Ga naar inhoud

Kobus

Members
 • Aantal items

  209
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

573 profielweergaven
 1. Daar kan ik mij wel wat bij voorstellen. Storm is misschien ook wel veel te Hollands? Hetzelfde met Agent 327. De strip Storm was echt zo'n Eppo strip. Een van de peilers van Eppo. En moest het hebben van de lezers van Eppo. De reeks telt best een aantal juweeltjes. Maar zoals met de meeste langlopende reeksen koopt men de strip alleen maar omdat ze rest vd reeks in de kast hebben staan. De eerste twee na Don Lawrence waren nog wel te vreten. Maar daarna is er geen doorkomen meer aan en ben toen ook maar opgehouden. Het laatste deel dat dit jaar verscheen slaat helemaal nergens op. Er gebe
 2. Cauvin is misschien wel de belangrijkste stripscenarist geweest van de laatste 40 jaar. De Blauwbloezen is natuurlijk écht zijn meesterwerk. (De laatste twintig albums zijn niet meer wat het is geweest, maar okee...) En als Dupuis een beetje de boel in ere willen houden stoppen ze ook gewoon met de reeks. Maar ja... geld... Cauvin is een heel groot hoofdstuk in de geschiedenis van de Franco-Belgische strip!
 3. Kobus

  Animé van de dag

  Ride Your Wave is uit en draait in de filmzalen. Is een aanrader, zo te lezen. https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/anime-is-bezig-zich-uit-de-niche-te-ontworstelen-hoe-kwam-dat-zo-en-bij-welke-film-moet-u-beginnen~bd930af0/
 4. Weer even terug naar de top 10 van 2020 1. Scherven / Littekens 2. Het verhaal van de Goscinny's 3. Super Groom - Superheld tegen wil en dank 4. Ravian door - Het pantser van de Jakolass 5. De gevoelige mannenclub 6. Suske en Wiske - De verloren van Eyck 7. Gilles de Geus - Eerste integrale 8. Posthumus 9. De schat van de Black Swan 10. De wereld volgens Hein de Kort 2
 5. Leuk! Mijn lijstje van de jaren tien (2010 - 2019): 1. Stad van Klei (Milan Hulsing) 2. La Casa (Paco Roca) 3. Jerome K. Jerome Bloks – De Kluizenaar (Alain Dodier) 4. Portugal (Cyril Pedrosa) 5. Mao’s Mussen (Dirk-Jan Hoek) 6. De Campbells – 5 delen (José Luis Munuera) 7. Door Zonder Familie (Gerrit de Jager) 8. Kinderen in het verzet - 5 delen (Ers/Dugomier) 9. Tibet – De genezing van Mhusa de slagersdochter (Mark Hendriks) 10. Ze noemen hem rooie (Verron/Sente)
 6. Kobus

  Suske En Wiske

  De Preutse Prinses ook gelezen. Ik vind het niet best. Duidelijk dat het nieuwe duo (Morjaeu en Van Gucht) de strip hebben doen evalueren tot een hedendaagse strip. Ook de nieuwe Amoras vind ik tegenvallen. Beetje slap.
 7. Over crowdfunding gesproken. Hebben jullie dit gezien? https://www.voordekunst.nl/projecten/10426-meermin-het-album-1?fbclid=IwAR179mYxi9VjPMaQe4Enanw15FUR5h78UDccgNZ38l77ueiUp3BQ5lU6VXI
 8. Iemand al dat Corona boek gehad?
 9. Nou, ik heb deze reclame poster gezien. Fantastische kwaliteit, beloofd echt geweldig te worden... ahum ... Echt iemand met geld te veel, die denkt het wiel te hebben uitgevonden. Maar laten we de lui het voordeel van de twijfel geven.
 10. Ik ben afgehaakt na Vance en Van Hamme. Vond het mooi geweest. Idem met hoop andere series. Na een deel of vijftien merk je dat de lol eraf is bij de makers en wordt het uitmelken van iets wat er niet meer is. Enkele stripreeksen blijven wel okee, maar zeker 85% van die grote reeksen zoals XIII er één van is, is niet meer dan een schim uit het verleden.
 11. Je kan beter die drie tientjes aan iets anders besteden. Een mooie hardcover of zo. Zo hou je de huidige ploeg in het zadel. En ik begrijp dat je daar niet op zit te wachten. Wees eerlijk en reeel: Het gaat daar echt niet veranderen. Het moddert gewoon door. Misschien als er een hele nieuwe ploeg gaat zitten. Maar ook dat is een utopie.
 12. Wie zegt dat dat niet gebeurd is?? En is het zo, als je kritisch bent je dan maar vrijwillig bij een organisatie moet aanmelden? Dus we hebben kritiek op de regering, dus worden we vrijwilliger van de VVD of een ander politieke partij??
 13. Als je mijn commentaar een beetje leest, begrijp je dat ik die hele stripdagen niet levensvatbaar vind. Ik werk dus niet mee om een lijk in leven te houden of een dood paard te trekken. Ik zal eerder mijn medewerking verlenen aan Haarlem dat is meer mijn ding. Breda en Brabant ook erg leuk omdat het wat traditionelere beurzen zijn en prima voldoet aan de behoefte die de stripdagen niet meer beantwoord. Sorry als ik je beledig, maar dat is mijn mening.
 14. Pfff.. net die podcast geluisterd. Vermoeiend.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...