Jump to content

Red Arrow

Members
 • Posts

  217
 • Joined

 • Last visited

About Red Arrow

 • Birthday 04/21/1997

Profile Information

 • Locatie
  Leuven
 • Interesses
  Robbedoes, De Kleine Robbe, Le journal de Spirou, Agent 212, Alleen, Casper en Hobbes, Transformers: More than Meets the Eye, Mickey Mouse Mystery Magazine, PKNA, Detective Conan, Monster, Death Note, Hoshin Engi, Kid Paddle, Agent 212, Kapitein Ansjovis, Dad
 • Geslacht
  Mannelijk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Red Arrow's Achievements

 1. Liar Game (de Franse vertaling) is niet meer verkrijgbaar in de webshops die hier vermeld zijn. Denken jullie dat dat zo blijft? Van Kana en Glénat zijn er nog heel wat "stokoude" mangareeksen beschikbaar, maar van Delcourt niet.
 2. Ik loop ook soms achter, maar op één avond lees ik er toch gemakkelijk twee dus dat maakt weinig uit. Ik sla sowieso alle vervolgverhalen over. Die lees ik pas als het laatste hoofdstuk gepubliceerd is.
 3. Als ik strips bestel en er te veel krijg, dan ga ik ze direct terugbrengen
 4. Ik had het alleszins enorm door bij Zonnestraal en niet bij Taptoe, wat ik voor mijn plezier las. Ik was een leergierig kind dat van alles hield op school behalve Zonnestraal (en kloklezen). Elke christelijke feestdag had z'n eigen nummer. Fysica (en chemie) had ik voor het eerst in het derde middelbaar. In de lagere school hebben we nooit proefjes gedaan met licht of magneten of chemische stoffen.
 5. Bij ons bestond de les wereldoriëntatie (voor de Nederlanders: een mix van aardrijkskunde, geschiedenis en soms biologie) en de les godsdienst uit het volledig verscheuren van Zonnestraal en in twee mappen stoppen. In Zonnekind stonden tenminste nog veel spelletjes en Zonneland had Dokus en was soms interessant. Maar in Zonnestraal leer je over al die christelijke feestdagen, de koningen van België etc. En in Nederland kregen ze toen Taptoe, een geweldig blad vol strips, spelletjes en wetenschappelijke feitjes! Wetenschap, dat kennen ze in Averbode niet. Het leven is soms niet eerlijk
 6. Toen ik kind was, stond er in Zonneland Dokus de leerling. In Zonnekind en Zonnestraal stonden toen geen strips. Ik heb altijd een hekel gehad aan Zonnestraal. Ik had liever les taal of rekenen dan in die religieuze brol te moeten lezen. Ik heb als kind soms Aniway gekocht en soms Donald Duck, Taptoe (met Oktoknopie en Professor Oja-Aha) en Robbedoes gelezen in de bib. Tegenwoordig lees ik Spirou.
 7. Als je albums koopt omdat ze deel uitmaken van een reeks en niet per se omdat je de albums zelf interessant vindt, dan moet je net blij zijn dat ze dit doen. Anders had je geld verspild aan albums die je niet interesseren. "Ik stop met de reeks want de lay-out klopt niet meer!", vind ik een beetje belachelijk. Als een album interessant lijkt, ga je het toch wel kopen, ongeacht de reeks.
 8. De Spirou van 22 september zal in het teken staan van Raoul Cauvin. Op 19 augustus was de redactie bezig met het nummer van 15 september. Hetzelfde geldt voor mij eigenlijk.
 9. Goh, moeilijk, moeilijk. Ik vind de latere albums van Franquin en die van Tome & Janry en Yoann & Vehlmann allemaal heel goed. Mijn favorieten zijn denk ik Hommeles in Rommelgem, Paniek in Khoudistan / De vallei der bannelingen en De Marsupilami is woest. Die laatste was het gemakkelijkst. De manier waarop Yoann dat oerwoud getekend heeft, amai. De allereerste keer dat ik het las, deed ik er gemakkelijk een dik uur over. Het tekenplezier spat gewoon van de pagina's.
 10. Dat geldt toch voor elke reeks? Van nieuwe tekenaars en schrijvers verlang je dat ze de oude reeks verder zetten op hun eigen manier, zonder daarbij de essentie van de reeks weg te nemen. Schwartz doet al volledig z'n eigen ding in Atom Agency en dat vind ik goed. Maar goed, ik moet ophouden met zagen want het album is nog niet eens uit!
 11. Ik hoop eerlijk gezegd van wel. We weten al hoe Schwartz Robbedoes tekent zonder beperkingen en dat vind ik maar niks. Te kaal, te Kuifje, totaal anders dan Franquin/Janry/Yoann. Ik zou graag willen zien hoe Schwartz Robbedoes zou tekenen mét beperkingen. Ik ook. Vanaf vandaag kan je de Spirou van 8 september ook online lezen.
 12. In het Pools spreek je ci uit als tsj denk ik: Aarietsjaa
 13. In Italië en Spanje was zo'n "paniekreactie" nodig. In Brugge misschien niet, maar hoe hadden ze dat kunnen verwachten?
×
×
 • Create New...