Jump to content

Sherpa

Members
 • Posts

  125
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Contact Methods

Profile Information

 • Beroep
  uitgeverij

Recent Profile Visitors

712 profile views

Sherpa's Achievements

 1. Serge Clerc. P.S. Vrijdag a.s. LIVE in Leuven en zaterdag in Amsterdam.
 2. Beetje omslachtig verhaal om 4 edities van het boek te beschrijven. En helaas met wat onjuiste aannames. Er zijn nooit 9 varianten aangekondigd. De (mislukte) onderhandelingen gingen niet over een Engelse editie. Van de Engelse vertaling is (naast de online download) ook een gedrukte versie beschikbaar. Gratis verkrijgbaar bij je stripwinkel (via Pinceel Stripverspreiding). De oplage is praktisch gezien gelimiteerd, want we verwachten niet dat het boek herdrukt hoeft te worden. Maar dat geldt tegenwoordig voor het merendeel van de stripalbums. (Overigens zijn er nog een paar exemplaren van de Ultra Limited editie opgedoken bij Pinceel. Vraag je stripwinkelier ernaar.) Je hoeft het niet mooi of zinvol te vinden, maar het is een feit dat er liefhebbers zijn voor dit soort gelimiteerde uitgaven. En de extra inkomsten maken het (in elk geval voor ons) beter mogelijk om een dergelijke kostbare productie rendabel te krijgen. Wij zorgen er altijd voor dat de reguliere uitgave zo mooi en betaalbaar mogelijk is, de rest is inderdaad gekkigheid. Bij dit boek vonden wij de standaard editie al luxe genoeg, vandaar dat we het aantal varianten beperkt gehouden hebben. Voor de hardcore A-depten: er zal ook een editie verschijnen op iets kleiner formaat, bij een Poolse uitgever. Er is nog geen verdere informatie over datum of prijs.
 3. Het appartement van Maurits Cornelis van Esk, gevangen in dromen.
 4. Charles Guthrie - Op een beetgare eergisteren
 5. Hein de Kort - De wereld volgens Dirk en Desiree
 6. Alle Moebius-boeken die we hebben uitgegeven zijn via Humano gegaan, die hebben de publicatierechten van het oudere werk. We hebben geen contact met mevrouw Giraud, dus weten we niet wat ze ervan vond. Voor alles wat bij Stardom of Moebius Production is verschenen (bv. Inside Moebius) hebben we de hoop opgegeven. P.S. Ik zie nog 2 exemplaren van Le Major te koop staan op LD.
 7. De man van de Ciguri is in het Nederlands verschenen, zowel bij Arboris als bij Sherpa: https://www.lastdodo.nl/nl/items/7112001-de-man-van-de-ciguri Le chasseur déprime (het derde deel in de reeks) hadden we ook willen uitgeven, maar we kregen helaas geen toestemming van mevrouw Giraud... Le Major is een volledig op zichzelf staand boek. De Franse versie werd in Nederland verspreid door Dark Dragon Books, maar ik geloof dat die inmiddels niet meer leverbaar is.
 8. Hee, dat is snel. Bedankt, maar eigenlijk is 72 dpi resolutie iets te laag. Hij wordt klein afgedrukt, maar 120 dpi zouden we wel nodig hebben. Sorry, had ik er natuurlijk meteen bij moeten zetten.
 9. We zijn (met enige urgentie) op zoek naar iemand die Robbedoes 566 (uit 1951) in zijn bezit heeft en een behoorlijke scan kan maken van een pagina uit het blad. Meer precies: de eerste plaat van het Oom Wim-verhaal. Wie kan er helpen?
 10. Op 1 mei verschijnt ook de nieuwe bundel van Hein de Kort. De organisatie van Strips op de Markt verkoopt een speciale genummerde en gesigneerde oplage met extra exlibris.
 11. Sherpa

  Toernooi

  Twee betere afbeeldingen:
×
×
 • Create New...