyde Fans is wel een prachtige uitgave zeg. Die box, het papier, de kleurtinten, …
 2. Vakantielectuur voor deze zomer En 3 lopende series aangevuld
 3. Gelezen: 6 trades van TKO Studios. Allen volgens hetzelfde concept: afgeronde verhalen van 6 issues waarvoor geen voorkennis nodig is. Mooie uitgaven en veel leesplezier voor je geld! The fearsome doctor fang: geschreven door één van de stichters van TKO (Tze Chun). Mijn eerste trade die achteraf bekeken ook de minste was. Vermakelijk avonturenverhaaltje, maar dit valt toch wat licht uit. The 7 deadly sins: ook geschreven door Tze Chun die hier een goed verhaal aflevert in een western sfeer. Een dik uur vertier met goede personages en veel bloedvergieten. Graag gelezen. Sara: als je fan bent van Ennis zijn Punisher run dan moet je deze zeker in huis halen. Sara maakt deel uit van een team van vrouwelijke Russische snipers die het 'den Duits' knap moeilijk maken aan het Oostfront. Sara is een duister en ondoorgrondelijk hoofdpersonage te midden van een bloedige wereldoorlog. Sterk. The Banks: verhaal over een familie van vrouwelijke dieven die de kans krijgen om een grote slag te slaan en tegelijk een openstaande rekening uit het verleden te vereffenen. Alleen gaan ze hiermee wel de gouden familieregel met de voeten treden: don't get too greedy. Maar de verleiding is te groot om aan te weerstaan. Sterke karakters in een sterk verhaal. Het einde is misschien wel wat te mooi en toevallig, maar toch met veel plezier gelezen. Sentient: een schip kolonisten is onderweg van de aarde naar een nieuwe buitenaardse kolonie. Wanneer alle volwassenen aan boord gedood worden moeten de overblijvende kinderen zelf hun weg zien te zoeken met enkel het A.I. systeem van het schip 'Valerie' om hun te begeleiden. Dit leest als een trein en was met voorsprong de trade die het snelst uitgelezen was. Grote kaders met weinig tekst zorgen voor een snel tempo terwijl de spanning en dreiging altijd aanwezig zijn. Geen diepgaande karakteruitbouw deze keer van Lemire, maar gewoon een zeer goed scifi avonturenverhaal. Goodnight Paradise: om te beginnen, wat een prachtige cover toch. Het verhaal speelt zich af in Venice Beach. De stad werd ooit gebouwd om het Venetië van de westkust te worden. Hiervoor werden vele kanalen aangelegd. Na verloop van tijd werd de stad evenwel een aantrekkingspool van avonturiers, zwervers en andere vrijheidszoekers. Wanneer snapchat beslist om zijn HQ in Venice te vestigen zorgt dit voor een toestroom van vermogende jongeren die zich langzaam de stad en gemeenschap eigen maken. Eddie is één van de zwervers in Venice Beach. Naast een alcoholverslaving heeft hij ook nog psychische problemen. Wanneer hij het dode lichaam van een jong meisje en haar hond ontdekt, laat dit hem niet meer los. Hij gaat op onderzoek uit en probeert te ontdekken wie er achter de moord schuil gaat. De zoektocht van Eddie is vaak bevreemdend maar toch fascinerend. Een detective verhaal pur sang vanuit een ongewone invalshoek. Zeer goed.
 4. Munuera kan er ook wat van!
 5. Blij om te zien dat The Old Guard een vervolg krijgt. Daar zal de Netflix serie wel iets mee te maken hebben ...
 6. Indien het abonnement maandelijks van de kaart gaat zoals je hierboven schrijft, zal het blokkeren van de kaart wel volstaan voor de komende maanden normaal. Als ik een nieuwe visa kaart krijg, moet ik ook altijd al mijn abonnementen overzetten op die nieuwe kaart. Voorts inderdaad aangetekend de firma inlichten dat je je bedacht hebt (binnen de wettelijke termijn) en klacht indienen bij de politie en FOD Economie zodat je wat in je handen hebt wanneer de rappels komen voor niet betaling.
 7. Raar dat er zo weinig mensen vallen over dit plaatje in het toernooi: Wat doet Lambiek zijn hand daar? Is het daarom dat Suske en Jerom zo lachen? En wat met stille Sidonia? Heeft dat allemaal te maken met Barabas zijn gigantische schakelaar die hij aan het bedienen is? Vandersteen was toch een vettig varken! 🤠
 8. De pointe is dat er geen pointe is. En als er één was ben ik hem vergeten.
 9. Nice, volume 3 al van bone parish. Die reeks gaat vlotjes.
 10. Nooit gedacht dat een uitvinding voor de voyeurs onder ons het ging winnen van een uitvinding voor de viriele Italiaanse man.
 11. Belladonna is een aanrader als je de schorpioen leuk vindt. Als het was serieuzer mag zijn: Apostata.
 12. Moeilijke. De lauwerkrans verdient het alleen al voor de broeva haro scène. Obelix en Co vind ik misschien wel het beste verhaal. En als kind vond ik Asterix en de Belgen geweldig. Nu nog trouwens. Nog even over denken.
 13. Undertaker 5 (De Witte Indiaan): het beste deel uit de reeks tot nu toe. Deed me wat van ver aan de opbouw van een Tex Willer Classics verhaal denken en dat is een compliment. Mooi van de auteurs om afscheid te nemen van de twee vaste metgezellen van de undertaker en terug enkel op het personage zelf te focussen. Zeer mooi getekend. Thorgal 37 (De Kluizenaar van Skellingar): een old school Thorgal, dat we dat nog mogen meemaken. Het was aangenaam thuiskomen in een afgerond verhaal waarbij alleen Thorgal centraal staat. Het tekenwerk is me ook goed meegevallen, beter dan het soms onduidelijke geklieder van de laatste albums in elk geval. Niet nog eens Laura: wanneer we de stad bezoeken mogen de kinderen op het einde van de dag altijd een strip kiezen in de fnac. Normaal gezien kiezen ze dan de usual suspects zoals een Urbanus of de nieuwste Kampioenen. Alzo geschiedde opnieuw bij de dochter die direct een kampioenen in de hand had, totdat ze het boekje van Niet nog eens Laura zag liggen. Het boek zat in een folie (stickervel binnenin) maar de cover sprak haar mateloos aan. Ik ken de cartoons van op instagram en liet mijn dochter er een paar lezen, er van uitgaand dat ze nog veel te jong is om dit te snappen. Maar ze was toch getriggerd. Kampioenen terug en Laura mee naar huis. Ondertussen heeft ze het boek al vier keer gelezen (waarbij ik telkens een ander grapje wat verduidelijk), ligt het 's avonds op haar nachtkastje en heeft ze het ook mee naar school genomen en al. Papa kan niet achter blijven en het moet gezegd: dit is grappig. Het is niet moeilijk om te zien hoe Laura perfect een tijdsgeest vastpakt en hiermee immens populair is bij een doelgroep waarvoor papieren strips niet iets is om mee uit te pakken.
 14. Kort gezegd kwam het er op neer dat hij een afspraak had met DS Avond voor een pauze van een aantal maanden in te lassen. Wanneer hij nadien terug wou beginnen hadden ze zijn plaats -tegen de afspraken in- aan iemand anders gegeven. De communicatie (of het gebrek daaraan) zou heel respectloos geweest zijn. Daarnaast nog een algemene aanklacht op de zeer beperkte financiële vergoeding voor cartoonmakers. Ik herinner me ook nog een uithaal naar collega cartoonisten omtrent zelf opgelegde censuur. Het was in elk geval recht uit het hart geschreven.
 15. SSZ heeft zijn opiniestuk (een heel epistel) op facebook gedeeld. Maar een dag later was het spoorloos verdwenen, net zoals het profiel van de auteur.
 16. Slangengod 2 - De Tempel van de kraaiengod : het eerste deel vond ik zeker niet boven de middelmaat komen. Gelukkig pakken de personages iets meer in dit tweede deel waardoor ik dit al bij al graag gelezen heb. Zeker geen topper maar ok voor de liefhebbers van vikingstrips. Ira Dei 3 : één van de zeldzame reeksen die sterker lijkt te worden met elk deel. Wat niet vaak voorkomt. Uitstekend derde deel met een geslaagde combinatie van geweld, intriges en een verdere karakteruitbouw van de hoofdpersonages. De derde zoon van Rome (deel 1 en 2) : reeks waarbij minder bekende historische figuren opgevoerd worden tegen de achtergrond van de dreiging van de zogenaamde derde zoon van Rome. Een beweging die de vernietiging van Rome voorop stelt. Als liefhebber van Romeinenstrips vond ik deze ok, maar er zit te weinig 'dash' in de verhalen om echt pakkend te zijn. De Ridder (deel 1 + 2) : gagreeks. In het eerste deel is er een nogal groot niveauverschil tussen de verschillende gags (zeker na de hilarische broodautomaat gag in het begin). Het tweede deel is veel constanter. De beste gags vind ik die waarin de moderne technologie en referenties uitgespeeld worden binnen de middeleeuwse setting. Alles bij elkaar heel aangenaam verrast van deze reeks. Een grappige aanrader. Onklopbaar deel 1 : goed gevonden deze gag reeks. Veelal grappig en clever. Alleen jammer dat deze enkel in HC uitgebracht wordt. Volgende delen laat ik aan mij voorbijgaan. Jylland deel 2 : iets minder dan het sterke eerste deel, maar toch nog steeds zeer graag gelezen. Dit blijf ik volgen. Driftwereld deel 1: mijn favoriete Belgische tekenaar heeft een nieuwe reeks! De verwachtingen na het fantastische apostata waren hooggespannen. Ik lees in veel recensies dat Broeder blijkbaar nogal vaak de neiging heeft om te veel te vertellen. Wel ik vind dat helemaal niet erg! Zowel in Voorbij De Steen als Apostata vond ik deze zijsprongen en veelheid aan personages net heel fijn. Het vraagt wat van de lezer, maar je krijgt er wat voor terug. Broeders geeft trouwens zelf toe dat zijn verhaal mee vorm krijgt tijdens het tekenen. Voorlopig is Driftwereld zijn 'makkelijkste' reeks om te volgen, of misschien doseert Broeders gewoon meer natuurlijk. De voorgestelde personages zijn in elk geval dik geslaagd evenals de wereld die vormgegeven wordt. We krijgen een spannend verhaal dat eindigt met een mooie clifhanger. Het lijkt duidelijk dat we nog maar het topje van de sluier meegemaakt hebben. En dan die tekeningen natuurlijk: mooi is een understatement. Ik kijk al uit naar deel 2! Suster En Wiebke - Het dertigersdipje : het is duidelijk dat Suster En Wiebke al veel meegemaakt hebben op hun dertigste en dat vooral Wiebke er vroeg aan begonnen is. Als mede dertiger die de vermaledijde veertig alsmaar korter ziet naderen is dit toch een bescheiden feestje van herkenning. Ik ben nooit een grote suske en wiske fan geweest, dus de vele verwijzingen naar de originele reeks zijn waarschijnlijk (te) vaak aan mij voorbij gegaan. Maar dit drukt het leesplezier toch niet. Fijn (en grappig) om te zien hoe striphelden op pensioen ook ten prooi vallen aan de gewone dingen des mensen. Met veel plezier gelezen.
 17. Hé dat is volledig aan mij voorbij gegaan! Ennis terug op punisher en dan blijkbaar nog onder de max imprint?!
 18. Volgt iemand hier de lopende Punisher run van Rosenberg? Is die de moeite?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...