Jump to content

L.s.d.


WVlieg

Recommended Posts

Hallo iedereen, 

Ik ben hier nieuw, tis te zeggen, net aangemeld, maar k kwam hier al een hele tijd lezen.

 

Wie ben ik? Wim Vlieg, 32 jaar uit Sint Amandsberg (Gent). Reeds van kleins af aan volg ik strips en alles wat er rond hangt en probeer ik zelf ook mijn eigen verhalen te maken.

In 2011verscheen er ondermeer op StripSter en in een album in eigen beheer (kleine oplage): L.S.D. van mijn hand. 

Dit eerste album/verhaal zou het begin van een reeks worden rond Laura Sparkle, een dubbelspionne.

Maar toen ik aan het tweede album begon merkte ik dat ik de draad van het verhaal kwijt was bij gebrek aan een scenario vooraf.

Ik liet het tekenen voor wat het was, tenminste toch voor een tijdje, maar voelde de kriebels weer boven komen.

En dus begon ik dit maal een scenario te schrijven omtrent Lori Sparkle (het zusje van?)

L.S.D. in een herwerkte versie dus. De verklaring van de titel L.S.D. is Lori, Sam & Diane (de drie hoofdpersonen waarrond alles zal draaien).

Momenteel ben ik volop bezig met wat het eerste album (en dit keer wel het eerste deel uit de reeks) moet worden verder uit te werken en dan leek dit platform mij ideaal om alvast de afgewerkte platen te tonen.

 

Hier alvast het begin van het verhaal.

Album 1 zal Kogelvrij heten.

 

post-755-0-86063400-1420552612_thumb.jpg

Link to comment

Ik vind je gezichten wel tof. Ik houd wel van die Picassostijl. Wat ik minder vind, zijn de lengte van de armen en benen. Dit klopt echt niet. 

 

Totaal niet geslaagd vind ik je lettertype. Brrrrr !!!! 

 

En persoonlijk vind ik de inkleuring heel hard overkomen. Een gewaagde inkleuring alla Meccano van Kolk zou het geheel serieus pimpen.

 

P019.jpg

Weet je dat er haast dagelijks schoon nieuw dinges staan op www.stripspeciaalzaak.be !

 

 

Link to comment

@Kool Thing: Bedankt voor je opmerkingen! Op sommige punten kan ik je wel begrijpen en het is natuurlijk altijd goed om feedback te horen.

Ik had gewoon een neutraal lettertype gekozen, maar dat kwam inderdaad niet zo mooi uit. Heb daarom voor een ander lettertype gekozen,dat naar mijn insziens beter uitkomt.

 

Hier alvast een nieuw stukje met een ander lettertype:

 

4uysdk.jpg

Link to comment

Ik zie er grafisch wel vage reflecties in van Amy & Jordan, en daarbij past de hardere inkleuring wel.  Het lettertype blijft mij wel wat storen, maar ik houd sowieso niet zo van kunstmatige lettertypes waar alle lettertjes mooi gelijk zijn.  Het past ook niet echt bij de plaatjes zelf.  Die zijn wat verwrongen, hetgeen ik een pluspunt vind, maar net daarom stoort een afgelikt lettertype net des te meer.  Ik zou het echt over een andere boeg gooien wat dat betreft.

Verhalend kan ik er natuurlijk nog niet te veel over zeggen.  Hopelijk ondersteunt de tekenstijl wat je verhalend probeert uit te drukken?

I was taught to dream this dream people call human life

 

I was thought to dream

Link to comment

Een tip: er bestaan gespecialiseerde website waar je gratis hele leuke lettertypes kan downloaden. www.dafont.com bijvoorbeeld, maar er zijn er nog. Doet er alles meteen een stuk professioneler uitzien dan de standaard Office-lettertypes. Ik vind dat stripfonts er best toch altijd een beetje 'geschreven' uitzien, er zit niet veel leven in je huidig lettertype, zeker niet in het eerste maar ook niet in het tweede.

 

Verder storen de tekstballonnen mij nogal, blokken met rechte lijnen en grijs ingekleurd, zou ik toch proberen iets anders mee te doen. Nogal veel 'rechte' lijnen ook, mocht je bijvoorbeeld die deur op de achtergrond op een zelfde manier inkten als de personages, in plaats van de computer een rechte lijn te laten trekken, zou dat al een wereld van verschil maken.

 

Voor de rest hebben de figuren wel een zekere charme, maar heb je denk ik nog veel werk aan achtergronden, perspectieven, kadrage... Veel succes nog alleszins!

'If you can't be a good example, you'll just have to be a horrible warning' - Find me on Facebook

 

Link to comment
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Jullie hebben een punt wat de vorige strook betreft. Het is ook de bedoeling dat er een album van komt. Dus heb ik de volgorde van de plaatjes aangepast voor het album. Zodat de leesrichting niet voor verwarring kan zorgen.

 

En nu dan tijd voor een nieuwe strook:

idht6s.jpg

Link to comment
  • 2 weeks later...

Volgens de eerste kader zit hij zelfs nog iets lager dan 600 meter... Ik schat zo'n 570 meter lager :) Misschien een beetje scheef zetten om duidelijk te maken dat het vliegtuig aan het opstijgen is?

 

Die eerste kader heeft iets van een glasraam, best leuk.

'If you can't be a good example, you'll just have to be a horrible warning' - Find me on Facebook

 

Link to comment

Het tekentempo zit goed. Ze verschijnen snel na elkaar.

Na enkele evenwichtige platen, vind ik de laatste wat minder. De figuur op de voorgrond juist op dezelfde hoogte als de middelste figuur op de achtergrond... moeten we dan naar rechts of naar onder voor het volgende plaatje...een beetje rare manier om angstzweet te tekenen - druppels onder de ogen zijn gewoonlijk tranen, en druppels bij de mond zever... je zou ook eens moeten besluiten of je nu figuren met 4 of 5 vingers per hand wil tekenen.

Link to comment
  • 2 weeks later...

@Hamirubi: Ik heb me voor het 'Centrum' inderdaad laten inspireren door de Kamer Van Koophandel in Gent (naast de Vooruit/aan het Zuid). Ik kom bijna dagelijks voorbij dat gebouw en toen ik een locatie nodig had om de S.E. van mijn strip in onder te brengen, wist ik meteen welk gebouw ik zou gebruiken. De omgeving rond het gebouw ziet er echter helemaal anders uit, aangezien het gebouw in de strip zich in het stadje Langervroeg (een fictieve stad) bevindt. Maar wel tof dat je het herkent hebt.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...