Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Theodoor

Members
 • Aantal items

  293
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Theodoor

 • Verjaardag 13-02-1963

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

631 profielweergaven
 1. Of de Rode Ridder is serieus aan het krimpen.
 2. 'skuseer. Dat was me ontgaan. We zitten hier dus al van in 2005. Time flies when you're having fun. Met dank dus aan Peter Bonte die ons hier allemaal gratis en voor niets laat logeren.
 3. Volgens mijn eigen profiel is het van eind 2012 dat we als Poort-vluchtelingen bij Bonte asiel hebben gekregen. Inderdaad al een hele tijd geleden. We zijn hier intussen goed geïntegreerd, spreken de taal en op enkele kleine woordenwisselingen na, komen we goed overeen. Sommigen vonden dat er hier teveel zure oprispingen waren en zijn verder getrokken, de wijde web-wereld in.
 4. Je zal wel niet de enige zijn maar de naam vindt zijn oorsprong in het volgende: Vóór de Franse Revolutie was het graafschap Vlaanderen ingedeeld in kasselrijen. Deze kasselrijen, 17 in aantal, waren in de 11de eeuw ontstaan op initiatief van Boudewijn V, Graaf van Vlaanderen. Voor de administratie werd de kasselrij Kortrijk in 5 kantons verdeeld, roeden genaamd: namelijk de roede van Harelbeke, Tielt, Deinze, Menen en de Parochies rond Kortrijk.
 5. Dat is inderdaad van Ferry. Hij heeft destijds enige jaren in Tielt gewoond en leverde toen illustraties voor plaatselijke uitgaves zoals dit boek van plaatselijke heemkundige kring. Ik weet dat hij ook illustraties heeft gemaakt bij een verhaal dat in afleveringen werd gepubliceerd in "De Gazette van Tielt". Op mijn zolder moet ik daar nog exemplaren van liggen hebben en ik zal die eens inscannen en hier publiceren mochten er nieuwsgierigen/liefhebbers zijn. Ik zal ze wel moeten zoeken.
 6. Theodoor

  Integrales

  Het eerste deel staat in mijn boekenkast. Dat het tweede deel ook in het Nederlands was verschenen is me destijds blijkbaar ontgaan (een geluk bij een ongeluk). De integrale zal ik me nu wel aanschaffen. Vraagje voor alle forummers: wat doen jullie in dergelijk geval met die oude albums waar niemand nog iets mee aankan wegens onvolledige reeks?
 7. Voor hoeveel verhalen zijn die aankondigingsstrookjes gemaakt en staan ze ook in de integrales?
 8. Je zal dan toch wel een heel goede baan moeten gehad hebben en geen zware tegenslagen gekend (zoals ziekte, invaliditeit,...). Er zijn ongetwijfeld mensen die dat miljoen (bijna) bijeen sparen maar er zijn er veel meer die dat niet doen/kunnen. Kijk maar eens hieronder.
 9. Spiro heeft hier al op gereageerd. En als je het artikel leest, dan snap je al gauw dat het vooral om een publiciteitsstunt van die pizza-firma gaat. Ze hebben met het oog op publiciteit enkele putten opgevuld van lokale wegen en betaald vanuit hun reclamebudget. Hele autosnelwegen aanleggen en onderhouden zullen ze heus niet doen. Waar zouden ze dat geld vandaan halen? En kom nu niet af dat andere private bedrijven dat zullen doen.
 10. Maar allez, ga je nu eens stoppen met die onzin. 1. Belastingen hebben niets te maken met natuurwetten. En er zijn voorbeelden genoeg van belastingtarieven die gedaald zijn, net zoals er voorbeelden zijn van belastingtarieven die gestegen zijn. 2. Tegenover jouw uitspraak "Macht wordt nooit afgestaan uit vrije wil" plaats ik, opnieuw verwijzend naar de erfgenamen Frère, mijn uitspraak "Geld wordt door sommigen zelfs niet afgestaan wanneer ze de verplichting hebben het te doen" 3. Geen belasting op erfenissen, geen belasting op arbeid,... Waarmee ga jij in jouw ideale wereld de openbare dienstverlening betalen (politie, gerecht, onderwijs, openbare werken,...)? O, ja, ik weet het al: doordat niemand nog belastingen moet betalen, zal iedereen over veel meer inkomen beschikken en kan iedereen die dienstverlening voor zichzelf (of via privédiensten) organiseren en betalen. Succes!
 11. Normaal moei ik me niet in dergelijke discussies ('t is hier tenslotte een Stripforum) maar 't loopt weer de spuigaten uit en dus ga ik toch reageren. De redenering dat er op een doorgegeven vermogen al belasting werd betaald door de erflater klopt. Maar die erflater is er niet meer. Zijn vermogen wel. Nu krijgen de erfgenamen het vermogen "in de schoot geworpen". Stel dat er geen belastingen bestonden op erfenis, wel op arbeid. Gezin A (man en vrouw) verwerft uit arbeid (na aftrek RSZ) € 75.000 per jaar en betaalt daar minstens € 20.000 persoonsbelasting op. Als we abstractie maken van de inflatie hebben ze na 20 jaar hard werken € 1.500.000 verdiend en daarop € 400.000 belasting betaald. Gezin B verwerft door erfenis in één klap € 1.500.000 en betaalt daar € 0,00 belastingen op. Waarom zou gezin B geen belasting moeten betalen? En ja, de belastingen in België zijn hoog. Maar iedereen weet toch dat wanneer iedereen zijn verschuldigde belastingen zou betalen, de belastingtarieven zouden dalen. Albert Frère liet 6,5 miljard euro na. Hoeveel successierechten hebben zijn vrouw en kinderen betaald? O, ja, Frère investeerde ook in kunst en wijn It's all about tax justice, my friend.
 12. De kringloopwinkels in België zijn maatwerkbedrijven. Dat betekent dat er hoofdzakelijk mensen tewerkgesteld zijn die het om welke reden dan ook moeilijk hebben om een job te vinden in het normale arbeidscircuit. Uiteraard zijn dit gesubsidieerde jobs maar die centen komen dus niet ten goede aan "de geprivilegieerden", integendeel. Ik ken overigens niet veel rommelmarkten die dezelfde maatschappelijke functie vervullen.
 13. Theodoor

  Suske En Wiske

  Komt van het militaire bevel "Garde-à-vous" (in het Nederlands "Geef acht"). Wordt in Vlaamse dialecten verbasterd tot "Gardavoe" of "Gardevoe". Betekent dan "Opgelet" of "Pas op" wat dus op hetzelfde neerkomt als "Geef acht". De uitspraak is dus altijd -oe en niet -uu. Willy Vandersteen liet de Zwarte Madam trouwens ook constant "Gardavoe" roepen in het gelijknamige album. Ik heb in dit draadje een half jaar geleden al eens gezegd dat de titel beter "Gardavoe" zou zijn tenzij er een andere reden is om het album "Gardavu" te noemen.
 14. Theodoor

  Integrales

  Nostalgie allemaal goed en wel maar wie heeft "Wolf" gelezen toen hij/zij jong was? Enkel zij die de strip eind jaren '80 konden volgen in de krant "Het Volk". Door steeds verder dalende verkoop werd deze krant in 1994 overgenomen door de VUM en in 2008 verdween de titel volledig. De publicatie gebeurde dus op het einde van de periode dat er nog (meerdere) strips in (meerdere) kranten verschenen en dat het aantal lezers van kranten en krantenstrips al serieus daalde. Op deze krantenpublicatie volgde destijds geen albumuitgave. Pas 15 jaar later werden de verhalen in album uitgegeven en dat gebeurde, zoals hierboven reeds vermeld, in een beperkte oplage van 500 exemplaren. Daarenboven was het formaat maar 17 op 24 en in zwart-wit. Ook hier dus de vraag: hoeveel (nieuwe) lezers heeft deze albumuitgave bereikt? Maar misschien moet de doelgroep voor zo'n integrale helemaal niet zo groot zijn. Er zijn immers ook integrales verschenen van "Nino", "Sarah & Robin" en "Nero - De Stallaert Jaren". Enfin, we zien wel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...