Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

The Angry Young Fan

Members
 • Aantal items

  29
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over The Angry Young Fan

 • Verjaardag 31-08-1983

Profile Information

 • Locatie
  Mechelen
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

390 profielweergaven
 1. Jammer voor de fans, maar ik heb deze reeks (na deel 1) aan mij laten voorbij gaan. Ik vond het te kinderlijk, beetje eenvoudig... Wel leuk: de Duitse Robbedoes van Flix ('Spirou in Berlin'). Een aanrader, zeker wanneer je een beetje mee bent met de geschiedenis etc.
 2. Een boek dat ik al enkele jaren aanraad aan mensen die het Duits machtig zijn. HEEL BLIJ dat het nu ook gewoon in het Nederlands te vinden is! ❤️
 3. Neen, zeker van. Niet de eerste keer dat ik een ‘minder’ getekende Marcel Kiekeboe zie.
 4. Los van het artikel (waarmee ik het niet echt eens ben, maar kom): die tekening van Marcel Kiekeboe, die is toch om van te huilen? Het lijkt wel of Merho zijn eigen figuren niet meer in de vingers heeft...
 5. @Daan Vandaag reactie gekregen op mijn vraag! Dank voor je belangstelling. We hebben meerdere vragen hierover gehad vanuit België, dus we gaan binnenkort bespreken met het bestuur hoe we dit op kunnen pakken. We houden je op de hoogte! Hoor ik iets meer, post ik het hier!
 6. Niet mee eens. Het is mij iets te klassiek. Ik hou wel van het nieuwe/het gekkere van de reeks 'Robbedoes door...'
 7. Enig idee of je deze uitgave ook ergens kan betellen? Ben wel geïnteresseerd.
 8. Ik zou mijn werkkamer willen opfleuren met een originele tekening van André Geerts. Iemand een idee hoe en waar ik het best kan beginnen zoeken?
 9. Besteld! Altijd fijn om de kapitein in Spirou tegen te komen.,.
 10. Het verslag van Brodeck 2 (veel beter ga je dit jaar niet meer lezen) De nieuwe integrale van Sam (mijn derde jeugdliefde, na Pipi Langkous en Nelle uit de Blinker-reeks van Marc De Bel) De heruitgave van Delisles Pyongyang
 11. Vraagje: de integrales van Steven Sterk zouden een prima kerstgeschenk zijn voor mijn pa. Is dat een reeks waar je snel bij moet zijn zoals Sam (en moet ik dus nu al kerstshoppen) of kan ik gerust wachten tot eind november/begin december?
 12. De verhalen zijn zeer wisselvallig de laatse jaren. Nu, vroeger had je ook wel eens een zwakker verhaal; dat komt in alle langlopende reeksen voor. Wat mij vooral stoort zijn de tekeningen: de hoofdpersonages lijken wel op de hoofdpersonages, maar er klopt ook iets niet. Moeilijk om precies te zeggen waar het hem zit. De nevenpersonages en figuranten zijn vaak geen 'Kiekeboe'-personages; ze passen voor mij niet binnen het Kiekeboe-universum. (Dieptepunt is echt de herwerking van 'Kiekeboeket') Zelf was ik grote fan van de Stallaert-periode: prima verhalen en kleurrijke, typische Stallaert-nevenpersonages (Die vrouwen! Ik mocht toch kijken want was single en Fanny had gekozen voor Jens...). De nieuwe albums koop ik nog voor mijn pa; hij kocht vroeger elk nieuw album voor ons, nu is het mijn beurt. Niet dat hij nog grote fan is: nadat we allebei het album lazen, gebeurt het vaak dat we een tijdje zitten te kankeren over 'dat het deze keer toch weer een misser was'. Heerlijk vaderzoon-moment. (Leuk detail: ooit liet ik, ik geloof op Strip Turnhout, het nieuwste album signeren. Toen ik het mijn pa gaf, geloofde hij niet dat het een echte tekening van Merho was. Ik kon hem geen ongelijk geven...) Ik ken Merho niet persoonlijk, maar uit het interviewboek met Toon Horsten kwam hij op mij over als een iets wat norsere, zich miskend voelende man. Beetje verzuurd ook, maar dat denk ik nogal snel van mensen (ik geef les en daar kennen ze er wel wat van). Desalniettemin: vroeger heel graag gelezen en nu, als ik bij mijn ouders een oud album zie rondslingere, herlees ik het nog steeds met plezier!
 13. Jammer. Ik heb die reeks tot op het einde bijzonder graag gelezen. Melancholie werd nog nooit zo mooi op papier gezet!
 14. Voor mijn lessen Nederlands (vierde jaar, leerlingen lezen o.a. graphic novels) ben ik op zoek naar een lezersbrief (?) van Hec Leemans, verschenen in Stripschrift, waarin hij het heeft over de nieuwe garde tekenaars. Ik las een fragment uit deze brief in ‘Loslopend Wild – de nieuwe generatie Vlaamse stripauteurs’ van Geert De Weyer en het leek mij boeiend om mijn leerlingen hiermee aan de slag te laten gaan. Hier het fragment uit het boek van De Weyer: ‘Ooit werden strips gemaakt als ontspanning voor een breed publiek dat in hoofdzaak uit kinderen bestond. (…) Hier is dat gelukkig nog steeds zo. If you don’t like it, stuff it. Infantiele pubers als Geert De Weyer en consoorten koesteren maar één genre: het manisch-depressieve. De strips moeten vervelend zijn, er artistiek en pretentieus uitzien en mogen in geen geval meer verkopen dan 1500 exemplaren. Gebrekkige kennis van de tekenkunst is ook al geen bezwaar. Dat heet dan persoonlijkheid.’ Wie kan mij aan de volledige brief helpen? Of wie kan mij vertellen in welk nummer van Stripschrift ik deze brief kan vinden? Alvast bedankt! (Sorry als er voor dit onderwerp al een rubriek bestaat, ben nog een forummaagd!)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...