Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Theodoor

Members
 • Aantal items

  301
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Theodoor

 • Verjaardag 13-02-1963

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

651 profielweergaven
 1. Theodoor

  Originelen

  Deze plaat is opgenomen in het kleurenalbum "De vrolijke bengels 6" (Collectie Fenix nummer 91) uit 2013. Het is de openingsplaat van dit album en wordt onderaan de pagina gedateerd op 07.08.1952.
 2. Klopt. De 4 delen van Long John Silver waren vorig jaar als pakket (maar zonder box) te koop voor € 39,95. Prijs voor het eerste deel bij verschijnen in 2007 (!) was € 13,00. De hoge prijzen hadden m.i. vooral te maken met de onvindbaarheid van de uitverkochte delen. Na de herdruk was er opnieuw makkelijk aan te komen, allicht zelfs te makkelijk als men overgaat tot aanbieden aan promo-prijzen.
 3. Hardcovers aan € 9,00 en softcovers aan € 4,50. Niet altijd volledige reeksen maar toch zeker de moeite. Een greep uit het aanbod: Aspis, Azimut, Matteo, 14-18, Wunderwaffen, Dwergen, Elfen, Het Narrenschip, Bloedkoninginnen, Broceliande, Valois, Samoerai, De Vier van Baker Street, De Lijkwade, Horacio van Alba, Zij schreven geschiedenis, Een zekere Cervantes,... en nog een hele pak andere.
 4. Vorig weekend eens langs geweest op de boekenmarkt van uitgeverij Lannoo in Tielt. Concept is hetzelfde als op het Boekenfestijn, alleen is het hier één uitgeverij die haar "eindereeksen" aan spotprijzen aanbiedt. Lannoo geeft eigenlijk geen strips uit met uitzondering van een sporadisch album van de hand van Ivan Adriaenssens (Elsie en Mairi, De laatste Braedy,...). Maar dit jaar lagen er veel strips: voornamelijk van uitgeverij Daedalus (met de melding: Eindereeks / Lichtjes beschadigd). https://www.lannoo.be/nl/boekenmarkt
 5. Mooi initiatief. Ik heb de reeks wel in de kast staan maar vond het altijd jammer dat die op zo'n klein formaat werd uitgegeven door wijlen uitgeverij Bee Dee (en Saga). Was destijds ook nog behoorlijk prijzig voor zo'n klein formaat, zwart-wit soft cover. Zal er ook een achtergronddossier in de bundels staan?
 6. Theodoor

  Catawiki Zaagdraad

  Als je op de pagina met jouw eigen verzameling bent, kan je in de linkerkolom klikken op "Shopaankopen". Daar heb je een overzicht van al jouw aankopen. Hopelijk vind je daar alles wat je zoekt.
 7. Theodoor

  Brussel

  Brussel in beeldekes
 8. En de mummie van Rascar Capac doet ook mee.
 9. Of de Rode Ridder is serieus aan het krimpen.
 10. 'skuseer. Dat was me ontgaan. We zitten hier dus al van in 2005. Time flies when you're having fun. Met dank dus aan Peter Bonte die ons hier allemaal gratis en voor niets laat logeren.
 11. Volgens mijn eigen profiel is het van eind 2012 dat we als Poort-vluchtelingen bij Bonte asiel hebben gekregen. Inderdaad al een hele tijd geleden. We zijn hier intussen goed geïntegreerd, spreken de taal en op enkele kleine woordenwisselingen na, komen we goed overeen. Sommigen vonden dat er hier teveel zure oprispingen waren en zijn verder getrokken, de wijde web-wereld in.
 12. Je zal wel niet de enige zijn maar de naam vindt zijn oorsprong in het volgende: Vóór de Franse Revolutie was het graafschap Vlaanderen ingedeeld in kasselrijen. Deze kasselrijen, 17 in aantal, waren in de 11de eeuw ontstaan op initiatief van Boudewijn V, Graaf van Vlaanderen. Voor de administratie werd de kasselrij Kortrijk in 5 kantons verdeeld, roeden genaamd: namelijk de roede van Harelbeke, Tielt, Deinze, Menen en de Parochies rond Kortrijk.
 13. Dat is inderdaad van Ferry. Hij heeft destijds enige jaren in Tielt gewoond en leverde toen illustraties voor plaatselijke uitgaves zoals dit boek van plaatselijke heemkundige kring. Ik weet dat hij ook illustraties heeft gemaakt bij een verhaal dat in afleveringen werd gepubliceerd in "De Gazette van Tielt". Op mijn zolder moet ik daar nog exemplaren van liggen hebben en ik zal die eens inscannen en hier publiceren mochten er nieuwsgierigen/liefhebbers zijn. Ik zal ze wel moeten zoeken.
 14. Theodoor

  Integrales

  Het eerste deel staat in mijn boekenkast. Dat het tweede deel ook in het Nederlands was verschenen is me destijds blijkbaar ontgaan (een geluk bij een ongeluk). De integrale zal ik me nu wel aanschaffen. Vraagje voor alle forummers: wat doen jullie in dergelijk geval met die oude albums waar niemand nog iets mee aankan wegens onvolledige reeks?
 15. Voor hoeveel verhalen zijn die aankondigingsstrookjes gemaakt en staan ze ook in de integrales?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...