Jump to content

Game of Thrones - Seizoen 8 - SPOILERS


Recommended Posts

De laatste afleveringen are coming!

 

En zoals de traditie het voorschrijft, waren de eerste twee saai AF. 

 

En de gehypte aflevering 3 in vogelvlucht met timestamps:

2.00; Tiens, nauwelijks dialogen? Hebben de makers dat van Christopher Nolan's "Dunkirk" of mij afgekeken?

7.58; Kan Lady Melissandra nu echt niet vroeger komen?

8.30; Zeg, ik ben dan wel geen militair maar ze hebben toch draken die razendsnel kunnen heen en weer vliegen? Waarom sturen ze die niet uit als verkenners?

8.40; En als het doel van de Night King toch Brann Stark is, waarom heeft niemand er aan gedacht om Brann naar King's Landing te sturen? Of is dat een Baldrick-idee?

13.00; NEEN! BASISSTRATEGIE! EERST DE ZWARE ARTILLERIE, DAN PAS DE CAVALERIE!

15.00;  Voor een leger dat onderweg is en net ondode puree van de cavalerie gemaakt heeft, duurt het nog wel erg lang vooraleer dat we de frontlinie zien.

15.28; Eèènnn daar zijn ze eindelijk.
15.31; en die katapulten zijn echt alleen maar voor de decoratie.

15.38; "Ja, meneer regisseur, de cameraman heeft een beetje last van Parkinson en kan zijn pillen niet vi- Hoe bedoelde actie?"

16.27; Hollywood-timing, de eerste linie wordt compleet overspoeld door vijanden, de cavalerie is weg en de katapulten dienen nu voor niets meer maar hiiieeerrrr is Daenerys! 

17.08; Jon Snow ontdekt "verkenning" en als hij dat letterlijk tien minuten eerder had gedaan, dan had hij heel veel levens kunnen redden.

17.44; De Night King en zijn gevolg hebben wel een strategie uitgedokterd. Niet moeilijk als je zes seizoenen lang de tijd krijgt omdat de schrijvers niets met je doen.

18.35; Brann zit te chillen in de tuin. Je zou bijna hopen dat iemand hem voor de Night King gaat gooien met rolstoel en al.

19.23: "Ja, meneer regisseur, het montageteam zou toch graag hun rilatine terug kr- Hoe bedoelde da moet voor vanavond klaar zijn?"

20.55; Peter Dinklage is zijn tekst vergeten en neemt gewoon een slok wijn.

21.19; De vluchtcontrole van Winterfell is aan het staken.

23.37; Brann is, och wat, niemand geeft een moer om Brann.

24.20; Ik bedenk net, de Romeinen konden in een dag een kamp opbouwen met een gracht, omheining en de hele kraam. In Westeros hebben de lokale scouts twee scherpe stukken hout aan elkaar gesjord.

25.20; Het voordeel van een boog is dat je van op een grote afstand vanuit een relatief veilige positie je vijanden kan beschieten. In Winterfell wordt de boog bovengehaald om de hoofdpersonages op het laatste nippertje te redden.

27.50; Lady Melissandra heeft blijkbaar de conditie van een slak. Waar zit die kamikaze-orc uit "The Two Towers wanneer je hem nodig hebt?

29.40; Ik weet dat ik veel aan het kankeren ben maar ik vind het geweldig om te kappen op GoT.

32.09; "Ja, meneer regisseur, ik weet dat u had gezegd dat Alfie Allen zo intens mogelijk moest kijken maar het is precies alsof hij net een bloemkoolwrat op zijn snikkel ontdekt heeft en zou- Hoe bedoelde, 't is al ingeblikt?"

34.50; Wacht, die geul is echt maar 10 centimeter diep of zo? WOEHAHAHA!
42.1; HAHAHA!
45.50; Als het goed is, dan moet ik het ook zeggen en die scène in de keuken is geweldig.

49.50; En jep, de wanhoopskreten aan de toegang tot de crypte, dat vind ik ook goed. 

51.40; En daar gaat, euhm, dingske, Eenoog, die al meer gestorven was ik in level 5 van Ninja Gaiden. Wordt het niet eens tijd om een verbod uit te vaardigen op belachelijke Jezusaanhetkruishoudingen in films? De scènes in het kasteel zijn echt wel veel beter dan de die buiten.

52.50; Lady Melissandra kan blijkbaar niet alleen een vuurtje stoken met haar handen maar ook verschijnselen binnen het kasteel.
1.00.37; Lady Mormont krijgt nog haar laatste 15 seconden roem. En waren ze soms vergeten dat de Night King de doden terug tot leven kon wekken?
1.01.42; "Ja, meneer regisseur, niet om vervelend te doen maar gaat niet iedereen al van het begin zien aankomen dat de doden in crypt ga- Hoe bedoelde, de schrijver is al naar huis?"

1.04.1; Misschien heb ik iets gemist maar heeft Danaerys misschien een militair adviseur die Baldrick heet?

1.05.17; Dat gedoe met minimale dialoog begint nu wel vervelend te worden.

1.07.23; Maar kijk eens, Sansa en Tyrion! Hoe lief! Volgende aflevering gaan die zo dood.

1.09.17; Ieder personage is op.  Moe gestreden, uitgeput en volledig leeg. Het enige dat hen recht houdt, is doodsangst, wanhoop en adrenaline. Met het bloed dat in de schoenen sijpelt en een slinkend arsenaal, geeft iedereen zich over aan zijn meest primitieve instincten. Behalve Brann. Die is gewoon lekker aan het trippen in de tuin.

1.12.59; Zo speel ik dus Skyrim.

1.13.26: En exit Theon Greyjoy.

1.13.44; Sir Jefke van de Friendzone gaat het loodje leggen. En ook, godver, in het begin gebeurde alles zo snel en wordt alles nodeloos uitgerokken.

1.14.15; "Ja, meneer regisseur, de mannen van de montage hebben eigenlijk wat teveel hindu kush gerookt en kunnen eigenlij- Hoe bedoelde, haal chips en zet Pink Floyd op?"

1.15.26; Wow, Jon Snow is nog slechter in Skyrim dan ik!

1.15.58; "Ja, meneer regisseur, is dat eigenlijk geen anticlimax? Iedereen keek al vijf seizoenen uit naar de confrontatie met de White Walkers en dan is het in één aflevering gedaan en wordt de Night King gedood door Arya die werkelijk vanuit het niets versc- Hoe bedoelde, morgen op uw bureau?"
1.17.26; Er gaat serieus veel gepoept moeten worden om The North te herbevolken.

1.19.52; Exit Lady Melissandra, een personage dat meer vragen opriep dan beantwoordde. En waarmee sinds seizoen 4 of zo niets meer gedaan werd.

 

Alright, tijd voor speculaties. De mijne onder voorbehoud.

1. Cersei verliest de IJzeren Troon en gaat haar kind verliezen. Geen verrassing, dat werd door de zieneres voorspeld. Ik denk wel dat ze zal blijven leven dankzij haar broer.
2. Sansa en Tyrion? Allebei dood. Er is ons nog een Red Wedding-moment beloofd en dit gaat hem worden.

3. Arya? Dood. In GoT blijft geen goede daad onbestraft.
4. Jon gaat de Nightwatch heropbouwen.

5. Brann wordt King of the North.
6. Daenerys belandt op de troon maar ik vermoed dat Jaimie Lannister haar na de kroning gaat vermoorden. En dan begint het spel der tronen van voren af aan.

 

 

Link to comment

Ik heb me ook geërgerd aan het strategisch inzicht, maar dan met minder woorden. Vond het ook raar dat de doden binnen de drie minuten op de muren stonden waarna de wanhopige last stand werd uitgerokken tot in het oneindige. Dan leek het weer alsof enkel nog wat hoofdpersonages overbleven maar kijk, links en rechts komen dan ineens weer mensen tevoorschijn.

 

Lady Mormont is badass en bij momenten de enige met ballen. Ik ga ze missen.

Link to comment
On 5/2/2019 at 12:54 PM, Tanuki said:

Ik heb me ook geërgerd aan het strategisch inzicht, maar dan met minder woorden.

Het rare is dat, moest het een andere serie zijn, ik me er ook niet zo erg aan zou storen maar bij GoT vind ik dat om de één of andere rede wel irritant.

Link to comment
Op 2/5/2019 om 12:54, Tanuki zei:

Ik heb me ook geërgerd aan het strategisch inzicht, maar dan met minder woorden. Vond het ook raar dat de doden binnen de drie minuten op de muren stonden waarna de wanhopige last stand werd uitgerokken tot in het oneindige. Dan leek het weer alsof enkel nog wat hoofdpersonages overbleven maar kijk, links en rechts komen dan ineens weer mensen tevoorschijn.

 

Lady Mormont is badass en bij momenten de enige met ballen. Ik ga ze missen.

In de trailer van de volgende afleveringen marcheren er weer vrolijke bataillons van unsulied. Waren ze die vergeten?

 

 

 

Link to comment
On 5/3/2019 at 1:25 PM, IvoVWS said:

Het rare is dat, moest het een andere serie zijn, ik me er ook niet zo erg aan zou storen maar bij GoT vind ik dat om de één of andere rede wel irritant.

Sinds de battle of the bastards heb ik de hoop op strategie en tactiek al volledig opgegeven. Grafisch mooi dat wel maar compleet idiote scenes wat dat inderdaad jammer is voor een fantasy reeks die realistisch wil zijn.

 

Battle of Blackwater Bay was wel zeer goed, jammer dat ze die regisseur niet opnieuw in dienst namen.

 

 

Link to comment
10 hours ago, Ambreville said:

Doeme Doeme Doeme toch. Twee van mijn favorieten dood vandaag.

Je mocht gerust spoilers geven, hoor. Het staat in de titel van de draad. :D

 

Deze aflevering was alweer een lange die heel kort samengevat kon worden: Tyrion en de eunuch beginnen hun twijfels te hebben bij Daenerys, Cersei is een kankerteef en Jon Snow knows nothing.

Link to comment

Deze aflevering was vooral een opbouw naar de finale. Feitelijk begon ik mij al langer af te vragen wanneer Varis zich vragen ging beginnen stellen bij de volkslievendheid van Danaerys.

En je ziet dat er nu eindelijk een begin wordt gemaakt van enkele verhaallijnen die al veel te lang zijn blijven liggen, waaronder de confrontatie tussen de broertjes Clegane en het lijstje van Arya.

Link to comment

Ik vond de derde aflevering eigenlijk de minste van de vier die er al zijn uitgezonden. En niet omdat ze te donker gefilmd was ;) Voor mij is veel interessanter wat nu nog moet komen, het heet tenslotte Game of Thrones. 

Nu ja, tijd voor een
a2b253e8106f47190811ad894cf12d95.thumb.jpg.9013a1172193a71aae934fde7689e05f.jpg

Link to comment

01:37; Einde recap. De vorige aflevering was eigenlijk nog het beste van dit seizoen. Wat niet echt een compliment is.
03:31; Vooruit, we beginnen er aan. 
04:20; Danaerys heeft dus anorexia. God, die rol wordt slechter en slechter.
05:20; En daar is Jon Snow, het levende bewijs dat iedere idioot een beschermengel heeft.
07:55; Danaerys is paranoia! Weet je, ik begin bijna te hopen dat Cersei op de troon blijft zitten.
09:55; En als je dit doet voor je auditie voor de Studio Herman Teirlinck mag je zelfs Antwerpen niet meer binnen.
11:30; Aaargh! En die rol van Varys begon net terug goed te worden. 
13:24; Oh cool, net Alien! 
16:28; Ewww... Op dit punt is de incest in de serie bijna een running joke geworden.
17:30; Jep, Team Cersei. 
18:30; Tyrion is op dit punt ongeveer zo nuttig als een zakmes met alleen maar lepels.
27:40; Emotionele bekentenis en uitingen van genegenheid? Tranen van ontroering? Jep, Tyrion gaat dood.
29:10; En het gaat eindelijk beginnen. Benieuwd of ze nu eindelijk "Militaire Strategie voor Dummies" gevonden hebben.
31:36; Tiens, de Dothraki zijn dan toch niet niet allemaal dood.
32:29: Go, Cersei! Go Cersei!
35:04; "Ja, meneer regisseur, bedankt dat ik mocht terugkomen maar zeg, in de vorige aflevering kon Euron Greyjoy nog met laserprecisie schieten en nu zou hij nog geen walvis in een kinderbad raken. Is het missc- Hoe bedoelde, haal alle koffiebekers van de set?"
37:12; Holy shit, dat heel binnenplein is verkoold!
37:22; AANVALLEUH!
44:30; Luid de fuckin' klokken, dan kan het verhaal doorgaan.
45:50; Broeder Jakob is eindelijk de klokken aan het luiden, het leger van King's Landing heeft zich net overgegeven, Cersei zit vast in de Red Keep. Iedere strateeg zou nu orde in de stad herstellen, de bevoorradingslijnen harder controleren dan een pornoster zijn geslachtsdelen en Cersei laten uithongeren. Danaerys trekt met haar enige draak nog ten strijde en vernietigt de stad. En de bevolking. 
47:00; Hey, Jon Snow heeft het eindelijk begrepen! 
50:00; "Ja, meneer regisseur, in dit punt is het chaos en waanzin alom en overal bloed. Alleen, die nieuwe van montage zegt dat hij door zijn antipsychotica heen is en zijn voorschrift i- Hoe bedoelde, rauwe biefstuk en geen scherpe voorwerpen?"
53:39; Is dat het einde van de Kingslaver? Neergestoken in een grot door een metal-versie van Piet Piraat?
55:40; Nope, de Kingslayer krijgt nog een paar scènes maar Piet Piraat is dood.
57:09; Dat was de mooiste scène eigenlijk. Arya is veruit het beste personage dit seizoen.
58:40; YES! Eindelijk! De grote broederstrijd! Dat zat er al 8 seizoenen aan te komen en nu is het er eindelijk !Het ziet er wel uit als een scène uit Skyrim.
1.01.22; Eerder in deze draad had ik voorspeld dat Cersei de troon zou verliezen maar niet haar leven. Zou het nog uitkomen?
1.03.48; "Ja, meneer regisseur, de Mountain is verondersteld dit belachelijk sterk personage te zijn maar doorboord worden met een zwaard, het eruit trekken en daarna terug beginnen vechten, is dat niet wat erover? Zelfs de White W- Hoe bedoelde, goedkoper dan de draken?".
1.04.32; Arya heeft dit seizoen echt wel de beste scènes. Of toch alleszins de interessantste.
1:01:17; HEADSHOT! En daar gaan de Hound en de Mountain. Heel jammer, want de rol voor de Hound was op maar ik vond het eigenlijk een goed personage. De Mountain daarentegen was een karikatuur gespeeld door amateurs.
1:12:34; En mijn voorspelling lijkt niet uit te komen. Alhoewel je maar nooit weet.
1:18:00; "Ja, meneer regisseur, Is de waanzin van Danaerys niet een beetje te dik in de verf gezet en heeft de afslachting niet iets te lang geduurd. Bij GoT draaide het net om extreem geweld maar nooit  gratuit geweld om gewe- Hoe bedoelde, die opmerking komt in mijn stageverslag?"

 

 

Link to comment

Ik vond de eerste drie seizoenen goed. Daarna ging het bergaf, ze begonnen te melken. S7 ben ik niet verder dan de eerste afleveringen geraakt. Stond op mijn digicorder en heb het maar gewist.

 

Ik weet dus niet hoe het afloopt, maar volgens de traditie van de fantasy novels moet.

 

Spoiler

Daenerys met John Snow trouwen en lang en gelukkig leven.

 

Link to comment

Hoe het afliep, wist ik gisterenochtend al maar nu pas heb ik de volledige aflevering gezien. En dit was de slechtste, minst bevredigende aflevering van het slechtste seizoen met een lachwekkend einde. 

In tegenstelling tot wat de rest van het Internet dacht, was het probleem volgens mij niet dat de scripts niet deugden, die waren al sinds de Red Wedding niet meer goed, maar de regie en montages. 

De derde aflevering, de slag van Winterfell, begon met de vaart van een slippende Ferrari maar eindigde tergend traag. Danaerys aka "the final boss" stierf in de laatste aflevering nog voordat de aflevering halverwege was en zonder die getormenteerde lange shots met Peter Dinklage in het begin had het nog eerder kunnen gebeuren.

De vierde aflevering was nog de meest evenwichtige en Arya had de beste scènes van iedereen.

Nu wil ik de makers wel het voordeel van de twijfel geven. Misschien hadden ze gewoon geen budget meer; dit seizoen waren er grote veldslagen, zeeslagen, CGI-beesten en draconische (HA!) maatregelen om het einde niet te lekken zoals zelfvernietigende scripts en opnames van alternatieve eindes.

Soit, 't is gedaan. De zwaarden zijn opgeborgen, de paarden staan op stal en de geblutste harnassen gaan terug op hun plaats. Het stof is gaan liggen, net zoals de bloedlust en wrokken en het verdict is binnen. Worst. Season. Ever.

 

Gelukkig zijn er de memes.

 

30hukjn65dz21.jpg?width=640&crop=smart&a

 

Link to comment
4 uren geleden, IvoVWS zei:

 en Arya had de beste scènes van iedereen.
 

Kweenie, ik denk dat Peter Dinklage er toch wel met kop en schouders boven iedereen uitsteekt. (pun intended)

Over de rest moet ik nog eens goed nadenken, maar ik kan me wel vinden in de verhaallijn, met wie er uiteindelijk op de troon eindigt en zo. Maar dit seizoen was inderdaad wel de minste.

Link to comment

Game of Thrones is net als de Brexit in Engeland

Je hebt een kamp tegen de Brexit en je hebt een kamp voor de Brexit

iets tussen in kunnen ze allen niet verdragen

(Daarom kwamen de voorstellen van May er nooit door)

Bij Game of Thrones was 40% voor Jon, 40% voor Daenerys Targaryen ,10% die twee samen en 10% de rest.

Dat was ook voor velen de teleurstelling omdat het verhaal niet gegaan is, zoals ze in hun hoofd hadden.

Plus de tijd tussen seizoen 7 en 8 heeft ook niet meegeholpen omdat mensen dan nog hogere verwachtingen

kregen.

Ik kon me wel goed vinden met hoe het is gelopen.

en als je niet met verhaallijn van de karakters kijkt ook met dit laatste seizoen.

Goede opbouw qua afleveringen en een nette afronding tijdens de laatste aflevering

Het enige wat ik jammer vond is dat bepaalde karakters (zoals bijvoorbeeld Varys) , op een bepaald moment, heel snel van de scherm verdwenen.

en dat bepaalde dingen niet kloppen...

Tja... Dan kan ik naar geen enkele serie of film kijken.

Denk is aan een SF films waar ruimteschepen in de ruimte geluid maken.

Of idioten die midden in de winter een spoor van Kerosene (van een vliegtuig) aansteken met een aansteker.

Succes! Maar dat zal je nooit lukken! Zelfs niet met een fakkel!

En het klinkt raar...

Maar ik denk dat George Martin nooit zijn serie afmaakt

Hij is te veel bezig met andere zaken. :e001:

Link to comment
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...