Ga naar inhoud

Lük Bey

Members
 • Aantal items

  588
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

Profile Information

 • Locatie
  Spanje
 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.039 profielweergaven
 1. Zonder tekst is 'Suske & Wiske' ook onleesbaar. Nochtans is dat zeker en vast een strip.
 2. 'ABC van de Strip' plug! (3) Ok, ik houd er mee op
 3. 'ABC van de Strip' plug! Wow, twee in één dag.
 4. Less is niet per se altijd more, maar bij B krijg je toch de indruk dat ze de tekenaar op een bepaald moment van z'n blad hebben weggetrokken omdat er nu toch wel genoeg lijntjes opstonden. Het beperkte kleurenpalet is dan weer een goeie / noodzakelijke keuze geweest. En is dat een trap daar op die rots links? Die valt dan toch wel heel erg klein uit. Het is misschien niet cool om een prent met zo'n achterstand nog te bekritiseren, maar ik heb toch een probeem met de insinuatie dat A het moet hebben van naambekendheid of familiariteit. Je moet toch geen Ude
 5. Ik bedoelde eigenlijk niet Jommeke zelf, maar gewoon geen personages uit reeksen die al uitgebreid aan bod komen. Ik denk dat Clifton wel actief is als (amateur)detective, maar Rik Ringers inderdaad eigenlijk niet.
 6. Ja, en velen met jou. Er hebben maar 17 gebruikers gestemd, slechts een fractie van de bezoekers hier. Ik snap ook wel waarom, ik stoor me ook sommige dingen, vooral de vele tekst. Maar sommige van die verhalen zijn echt wel meeslepend, misschien moet je ze dan wel op het juiste moment in je leven lezen. Ik las als jonge tiener het eerste deel van het Piramide-verhaal, had nog nooit van B&M gehoord maar ik begon daar gewoon aan. En toen Blake op een bepaald moment werd neergeschoten, was ik daar echt door geschokt. Hij duikt ook niet meer op in dat album, en in het
 7. Ik zoek wat tips voor mijn 'ABC van de Strip'. Zijn er nog bekende figuren uit de Franco-Belgische strip die als (privé) detective werken? Naast eventuele personages uit de allerbekendste strips (S&W, Nero, Jommeke etc) en een handvol figuren die ik al in gedachten heb (Clifton, Bloks, Franka, Caroline Baldwin, Rik Ringers, Baard & Kale, Guus Slim)... Zijn er nog (iets) minder bekende stripdetectives die ik misschien over het hoofd zie?
 8. Uiteraard niet. Dat Vandersteen in die tijd houdingen en zo overnam uit andere strips, is welbekend. Er bestaat zelfs een boekje over: https://deroderidder.fandom.com/nl/wiki/Prins_Valiants_Zwartboek_over_Plagiaat Maar deze had ik nog niet eerder gezien, heb je die zelf opgemerkt?
 9. Ik heb een aantal jaar geleden een klein oud huisje gekocht en daar stonden een paar vervallen meubelstukken in die ik gehouden heb. Onder andere deze mooie kast die ik na een grondige herstelbeurt gebruik om mijnn strips in bij te houden. Ik heb er sindsdien nog een heleboel bijgekcht (een derde of meer van het totaal), maar ik neem me wel voor om niets meer te kopen dat er niet meer bijkan.
 10. Het is confronterend om onder muziekvideo's uit pakweg 2014 commentaren te lezen als 'I wish I could go back to that time' of 'this is real music. Music today sucks'. Maar allicht waren er mensen in 1991 die hetzelfde zeiden over 1984. (Al denk ik dat er wat popmuziek betreft objectief wel wat voor te zeggen valt dat er grotere evoluties werden gemaakt tussen 1960 en 1990 dan in de 30 jaar sindsdien)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...