Ga naar inhoud

Theodoor

Members
 • Aantal items

  564
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Theodoor

 • Verjaardag 13-02-1963

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.127 profielweergaven
 1. Theodoor

  Integrales

  "Robert en Bertrand" was Vandersteen op zijn best, zowel qua tekeningen als qua verhalen. Bij de personages had je een mengeling van realistisch en karikaturaal getekende types. De verhalen hadden diezelfde mix van ernstige thema's en kolderieke humor tussendoor. Na verloop van tijd sloop er wel wat routine in de reeks en kwam er minder humor aan te pas. Veel verhalen zijn detectiveverhalen, een genre waar Vandersteen wel van hield getuige ook de verhalen in de Rode Ridder-reeks vlak voor hij die reeks overliet. Ook opmerkelijk dat "Robert en Bertrand" verhalen slechts 112 stroken tel
 2. Minder bekende personages of enkel in Vlaanderen (en/of Nederland) bekende figuren zijn verdwenen ten voordele van meer internationaal bekende personages.
 3. Beestige tanden 1 = Duisternis 3: Versterkte stad
 4. In sommige heruitgaven van de albums die bij "Het Volk" verschenen werd de tekst toch wel aangepast. Zo werden alle "nonkels" vervangen door "ooms" en in "De daverende pitteleer" werd het kledingstuk in kwestie telkens slipjas genoemd. In de albums bij "De Standaard" werd de oorspronkelijke tekst uit de krant soms ook aangepast. Ik herinner me uit de krantenversie van "De straal van Oemtata" een scène met anarchisten die overal tegen waren. Zo riepen ze o.m. "Tegen Nols" en "Maar voor Bols". Die verwijzing naar Roger Nols, de toenmalige burgemeester van Schaarbeek, stond niet meer in
 5. In de Nederlandse vertaling staat: "Wat heeft Caesar gedaan?" "De Rubicon over getrokken!"
 6. Reeds alles gevonden. Het gaat vooruit, het gaat vooruit, het gaat ontzettend goed vooruit...
 7. En direct een nieuwe opgave. Het thema past wel niet echt in deze Kerstperiode maar kom, we gaan niet kleinzerig (pun intended) doen: bebloede messen.
 8. Nog eens alle tips bekeken (o.m. "Niet van 7 tot 77 jaar") alsook de drie reeds gevonden covers met als resultaat een zoektocht in de erotische strips. En effectief: bingo voor de laatste kooi.
 9. In het boek "Jan Kruis" (uitgave van Silvester uit 2003) staat op pagina 31 te lezen: "Jan (Kruis) maakte zijn laatste wekelijkse aflevering van Jan, Jans en de kinderen, nummer 1139, in het voorjaar van 1999". Dat maakt dat in album 26 nog 24 gags staan van de hand van Jan Kruis zelf en 20 gags gemaakt door de Studio.
 10. Dankzij de tip: bloem 2 = Donald Duck 86 = Donald Duck als tegenstander.
 11. Zelfde manier waarop ze een mens vergulden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...