Ga naar inhoud

Lük Bey

Members
 • Aantal items

  690
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Lük Bey

Contact Methods

Profile Information

 • Locatie
  Spanje
 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.390 profielweergaven
 1. De boekjes zijn al een tijdje klaar en liggen op me te wachten op een adres in Kessel-Lo (dank Bonte!). Sinds gisteren mogen we ook België weer in dus als er niks misloopt, vlieg ik donderdag daarheen en dan kan ik ze beginnen klaarmaken voor verzending / zelf-in-de-bus-doening. (Na Leuven trek ik naar thuisbasis Antwerpen en Brugge, en wat ik niet zelf kan doen, gaat met de post.) Ik weet nog niet of ik in quarantaine ga moeten, het zou in dat geval nog tot eind volgende week duren eer ik ze kan beginnen leveren. Ongeduldige intekenaars in het
 2. Ja, ging ik ook nog zeggen. En die Robbedoes daarboven herinnerde me aan dit "La Vallée des Bannis", waarin een uniek soort wildernis de hoofdrol speelt.
 3. Hij zal het zelf niet komen zeggen dus doe ik het maar. In Vkaanderen is Steven Dupré de specialist: ('t is al wat ik online kon vinden, er zijn allicht wel betere voorbeelden)
 4. 1 En ondertussen hysterisch om zich heen slaan en wanhopig op zoek gaan naar gelijkgestemde zwartwitdenkers die ook overal 'feministische samenzweringen', 'progressieve onderdukkers' en 'lockdownfetisjisten' zien. Zoals Tom al zei: er wordt zo goed als niks verboden, en er is ook geen sprake van om dat te doen. Er zijn alleen af en toe (en steeds vaker) mensen die zich luidop afvragen of sommige dingen niet anders zouden kunnen. Er zijn er die daar (te) ver in gaan, jazeker. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen die zich kritische vragen stelt, het als 1 blok eens is o
 5. Gaat het er hier dan zo agressief aan toe? Ik vind dat precies nogal meevallen in vergelijking met de rest van het internet. Doodsbedreigingen en zo - elders toch zowat het nieuwe normaal geworden - heb ik hier nog niet zien passeren. En er zijn wel een paar brulapen, maar ik heb de indruk dat het een onuitgesproken regel is om die meestal te negeren.
 6. Dat kan wel gedeeltelijk kloppen, maar niet in de mate dat het lage percentage verklaart. Ik ken toch wel een aantal vrouwelijke stripfans maar daar zitten er geen van op dit forum. Ik heb eerder het gevoel dat eindeloos discussiëren over [insert hobby here] meer iets is dat mannen doen.
 7. Ik zou hem nog eens moeten lezen, ik veronderstel dat ie niet beter of slechter is dan andere albums uit die tijd. Verschillende typische elementen zijn aanwezig: Als ik me niet vergis, is dat verhaal pas later in de tijdlijn als album opgenomen omdat het onderwerp controversieel was. In 1948 zagen velen er commentaar in op hun eigen gedrag tijdens de oorlog, die toen nog vers in het geheugen lag.
 8. Lambiorix, De Speelgoedzaaier en De Straatridder maar het hadden er makkelijk drie andere kunnen zijn. Jerom groeit vrij snel uit dat mijn minst favoriete personage maar in de beginjaren was die double act met Lambik - toen echt nog wel een held - wel heel genietbaar. En De Ijzeren Schelvis is niet beter of slechter dan de andere, en zeker niet minder prekerig, maar heeft wel dit: Heinz deelt mijn mening:
 9. Dat is de meest schizofrene top tien die ik al gezien heb Ongeveer de helft zou in mijn eigen top tien wel kunnen gestaan hebben, de andere helft helemaal aan het andere eind. Alhoewel ik de Vergeten Vallei inderdaad bst OK vond. 'Het Vliegende Hart', een ander kortverhaal dat in de officiële lijstjes altijd ergens onderaan bengelt, is ook wel fijn om nog eens te lezen als je van die vroege stijl houdt.
 10. Geen enkele. Ik was aanvankelijk nochtans wel geïnteresseerd, want ik wil al langer een degelijke uitgave van die oudste verhalen zien. Dwz de originele tekeningen maar dan wel ingekleurd of tenminste in inkt (niet dat rood-blauw, dat leest niet zo fijn). Maar blijkbaar gebruikten ze toch soms de hertekende versies, en dan ook nog eens in een willekeurige volgorde. Iets anders dat me stoorde toen ik er eentje vastpakte: die pagina's waren precies groter dan de oude S&W's en naar mijn mening te groot. Het viel me op dat tekeningen die ik ondanks de imperfecties alti
 11. Als dat die kerel is die postkaartjes verkocht met Kuifje erop, dan kan ik Moulinsart hun standpunt goed begrijpen. 't Is trouwens niet zozeer met Moulinsart dat er gelachen wordt maar met het overdreven negatieve beeld dat mensen ervan hebben. In het hele boekje gaat het er ook maar een paar keer over, nog dit prentje en dan hebben we het zowat gehad. Ik zou nog wel wat verder kunnen gaan over 'humor' en 'satire' en zo maar ga dat niet doen bij gebrek aan inspiratie.
 12. Ik heb met laten ilichten en zolang het duidelijk 'parodie' is, zou het moeten kunnen. In elk geval staat daar geen Kuifje he, maar duidelijk Frou-Froutje. Dat is iemand anders.
 13. Het hangt er wat van af in welke strip he. Ik herinner me dat er in Robert & Bertrand zo'n slakje was dat af en toe in een hoekje van het kader Spipgewijs een opmerking maakte bij wat er gebeurde, die hoorde niet bij de personages of het verhaal. Maar terwijl latere albums in mijn herinnering eigenlijk realistischer / ernstiger werden, begon dat slakje meer en meer op de voorgrond te komen. Ik geloof dat ie zelfs een keer R&B uit de gevangenis komt redden. Of heb ik dat gedroomd?
 14. Als je elke teaser gezien hebt, heb je al een flinke hap ABC binnen, in totaal goed voor een pagina of drie-vier schat ik. Maar het zijn toch meer dan 30 pagina's met een hoog gag-gehalte per pagina, dus dat zal wel meevallen. Er is nog geen datum voor de winkelversie, maar ik vermoed dat we op juni of zo gaan mikken. Er is geen andere reden dan dat we de crowdfunding-versie een beetje voorrang wilden geven.
 15. Ah! 't Is alweer even geleden dat ik het ABC nog eens schaamteloos plugde hier.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...