Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Theodoor

Members
 • Aantal items

  287
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Theodoor

 • Verjaardag 13-02-1963

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

602 profielweergaven
 1. Voor hoeveel verhalen zijn die aankondigingsstrookjes gemaakt en staan ze ook in de integrales?
 2. Je zal dan toch wel een heel goede baan moeten gehad hebben en geen zware tegenslagen gekend (zoals ziekte, invaliditeit,...). Er zijn ongetwijfeld mensen die dat miljoen (bijna) bijeen sparen maar er zijn er veel meer die dat niet doen/kunnen. Kijk maar eens hieronder.
 3. Spiro heeft hier al op gereageerd. En als je het artikel leest, dan snap je al gauw dat het vooral om een publiciteitsstunt van die pizza-firma gaat. Ze hebben met het oog op publiciteit enkele putten opgevuld van lokale wegen en betaald vanuit hun reclamebudget. Hele autosnelwegen aanleggen en onderhouden zullen ze heus niet doen. Waar zouden ze dat geld vandaan halen? En kom nu niet af dat andere private bedrijven dat zullen doen.
 4. Maar allez, ga je nu eens stoppen met die onzin. 1. Belastingen hebben niets te maken met natuurwetten. En er zijn voorbeelden genoeg van belastingtarieven die gedaald zijn, net zoals er voorbeelden zijn van belastingtarieven die gestegen zijn. 2. Tegenover jouw uitspraak "Macht wordt nooit afgestaan uit vrije wil" plaats ik, opnieuw verwijzend naar de erfgenamen Frère, mijn uitspraak "Geld wordt door sommigen zelfs niet afgestaan wanneer ze de verplichting hebben het te doen" 3. Geen belasting op erfenissen, geen belasting op arbeid,... Waarmee ga jij in jouw ideale wereld de openbare dienstverlening betalen (politie, gerecht, onderwijs, openbare werken,...)? O, ja, ik weet het al: doordat niemand nog belastingen moet betalen, zal iedereen over veel meer inkomen beschikken en kan iedereen die dienstverlening voor zichzelf (of via privédiensten) organiseren en betalen. Succes!
 5. Normaal moei ik me niet in dergelijke discussies ('t is hier tenslotte een Stripforum) maar 't loopt weer de spuigaten uit en dus ga ik toch reageren. De redenering dat er op een doorgegeven vermogen al belasting werd betaald door de erflater klopt. Maar die erflater is er niet meer. Zijn vermogen wel. Nu krijgen de erfgenamen het vermogen "in de schoot geworpen". Stel dat er geen belastingen bestonden op erfenis, wel op arbeid. Gezin A (man en vrouw) verwerft uit arbeid (na aftrek RSZ) € 75.000 per jaar en betaalt daar minstens € 20.000 persoonsbelasting op. Als we abstractie maken van de inflatie hebben ze na 20 jaar hard werken € 1.500.000 verdiend en daarop € 400.000 belasting betaald. Gezin B verwerft door erfenis in één klap € 1.500.000 en betaalt daar € 0,00 belastingen op. Waarom zou gezin B geen belasting moeten betalen? En ja, de belastingen in België zijn hoog. Maar iedereen weet toch dat wanneer iedereen zijn verschuldigde belastingen zou betalen, de belastingtarieven zouden dalen. Albert Frère liet 6,5 miljard euro na. Hoeveel successierechten hebben zijn vrouw en kinderen betaald? O, ja, Frère investeerde ook in kunst en wijn It's all about tax justice, my friend.
 6. De kringloopwinkels in België zijn maatwerkbedrijven. Dat betekent dat er hoofdzakelijk mensen tewerkgesteld zijn die het om welke reden dan ook moeilijk hebben om een job te vinden in het normale arbeidscircuit. Uiteraard zijn dit gesubsidieerde jobs maar die centen komen dus niet ten goede aan "de geprivilegieerden", integendeel. Ik ken overigens niet veel rommelmarkten die dezelfde maatschappelijke functie vervullen.
 7. Theodoor

  Suske En Wiske

  Komt van het militaire bevel "Garde-à-vous" (in het Nederlands "Geef acht"). Wordt in Vlaamse dialecten verbasterd tot "Gardavoe" of "Gardevoe". Betekent dan "Opgelet" of "Pas op" wat dus op hetzelfde neerkomt als "Geef acht". De uitspraak is dus altijd -oe en niet -uu. Willy Vandersteen liet de Zwarte Madam trouwens ook constant "Gardavoe" roepen in het gelijknamige album. Ik heb in dit draadje een half jaar geleden al eens gezegd dat de titel beter "Gardavoe" zou zijn tenzij er een andere reden is om het album "Gardavu" te noemen.
 8. Theodoor

  Integrales

  Nostalgie allemaal goed en wel maar wie heeft "Wolf" gelezen toen hij/zij jong was? Enkel zij die de strip eind jaren '80 konden volgen in de krant "Het Volk". Door steeds verder dalende verkoop werd deze krant in 1994 overgenomen door de VUM en in 2008 verdween de titel volledig. De publicatie gebeurde dus op het einde van de periode dat er nog (meerdere) strips in (meerdere) kranten verschenen en dat het aantal lezers van kranten en krantenstrips al serieus daalde. Op deze krantenpublicatie volgde destijds geen albumuitgave. Pas 15 jaar later werden de verhalen in album uitgegeven en dat gebeurde, zoals hierboven reeds vermeld, in een beperkte oplage van 500 exemplaren. Daarenboven was het formaat maar 17 op 24 en in zwart-wit. Ook hier dus de vraag: hoeveel (nieuwe) lezers heeft deze albumuitgave bereikt? Maar misschien moet de doelgroep voor zo'n integrale helemaal niet zo groot zijn. Er zijn immers ook integrales verschenen van "Nino", "Sarah & Robin" en "Nero - De Stallaert Jaren". Enfin, we zien wel.
 9. Zie ik dat goed op de foto: 70 (!) delen. Mooie rugtekening voor in de boekenkast maar ook veel te veel "harde kaft-centimeters" in verhouding tot de "lees-centimeters".
 10. Vandaag geleverd: Félix integraal (Franstalig) deel 3 en deel 4.
 11. Theodoor

  Catawiki Zaagdraad

  Dat is ongeveer € 10 per pagina zeker?
 12. Zojuist gestemd. Stand is nu 33-35. Blijft spannend.
 13. Theodoor

  Integrales

  Dat is precies wat die fake cover, backcover en infofiche toonden. Maar met telkens een hardcover voor elk apart verhaal van 34 pagina's krijg je wel veel centimeters "kaft" in je kast in verhouding tot de centimeters "strippagina". Kijk maar naar de "Robert en Bertrand" uitgaven bij Adhemar. Neen, dan lijkt me een integrale van een 6-tal albums toch beter maar dan liefst in een mooie uitvoering.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...