Ga naar inhoud

Theodoor

Members
 • Aantal items

  572
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Theodoor

 1. Dankzij de tips nog een meeuw gevonden: Hugo - Het kasteel van de meeuwen
 2. 74 mensen hebben de poll intussen ingevuld en 40% heeft meer dan 100 ongelezen strips liggen. Ben blij dat ik niet de enige ben met zoveel leesachterstand. 'k Hoop alleen dat ik nog alles gelezen krijg.
 3. Volledig begrijpelijk. Dat verklaart ook het verkleinwoord "bijltjes".
 4. Dat is geen bijl maar een hamer. En dat was ook de bedoeling want hij zingt "Si j'avais un marteau". In Frankrijk werd dit lied opgenomen door Claude François (1963). Zoals men wel vaker deed/doet in in Frankrijk, had men een populair Engelstalig nummer vertaald naar het Frans ("If I had a hammer" van Trini Lopez ook uit 1963).
 5. Aha, "vette derms" (vette darmen) zoals ze in West-Vlaanderen zeggen. Tom Waes kreeg er voorgeschoteld toen hij de kustprovincie aandeed voor zijn reisprogramma afgelopen zomer.
 6. Havank Nestor Burma Caroline Baldwin Detective Van Zwam Dick Herisson De Kraai Franka Inspecteur Sapperdeboere Blacksad Guus Slim Kobe de Koe Detectief-loodgieter Lambik Piet Pienter en Bert Bibber Fokke en Sukke
 7. Voor zover ik me herinner was het vooral de inkting die het zo abominabel maakte. Vandersteen had voordien ook nog "De ruige regen" zelf getekend en dat album was wel goed geïnkt. De twee laatste door Vandersteen getekende albums ("De eenzame eenhoorn" en "De wervelende waterzak") werden helaas verprutst door een mislukte inkting. Ik zou die twee albums wel eens willen zien met een goede inkting. Ook enkele Paul Geerts albums ondergingen hetzelfde lot. En dan waren het nog albums waarin Vandersteen zelf meespeelde ("De parel in de Lotusbloem" en "De 7 Schaken").
 8. Dit lijkt me af te spelen in de (steile) straten van San Francisco. Alleen staat de rijrichting van de vliegende wagen haaks op de naar beneden lopende straat. Er zijn veel films en TV-series met auto-achtervolgingen die zich daar afspelen omdat de auto's dan mooi konden vliegen.
 9. Theodoor

  Integrales

  "Robert en Bertrand" was Vandersteen op zijn best, zowel qua tekeningen als qua verhalen. Bij de personages had je een mengeling van realistisch en karikaturaal getekende types. De verhalen hadden diezelfde mix van ernstige thema's en kolderieke humor tussendoor. Na verloop van tijd sloop er wel wat routine in de reeks en kwam er minder humor aan te pas. Veel verhalen zijn detectiveverhalen, een genre waar Vandersteen wel van hield getuige ook de verhalen in de Rode Ridder-reeks vlak voor hij die reeks overliet. Ook opmerkelijk dat "Robert en Bertrand" verhalen slechts 112 stroken tel
 10. Minder bekende personages of enkel in Vlaanderen (en/of Nederland) bekende figuren zijn verdwenen ten voordele van meer internationaal bekende personages.
 11. Beestige tanden 1 = Duisternis 3: Versterkte stad
 12. In sommige heruitgaven van de albums die bij "Het Volk" verschenen werd de tekst toch wel aangepast. Zo werden alle "nonkels" vervangen door "ooms" en in "De daverende pitteleer" werd het kledingstuk in kwestie telkens slipjas genoemd. In de albums bij "De Standaard" werd de oorspronkelijke tekst uit de krant soms ook aangepast. Ik herinner me uit de krantenversie van "De straal van Oemtata" een scène met anarchisten die overal tegen waren. Zo riepen ze o.m. "Tegen Nols" en "Maar voor Bols". Die verwijzing naar Roger Nols, de toenmalige burgemeester van Schaarbeek, stond niet meer in
 13. In de Nederlandse vertaling staat: "Wat heeft Caesar gedaan?" "De Rubicon over getrokken!"
 14. Reeds alles gevonden. Het gaat vooruit, het gaat vooruit, het gaat ontzettend goed vooruit...
 15. En direct een nieuwe opgave. Het thema past wel niet echt in deze Kerstperiode maar kom, we gaan niet kleinzerig (pun intended) doen: bebloede messen.
 16. Nog eens alle tips bekeken (o.m. "Niet van 7 tot 77 jaar") alsook de drie reeds gevonden covers met als resultaat een zoektocht in de erotische strips. En effectief: bingo voor de laatste kooi.
 17. In het boek "Jan Kruis" (uitgave van Silvester uit 2003) staat op pagina 31 te lezen: "Jan (Kruis) maakte zijn laatste wekelijkse aflevering van Jan, Jans en de kinderen, nummer 1139, in het voorjaar van 1999". Dat maakt dat in album 26 nog 24 gags staan van de hand van Jan Kruis zelf en 20 gags gemaakt door de Studio.
 18. Dankzij de tip: bloem 2 = Donald Duck 86 = Donald Duck als tegenstander.
 19. Zelfde manier waarop ze een mens vergulden.
 20. Ook nog te vermelden strips rond De Strangers, Gaston & Leo, Bobbejaan Schoepen. Uit de oude doos: Geschipper naast Mathilde.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...