Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Theodoor

Members
 • Aantal items

  331
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Theodoor

 • Verjaardag 13-02-1963

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

734 profielweergaven
 1. "Het broebelend fleske" werd in 1985 ook nog eens door Standaard Uitgeverij uitgegeven in de (korte) reeks "Stripdossier" en is nog makkelijk en goedkoop te vinden.
 2. 't Was niet simpel maar opnieuw ééntje gevonden. Masker 3: Jerome K. Jerome Bloks 22 - Mathias
 3. Niet bij elke Vlaming onbekend. De andere twee komen mij ook vertrouwd voor maar ik kan ze niet thuisbrengen. Nummer 3 doet me aan Blake en Mortimer denken. Enfin, 't zal niet meer voor vandaag zijn.
 4. Masker 1: De Kat in Konstantinopel (Hendrik J. Vos & Martin Lodewijk).
 5. Wat links onder het wapen te zien is kan inderdaad een schouder zijn en dan laat hij het zwaard achter zijn hoofd nonchalant rusten op zijn schouders. Dat zag ik er ook eerst in. Maar wat we links zien zou ook een hoofddeksel (helm) kunnen zijn en dan houdt hij het zwaard strijdvaardig boven zijn hoofd. We zoeken verder.
 6. Voor de fun eventjes de lijst aangevuld. 1. Sneeuwmannen 2. Krokodillen 3. Kabouters 4. Vuurwapens 5. Paardenkoppen 6. Palmbomen 7. Auto’s 8. Woonwagens 9. Fietsen 10. Torens 11. Piano’s 12. Scouts 13. Wolken 14. Spinnen/Spinnenwebben 15. Slurf 16. Ogen 17. Geraamtes 18. Verplegingskapjes 19. Vliegtuigen 20. Handen 21. Speelkaarten
 7. Geen nood, hier is intussen een nieuwe opgave met als thema: speelkaarten.
 8. Voor dat laatste verpleegsterskapje zocht ik eerst lang maar tevergeefs in de gewone realistische strips waar er een verpleegster of een ziekenhuis in voor kwam. Met het bijkomend gedeelte van het zusterkostuum was het me duidelijk dat ik meer in het erotische genre moest zoeken. En om Veto te citeren: "Weinig covers daarvan staan stevig op mijn hard disk" (pun not intended). Dat werd dus Catawiki checken bij Manara, Crepax, Sombrero-reeks, enz. Maar uiteindelijk, na lang zoeken, was daar de match: Angie Nachtzuster (Klossowski). Voor wie ook benieuwd is hoe die cover er uitziet: Een nieuwe opgave komt er later nog aan.
 9. Hier alvast een nieuw thema: geraamtes. En niet zo moeilijk, denk ik.
 10. En voor wie het wil bijhouden: een overzicht van de reeds gebruikte thema's. Ik vermoed dat het niet verboden is een thema nog eens te gebruiken (met nieuwe items uiteraard)? 1. Sneeuwmannen 2. Krokodillen 3. Kabouters 4. Vuurwapens 5. Paardenkoppen 6. Palmbomen 7. Auto’s 8. Woonwagens 9. Fietsen 10. Torens 11. Piano’s 12. Scouts 13. Wolken 14. Spinnen/Spinnenwebben 15. Slurf 16. Ogen
 11. Voor de vierde heb ik serieus wat series moeten doorlopen maar uiteindelijk toch gevonden: 4. Hans 9 - De prinses van Ultis Een nieuwe opgave post ik binnenkort. In afwachting is er nog een oog te vinden.
 12. Wolken Voor de derde afbeelding was ik even gaan zoeken in WO 1 - strips maar daar bleken vooral rookwolken op de covers te staan. Daarna Elfquest-gewijs (zie hoger in deze draad) een andere fantasy-reeks gaan bekijken: en bingo! Allez, nu nog de vierde. 1. Het Narrenschip 2 / Pluvior 627 2. Lanfeust van Troy 7 / Petaurussen verbergen zich om te sterven 3. Kronieken van de Zwarte Maan / Het teken van het duister
 13. Dit waren inderdaad de juiste covers voor de "Scouts"-reeks.
 14. Ook van mij had je nog een reeksje te goed. Het thema is "Scouts".
 15. "De witte zigeuners" - reclamestrip van Annie en Peter door Jean-Pol.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...