Jump to content

Lük Bey

Members
 • Posts

  952
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lük Bey

 1. Ja, of wachten tot het af is. Bedoeling is nog eens in de stijl van 'Canterbury' te werken (maar dan met een dik decennium meer métier) en misschien probeer ik er nog eens een crowdfunding aan te koppelen. Dat zal dan voor ergens begin volgend jaar zijn, als ik tegen dan genoeg materiaal heb om mensen te overtuigen.
 2. Jazeker. Dat was toevallig de eerste striprecensent waar ik een foto van had. Het had even goed Van Gompel kunnen zijn.
 3. Nee, nog eens een ouderwetse middeleeuwse humorstrip. Niet-definitieve personagestudie:
 4. Ik ben inmiddels al sinds juli op de baan, en het duurt nog enkele weken voordat ik weer thuis kom. Momenteel zit ik een maand in de Provence in een huis zonder internet (aan een nieuwe strip begonnen!), dus online kom ik maar sporadisch. Maar het 'ABC van de Strip' ligt intussen al bijna twee maanden in de winkel, en er is zowaar een (tamelijk positieve) recensie van verschenen op de Stripspeciaalzaak.
 5. Bij het grote publiek bekender geworden nadat Beyoncé zich erdoor liet 'inspireren'.
 6. Lük Bey

  regen

  Wat is dat sfeervol in beeld gebracht, ondanks het ultraklassieke keurslijf. Tillieux opende ook af en toe met een doetreffend kijkplaatje.
 7. Jazeker, goed gezien! Best creatief van die Engelse vertaler. Die Nederlandse versie, tja. Die is een beetje pwa pwa pwaa.
 8. Nieuwe mashup, ik heb het iets simpeler gehouden deze keer:
 9. Ik moest meteen aan deze denken (maar die is het natuurlijk niet)
 10. Haha, oei, ik wist niet dat dat album in het Engels zo vertaald werd. Het is eigenlijk deze: ... maar dat is dus dezelfde strip. Ghost (Patrick Swayze) - spook GOOOLD (Goldmember) - goud geweer - cover The Lost Dutchman's mine is een legende uit de Superstition Mountains, waar het verhaal op gebaseerd is (en het is ook dat landschap). Dus ja, puntje voor Flashman.
 11. Ik ben aan een nieuwe mashup bezig. De vorige (gepubliceerd n.a.v. de 'Friends'-reunie) is intussen blijven steken op een goeie 1300 views, hier is ie nog eens voor wie het interesseert:
 12. De opgave kan niet op veel enthousiasme rekenen, Swayze ten spijt. Twee tips zijn voor de titel, eentje voor de cover.
 13. Nu we toch aan een reeks stripwinkels zijn, even zeggen dat die "MOLIERE" daar (zonder nummer, iets boven nr 13) allicht ook niet zomaar staat. Molière is een grote boekenwinkel in Charleroi.
 14. Ah, ik zoek altijd in Stripinfo.be. Daar worden ook uitgevers / inkleurders / personages als resultaten gegeven.
 15. Die is het inderdaad. Was vrij makkelijk te vinden, denk ik, met zoeken op 'paard van Troje' of zelfs gewoon Troje.
 16. Uiteraard, maar dat is niet van belang voor de opgave. Tip 1 is voor de cover. De andere twee niet.
 17. Deze misschien? Ik was al eerder op Soda gaan kijken maar had die XIII toen niet opgemerkt. XIII -> XIII Lük Bey -> coole gast met zonnebril Tip 3 -> geen idee, is dat een 9/11 memorial of zo? Daan -> Dan Jezus, coole gast met hoed -> verrijzenis, coole gast met hoed
 18. Ik zou hier een voordeel moeten hebben, maar ik schiet er niet veel mee op. Voor wie het niet weet, Tip 2 ben ik dus en dat gezicht op Onze Lieve Heer Jezus Christus ben ik ook. Vermoedelijk heeft de tip iets te maken met 'Everybody's Dead Dave', mijn muzikale alter ego (een aantal keer gepost in het 'Music Maestro' draadje). Dat doet me denken dat de 'Daan' tip ook wel niet gewoon 'Daan' of 'Daniël' zal zijn.
 19. Aha, een Cinco-opgave. Op basis van tip 2 wellicht deze, maar tips 1, 3 en 4 kan ik dan niet meteen plaatsen.
 20. Largo Winch-albums voelen aan als actiefilms-in-Amerikaanse-stijl, geen wonder dus dat er een paar (best genietbare) actiefilms-in-Amerikaanse-stijl van kwamen.
×
×
 • Create New...