Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

The Angry Young Fan

Members
 • Aantal items

  34
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over The Angry Young Fan

 • Verjaardag 31-08-1983

Profile Information

 • Locatie
  Mechelen
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

541 profielweergaven
 1. Als je de cover bekijkt, wetende dat onderstaand fragment in het boek opduikt, vind ik het nog niet zo op hol geslagen. Misschien tijd om Lambiks proces te maken?
 2. Prent heeft een hoog #metoo-gehalte. Niet echt gezond, hoe Lambik naar dat meisje kijkt...
 3. Bedankt. Eens grondig bekijken, kiezen en dan bestellen maar!
 4. Geen idee wie de tekenaar precies is, maar enorm onder de indruk van deze dédi! Doet mij wat denken aan André Geerts ten tijde van 'Ondankbare wereld'. Of zelf Sempé. Beste fenip, wat kan je mij aanraden van deze man? En hoe kom ik ook aan zo'n mooie dédi?
 5. Iemand de nieuwe Stripgids al gekocht? Of vind je nummer 5 nog niet in de betere SSZ?
 6. Jammer voor de fans, maar ik heb deze reeks (na deel 1) aan mij laten voorbij gaan. Ik vond het te kinderlijk, beetje eenvoudig... Wel leuk: de Duitse Robbedoes van Flix ('Spirou in Berlin'). Een aanrader, zeker wanneer je een beetje mee bent met de geschiedenis etc.
 7. Een boek dat ik al enkele jaren aanraad aan mensen die het Duits machtig zijn. HEEL BLIJ dat het nu ook gewoon in het Nederlands te vinden is! ❤️
 8. Neen, zeker van. Niet de eerste keer dat ik een ‘minder’ getekende Marcel Kiekeboe zie.
 9. Los van het artikel (waarmee ik het niet echt eens ben, maar kom): die tekening van Marcel Kiekeboe, die is toch om van te huilen? Het lijkt wel of Merho zijn eigen figuren niet meer in de vingers heeft...
 10. @Daan Vandaag reactie gekregen op mijn vraag! Dank voor je belangstelling. We hebben meerdere vragen hierover gehad vanuit België, dus we gaan binnenkort bespreken met het bestuur hoe we dit op kunnen pakken. We houden je op de hoogte! Hoor ik iets meer, post ik het hier!
 11. Niet mee eens. Het is mij iets te klassiek. Ik hou wel van het nieuwe/het gekkere van de reeks 'Robbedoes door...'
 12. Enig idee of je deze uitgave ook ergens kan betellen? Ben wel geïnteresseerd.
 13. Voor mijn lessen Nederlands (vierde jaar, leerlingen lezen o.a. graphic novels) ben ik op zoek naar een lezersbrief (?) van Hec Leemans, verschenen in Stripschrift, waarin hij het heeft over de nieuwe garde tekenaars. Ik las een fragment uit deze brief in ‘Loslopend Wild – de nieuwe generatie Vlaamse stripauteurs’ van Geert De Weyer en het leek mij boeiend om mijn leerlingen hiermee aan de slag te laten gaan. Hier het fragment uit het boek van De Weyer: ‘Ooit werden strips gemaakt als ontspanning voor een breed publiek dat in hoofdzaak uit kinderen bestond. (…) Hier is dat gelukkig nog steeds zo. If you don’t like it, stuff it. Infantiele pubers als Geert De Weyer en consoorten koesteren maar één genre: het manisch-depressieve. De strips moeten vervelend zijn, er artistiek en pretentieus uitzien en mogen in geen geval meer verkopen dan 1500 exemplaren. Gebrekkige kennis van de tekenkunst is ook al geen bezwaar. Dat heet dan persoonlijkheid.’ Wie kan mij aan de volledige brief helpen? Of wie kan mij vertellen in welk nummer van Stripschrift ik deze brief kan vinden? Alvast bedankt! (Sorry als er voor dit onderwerp al een rubriek bestaat, ben nog een forummaagd!)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...