Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Theodoor

Members
 • Aantal items

  271
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Theodoor

 • Verjaardag 13-02-1963

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

511 profielweergaven
 1. Theodoor

  Alex

  Hey, gasten, dat moet toch allemaal niet zo héél juist zijn. Als we ons maar amuseren.
 2. Ik heb eens nagedacht over die Engelse quote en kan alleen maar concluderen dat Lucky Luke dus sneller schiet dan de lichtsnelheid. Hey, very impressive after all.
 3. Theodoor

  Waar zou men nieuwe stripwinkes kunnen starten?

  Beetje veraf voor ons Vlamingen maar kwam de stripinfokrant "De Zaak Zonnebloem" (15-tal nummers halverwege de jaren '80) daar niet vandaan? Die raakten wel tot bij ons. Heb nog enkele van die kranten liggen.
 4. Theodoor

  Cameo?!

  Professor Gobelijn als figurant in Suske en Wiske "Operatie Siggy".
 5. Theodoor

  De Avonturen van URBANUS (Linthout & Urbanus)

  Een podcast van 2 uur waarin Alex Agnew Urbanus laat vertellen. Eén camerastandpunt. 'k Heb het eerste uur aan één stuk bekeken en het verveelt geen seconde. Dat Urbanus een geboren verteller is bewijst hij hier nog eens met verve. Laat al die talkshows op televisie met hun strikt getimede items-annex-verkooppraatjes van 5 minuutjes maar verder pruttelen.
 6. Persoonlijk gebruik ik https://www.catawiki.be/catalogus/1888-strips Dan zit ik direct in de Stripcatalogus en hoef ik niet eerst de theezakjes, sleutelhangers en koffiemelkcupdeksels te passeren
 7. Theodoor

  2019

  Aan iedereen op de Reep en zijn of haar familie een gezond en voorspoedig 2019 gewenst. En veel goede strips uiteraard.
 8. Theodoor

  ASTERIX

  Op de site van de Stripspeciaalzaak vind je een rangschikking op basis van de Top 5 van de deelnemende lezers. http://www.stripspeciaalzaak.be/Toppers_AsterixTopSix.htm
 9. Theodoor

  Suske En Wiske

  De "Robert en Bertrand" verhalen van Willy Vandersteen zelf telden zelfs maar 28 bladzijden (of 112 stroken). Aan een ritme van 2 stroken per dag (want publicatie in krant) werden er zo meer dan 5 verhalen per jaar geproduceerd. 't Waren andere tijden...
 10. Theodoor

  Suske En Wiske

  Zouden ze dat niet beter "Gardavoe" noemen? Tenzij er een reden is dat het met -u i.p.v. met -oe geschreven wordt.
 11. Theodoor

  Integrales

  Copy pasted van diezelfde stripspeciaalzaak: Casterman acht de tijd rijp om de klassieke reeks Isabelle Avondrood van Jacques Tardi in een integraal jasje te gieten, weliswaar zonder extra's.
 12. Theodoor

  Suske En Wiske

  Luidop lezen helpt om dergelijke grappen te "ontcijferen".
 13. Theodoor

  Het grote besteachtercovertoernooi

  Maar nu over naar mijn twee nominaties: Suske en Wiske (Willy Vandersteen) - achtercover van de oude ongekleurde albums. Allicht minder bekend dan de "achterkant met de toren" maar toch minstens even iconisch met de twee familieportretten. De Gezellen van de Schemering (deel 3) - De laatste zang van de Malaterres (François Bourgeon) Hier vormen voorkant, achterkant en rug één doorlopende tekening. Het is eigenlijk een boek met twee voorkanten. Vergelijk het met de Beatles-single "Penny Lane/Strawberry Fields Forever". Die had ook twee A-kanten (en geen B-kant).
 14. Theodoor

  Het grote besteachtercovertoernooi

  "Suske en Wiske" werd reeds vermeld, net als "De Rode Ridder". Klassiek, nostalgisch, iconisch,... Maar ook de achtercovers van de andere Vandersteen-reeksen vertrokken van hetzelfde basisidee. Niet alleen de voorkant maar ook de achterkant was direct herkenbaar.
 15. Theodoor

  Lezer of verzamaar

  Dat is voor mij allemaal heel herkenbaar. Blij dat ik niet de enige "strip-boek-houder" ben.
×