Ga naar inhoud

Lük Bey

Members
 • Aantal items

  325
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Lük Bey

 1. Ja, maar met een foto telt het niet he. Da's dan de tweede die niet herkend werd, op zich niet dramatisch. Is dat omdat ie er niet op lijkt, of omdat niemand eraan dacht? Enfin, nog eens een andere:
 2. Ja, ik heb dat overwogen maar dat leek me wat goedkoop. De rewards van 50 en 100 waren er eerst niet, maar die heb ik op aanraden van het platform toegevoegd omdat dat de bedragen zijn die het meest gedoneerd worden. Nu als je 50 euro doneert, wil ik je gerust informeel het nieuwe album en de vorige drie opsturen in de plaats hoor. Laat me gewoon weten en ik maak een nota.
 3. Bedankt Wouter! Ik ben benieuwd of die crowdfunding succes gaat hebben, het ging goed vooruit de eerste twee dagen maar nu is het precies wat stilgevallen. Er moet nog zo'n 500 euro ij voordat de pagina publiek wordt, al heb ik geen idee of dat veel verschil zou geven. Ik zou denken dat 200 mensen toch wel genoeg interesse zouden moeten hebben om 20 euro te pledgen, maar je moet ze wel bereiken he.
 4. Dat is zoiets als 'heavy metal' definiëren, mensen hebben daar precies vaak een persoonlijke mening over. Voor mij betekent het tekeningen met vaste inktlijnen die grotendeels dezelfde dikte hebben. Schaduwen zijn ook duidelijk omlijnd, arceringen etc vermijden. 'Franka' van Henk Kuijpers is voor mij dus ook klare lijn, zelfs een heel extreem geval. Maar eigenlijk ook 'Clifton' of 'Chick Bill' volgens die definitie, en daar is niet iedereen het mee eens.
 5. Bon, dat is dan de tweede die ik wat ga moeten aanpassen. Hij is wel wat van coupe veranderd intussen, misschien ligt het daaraan. Uitgerekend op de dag dat ik mijn crowdfunding aangekondigd heb :). Nochtans ginng het tot hiertoe vlot met alle tekenaars geraden, dikwijls van de eerste keer.
 6. Ik ben ervoor gegaan: mijn crowdfunding voor het 'ABC van de Strip' is sinds gisteren begonnen. Voorlopig enkel via deze link te bereiken: https://www.ulule.com/het-abc-van-de-strip/ Als je er eerst wat meer over wil weten, heb ik ook een draadje op de Reep gestart:
 7. Sommige veteranen hier herinneren zich misschien nog de gags van het 'ABC van de Strip' die in de periode 2006-2008 in 'Brabant Strip' stonden. Het waren mijn eerste pasjes als gepubliceerd stripmaker onder de naam Luderei. Het was ook de eerste keer dat ik reacties zag van onbekenden over mijn werk, en nog wel op de (toenmalige) Getekende Reep, wat een flinke duw in de rug was. Jaren later heb ik die oude gags nog eens bekeken, besloten dat er toch wel wat goeie tussen zaten en dat het mogelijk moest zijn om er een heel album van te maken. En daar ben ik dus nu mee bezig.
 8. Behalve dan dat hij niet op Morjaeu lijkt. Maar misschien dus ook niet op degene die ik in gedachten had.
 9. 't Is precies geen makkelijke. Nog een tip: bij mijn weten de enige die zowel met Sus & Wis als met Jommeke aan de slag mocht.
 10. Mijn eerste gedacht is: Dirk Stallaert is old school. Die heeft altijd zijn kadertjes en tekstballonnen zelf getekend, ik denk niet dat die dat nu nog gaat veranderen. Maar hij draait natuurlijk wel al een paar jaar mee in Studio Vandersteen, dus misschien heeft hij dat daar inmiddels wel zo gedaan.
 11. Lük Bey

  Toernooi

  Ik ben inmiddels bij mijn ouders thuis aangekomen en daar liggen nog een paar oude Franka's. Ik nomineer liever deze, omdat die oude stijl me toch meer aanspreekt en omdat het niet altijd een exotisch landschp hoeft te zijn. Henk Kuijpers - Franka (Dierendag)
 12. Lük Bey

  Toernooi

  Franka mag niet ontbreken, daar kan ik altijd lang naar kijken. Ik ben niet thuis dus kan niet door de albums bladeren, dus dan maar eentje die ik online kan vinden. Ik ben zeker dat er mooiere zijn (en zonder Rix). Henk Kuijpers - Franka (het Portugese Goudschip)
 13. Lük Bey

  Toernooi

  Tillieux - Guus Slim (De Rode Paters)
 14. Ik kan 'comedy' niet afwegen tegen 'drama / actie', dus ik kies voor de jaren '70-'00 eentje van elk. '20 Ik heb er maar één gezien dus die is het automatisch: Metropolis '30 City Lights '40 The Inspector General '50 The Searchers '60 The Good, the Bad & the Ugly '70 A new hope Star Wars Les Aventures de Rabbi Jacob '80 Back to the Future Three Amigos! '90 Pulp Fiction Galaxy Quest '00 Casino Royale Hot Fuzz '10 One Cut of the Dead Tja ik heb een commerciële smaak dus mij
 15. Wiske is niet meer zichzelf maar een soort zombie met bovenmenselijke kracht, en valt Suske aan. Op het laatste nippertje veranderd ze weer. De volgende pagina's worden ook Lambik en daarna Jerom geraakt door de kogels die hen transformeren. Dat wordt redelijk goed opgebouwd zodat het even zelfs een beetje griezelig is, maar er zat meer in dat idee en die setting (Roemenië)
 16. Niet echt, maar hij heeft wel aan een Sus en Wis meegewerkt.
 17. He he we zijn er. Jean Vijdt komt ook in het boek voor maar daar ben ik vrij gerust in dat ie wel herkenbaar is. Van deze ben ik dan weer niet zo zeker, enig idee?
 18. Ik merk nu dat hij iets magerder mag. Enfin, 't is er ene van het bataljon Bessy-tekenaars.
 19. Nee, een tekenaar. Ik zal het nog wat vereenvoudigen, 't is een voormalige Vandersteenmedewerker.
 20. Niet Cosey, stuukje obscuurder dan dat. 't Is er ene wiens naam waarschijnlijk nooit vermeld werd
 21. Dat is Tillieux. Er heeft er hier ene mijn draadje gekaapt precies :). Side quests! Enfin, is goed. Deze dan, een beetje verder gezocht dus ik benieuw of ie in dit stadium herkend wordt. Ik zal wel zeggen dat zijn haar zwart moet.
 22. Niet Biddeloo, die hebben we net gehad
 23. Uit het 'ABC van de Strip', de S van Scenario:
 24. Hallo, ik overweeg een crowdfunding te beginnen voor mijn album 'ABC van de Strip'. In het verleden heb ik nooit wat overgehouden aan mijn strips, maar dat was niet (heel) erg omdat ik toch werk had. Dit jaar heb ik, met dank aan Corona, nog geen cent gezien (ik werk in toerisme) en ook geen werklozen- of andere steun, dus ben ik iets meer gemotiveerd om er een succes van te maken. Een groot deel is al gemaakt, maar er moet toch nog veel gebeuren en de motivatie ebt zo langzaam wat weg. Dus dacht ik aan een redelijk bescheiden crowdfunding, zonder al te veel extraatje
×
×
 • Nieuwe aanmaken...