Jump to content

Kobus

Members
 • Posts

  218
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

708 profile views

Kobus's Achievements

 1. ZozoLala las ik ook. Precies wat je zegt, het ging verder dan de bekende reeksen. Het lag in het verlengde van strips die ik in Wordt Vervolgd en Titanic las. Brul heb ik een abonnement op gehad. Eigenlijk gewoon Zone 5300 qua strips zonder artikelen.
 2. Wham vond ik echt geweldig. Eppo, Robbedoes en Kuifje las ik ook, maar dat maakte minder indruk. Als kind ook een abonnement op Donald Duck gehad en bij de m’n nichtje las ik Tina. Ook herinner ik mij De Vrije Balloen, MAD en het Knudde tijdschrift wat ik wel eens las. Als jonge tiener ontdekte ik Titanic en Wordt Vervolgd. Dat was een openbaring. Tot de dag van vandaag nog altijd mijn favorieten. Tegenwoordig lees ik regelmatig de Duck en ook Tina (ja!). Het is een meiden tijdschrift voor de leeftijd van onze dochters maar het blad is echt verassend goed. Eppo is heel saai en is al meer dan tien jaar hetzelfde. Soort eenheidsworst. Voordeel is dat je weet wat je krijgt, Stripglossy vind ik geen bal aan. Veel slechte strips zoals dat Storm aftreksel, een overdosis aan werk van Margreet de Heer stripjes (ze is leuk voor een kort stripje maar niet voor hele verhalen) om over die Peter de Smet kloon die niet kan tekenen maar te zwijgen. Zone 5300 vind ik mwa... Het zijn vooral de artikelen die wel goed zijn maar verder is het heel erg artistiek en het betweterige toontje in het blad vind ik storend. StripSchrift vond ik vroeger echt geweldig. Zeker in de hoogtijdagen. Nu vind ik het blad er heel slecht uitzien, extreem duur voor wat je krijgt en heel veel informatie over strips en stripmakers die er niet meer zijn. Stripgids is dan echt geweldig.
 3. Deze van Berlicum is heel leuk! Daar zou het Stripschip een voorbeeld aan mogen nemen.
 4. Het is algemeen bekend dat het Stripschap en hun Stripdagen niet meer relevant zijn en vergane glorie. Maar nu maakt de club het duidelijk dat het is afgegleden naar niveau amateur met zo'n tekening. Het zal goed bedoeld zijn, maar de echte tekenaars waren zeker druk? Wat erg is dit!
 5. Ik kom op 9 stuks en zo'n 7 stuks ingebladerd.
 6. Gerben Valkema is volgens mij geen onbekende hier op het forum? Hij heeft de stripschapprijs gekregen. https://stripschapprijs.nl/juryrapport/
 7. Hebben jullie deze crowdfunding al gezien van Wilbert van der Steen? https://www.voordekunst.nl/projecten/11641-salto-ubba-een-gay-comic-1?fbclid=IwAR1MTBKByhbKG5dsqdOsO1D-gmTaXJYop1mewyoqV0dMoZaJyAnXwqTRLn0
 8. Jan, Jans en de Kinderen is misschien wel de bekendste strip uit Nederland. Niet alleen bekend bij het striplegende publiek maar ook bij de doorsnee Nederlander. De strip bestaat 50 jaar en de kranten stonden vol en zelfs in televisieprogramma's werd er aandacht aan besteed. Dat zegt echt wat! Maar dat is wel te danken aan de Grote man achter deze strip, Jan Kruis. Hij voelde enorm goed de tijdsgeest aan en durfde scherp te zijn en zelf grenzen op te zoeken. Na zijn pensioen is de strip afgezwakt tot een schim uit het verleden. Het tekenwerk is echt studiowerk en leeft nauwelijks. De grapjes zijn superflauw en nauwelijks een glimlach waard. De scherpte is eraf. Iets wat het handelsmerk van Jan Kruis was. Het was ook écht zijn strip. Lees Jan, Jans en de Kinderen tot deel 26 en je weet hoe Nederland er in de laatste drie decennia van de 20ste eeuw uitzag!
 9. Storm is echt één van de beste stripreeksen uit de Nederlandse stripgeschiedenis. De verhalen van Martin Lodewijk zijn van een ongekend niveau. Deze man heeft echt een talent om een spannend en gedegen verhaal te vertellen. De combinatie met het schilder- en tekenwerk van Don Lawrence was vreselijk goed. Maar eigenlijk had de reeks moeten stoppen toen Don Lawrence overleed. De eerste poging van het trio Lodewijk-Romano-Jorg was nog wel aardig. Maar naar de drie verhalen is Storm echt een slap aftreksel geworden van iets dat 'ooit' goed was. De zwalkende tot slechte scenario's van Rob van Bavel gaan totaal nergens over en slaan de plank gewoon mis. Het tekenwerk is bijna een soort automatisch productiewerk zonder leven geworden. Het laatste album kreeg tot mijn verbazing nog goede recensies. Maar in dat verhaal gebeurt echt helemaal niets. Ik heb de laatste vijf albums ook niet meer gekocht. Nu is Robbert Damen aan het team toegevoegd en schrijft het lopende verhaal in Eppo van Roodhaar. Het werk van Robbert Damen vind ik vaak zeer goed en hij kan zeker een gedegen en spannend verhaal schrijven. Ik ben benieuwd. Maar eigenlijk had Storm gewoon moeten stoppen. Dan had de reeks de legendarische status gehouden.
 10. Daar kan ik mij wel wat bij voorstellen. Storm is misschien ook wel veel te Hollands? Hetzelfde met Agent 327. De strip Storm was echt zo'n Eppo strip. Een van de peilers van Eppo. En moest het hebben van de lezers van Eppo. De reeks telt best een aantal juweeltjes. Maar zoals met de meeste langlopende reeksen koopt men de strip alleen maar omdat ze rest vd reeks in de kast hebben staan. De eerste twee na Don Lawrence waren nog wel te vreten. Maar daarna is er geen doorkomen meer aan en ben toen ook maar opgehouden. Het laatste deel dat dit jaar verscheen slaat helemaal nergens op. Er gebeurd werkelijk niets in het verhaal. De zg. spin-off met Roodhaar is niet veel beter. Jammer, de strip had best een bepaalde status.
 11. Cauvin is misschien wel de belangrijkste stripscenarist geweest van de laatste 40 jaar. De Blauwbloezen is natuurlijk écht zijn meesterwerk. (De laatste twintig albums zijn niet meer wat het is geweest, maar okee...) En als Dupuis een beetje de boel in ere willen houden stoppen ze ook gewoon met de reeks. Maar ja... geld... Cauvin is een heel groot hoofdstuk in de geschiedenis van de Franco-Belgische strip!
 12. Kobus

  Animé van de dag

  Ride Your Wave is uit en draait in de filmzalen. Is een aanrader, zo te lezen. https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/anime-is-bezig-zich-uit-de-niche-te-ontworstelen-hoe-kwam-dat-zo-en-bij-welke-film-moet-u-beginnen~bd930af0/
 13. Weer even terug naar de top 10 van 2020 1. Scherven / Littekens 2. Het verhaal van de Goscinny's 3. Super Groom - Superheld tegen wil en dank 4. Ravian door - Het pantser van de Jakolass 5. De gevoelige mannenclub 6. Suske en Wiske - De verloren van Eyck 7. Gilles de Geus - Eerste integrale 8. Posthumus 9. De schat van de Black Swan 10. De wereld volgens Hein de Kort 2
 14. Leuk! Mijn lijstje van de jaren tien (2010 - 2019): 1. Stad van Klei (Milan Hulsing) 2. La Casa (Paco Roca) 3. Jerome K. Jerome Bloks – De Kluizenaar (Alain Dodier) 4. Portugal (Cyril Pedrosa) 5. Mao’s Mussen (Dirk-Jan Hoek) 6. De Campbells – 5 delen (José Luis Munuera) 7. Door Zonder Familie (Gerrit de Jager) 8. Kinderen in het verzet - 5 delen (Ers/Dugomier) 9. Tibet – De genezing van Mhusa de slagersdochter (Mark Hendriks) 10. Ze noemen hem rooie (Verron/Sente)
×
×
 • Create New...