Ga naar inhoud

Ambreville

Members
  • Aantal items

    6.766
  • Registratiedatum

Berichten die geplaatst zijn door Ambreville

  1. 3 hours ago, Richard Boom-vavavoom said:

     

    En dan dit... ongelofelijk dat een strip/comic-publiek verweten wordt "niet van deze tijd" te zijn, omdat er 2 cartoonisten onbekend zijn. Ik ken ze zelf trouwens ook niet.

     

     

     

    Sattouf zou ik toch eens opzoeken. Daar mis je nog wat mee.

    Met Bechdel mis je niets. Zwak teken en schrijfwerk. Haar naam is vooral gelinkt aan haar test om zielig te kunnen doen.

  2. 2 hours ago, cinco said:

    Om het even op welke manier, je kan het aspect en de kenmerken van bedrukt papier nooit 100% naar een digitale ervaring overzetten.

    Digitaal is gewoon een andere methode om strips te lezen waardoor de beleving verschilt met de klassieke presentatie in boekvorm.

    Papier is voor het beeldverhaal ook de homebase, de plaats waar er geen concurrentie is met andere media die focussen op het vertellen van verhalen aan de hand van beelden.

    Ik bedoel, je kan geen films bekijken of videogames spelen op papier. Je kan er wel strips op lezen.

    Dat verschil in belevingsvorm, die variatie is wat voor mij een belangrijk punt blijft om op papier te lezen.

     

    Goed om weten, hoop ik?

     

    Technologische evolutie is meestal niet tegen te houden.De 2024 e-ink lezers worden verwacht kleur te hebben. Ipad krijgt volgende week een nieuwe generatie. Wat mij betreft  weegt het nostalgie-gevoel bij de modale strip niet op tegen de technische voordelen van een Ipad 12,9. Backlit, zoom mogelijkheden en geen berg papier om op te slaan wat enkel brandgevaar oplevert.

     

    Waar dat niet geldt zijn uiteraard speciale edities, Noir et Blancs, Tirages de Têtes,... Daar ga je dan meer plaats voor overhouden.

     

    Maar het staat U vrij  om de evolutie te vermijden. Volk genoeg dat dat doet.

     

    image.thumb.png.7ccc13bb19b123e17dc9592914f5cb42.png

  3. 3 minutes ago, sanderg said:

    Ah ja.. hier vind ik er een artikel over: https://www.bruzz.be/actua/samenleving/actievoerders-plannen-betoging-tegen-expo-tekenaar-die-incest-en-pedofilie

    Los van de aard van zijn strips begreep ik dat hij op online fora onder een schuilnaam ook nogal ziekelijke dingen verkondigd had.. Ik kan zo niet 123 vinden of hij daadwerkeljk is vrijgesproken. Dat er een zaak zou komen staat volgens mij wel vast. Dus blijkbaar was er wel een klacht

    Klachten ingediend genoeg. Dat kan elke idioot doen. Klachten weerhouden en vervolgd is een heel andere zaak.

  4. Voorlopig wel, maar ik heb nog geen aankondiging van vertaling zien voorbij komen. De fanboxes, race-edities, wip-edities... die van de Michel Vaillant-strips gemaakt worden, worden sowieso nooit vertaald.

  5. 56 minutes ago, Richard Boom-vavavoom said:

    oei oei die had er zin in!!

    William maakt af en toe een artbook waarin hij tekeningskes maakt die je niet echt met zijn reeksen kan associeren. Belles et Bêtes heet het, deel 3 is nu uit. Het boek is gelimiteerd en enkel via zijn FB pagina te bestellen, en het wordt enkel gesigneerd verkocht.  Dus als je een sisterhood-tekening wil... Er waren er vorige week nog iets meer dan 100 over.

    Gewoon op FB zoeken naar 'Belles et Bêtes'.

    Dit is bv. mijn deel 2

     

    image.thumb.png.70d5d18ee09811fa368a02492bf16781.png

  6. Ik heb hem nu gelezen. Ik vond hem zeker niet slecht, maar het verhaal draait wel nogal gemakkelijk in zijn plooien. Hier is het weer de vloek van 38 pagina's die terugslaat. Voor mij is dit een overgangsnummer. Een aftasten en voelen van hoe het zou moeten worden. Ze zeggen ook al dat er aanpassingen gaan zijn naar deel 2. Al met al ben ik er blij mee. Een nieuwe start, en we zien allemaal wat er gebeurt in de US als je 75+-jarigen niet hun pensioen gunt.

    Toch één serieuze flater in het scenario. Op haar 21e verjaardag met heimwee terugdenken aan haar laatste jaar journalistiek. Fanny zal hoogbegaafd zijn dat ze ondanks de avonturen minstens één jaar heeft overgeslagen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...