Ga naar inhoud

onderschatte tekenaars


Timhardt

Recommended Posts

47 minutes ago, Waldorf said:

 

 Als ik het lijstje van zijn werk op Stripinfo overloop lijkt het meeste me vertaald te zijn. Maar ik heb er niets van gelezen.

Ik wel. Al zijn werk raakt vroeg of laat vertaald, maar wel bij heel diverse uitgeverijen. Ik heb zie hem in Brussel ook regelmatig in de Skull.  Het is inderdaad een beetje raar. Een geweldig goed tekenaar en schilder, met heel degelijke titels op zijn naam. Maar nog niet die ene hit die hem op het voorplan bracht. Hij verdient idd. wat extra aandacht.

 

 

 

Link naar reactie

De meest onderschatte tekenaar voor mij is Steve Cuzor. Alhoewel hij in recensies altijd wel geroemd wordt om zijn tekenkunsten hoor/ zie ik bijvoorbeeld op dit forum nooit iets van hem voorbij komen.

De hoeveelheid strips van zijn hand is vrij klein en hij heeft geen langlopende reeks. Daar zal het wellicht mee te maken hebben.

 

Ik ga er vanuit dat hij (zeer) veel tijd nodig heeft om zijn platen te maken.. vandaar ook dat zijn uiteindelijke oeuvre naar alle waarschijnlijkheid ook klein zal blijven.

De platen van zijn hand zijn  bijzonder fijn ambachtelijk handwerk in inkt (geen com- kuch- puter dus), zoals ik het graag zie!

Bijgaande plaat bijvoorbeeld van een in de toekomst te verschijnen album over de Amerikaanse burgeroorlog vind ik echt fenomenaal. Die licht- en schaduwwerking.. echt fantastisch. Voor mij is Cuzor zonder twijfel een van de allerbeste hedendaagse striptekenaars. 

 

Cuzor.jpg

Link naar reactie
  • 1 year later...
42 minuten geleden, Ambreville zei:

Ik denk dat we toch eens minimum-vereisten in uitgaves moeten stellen vooraleer we iemand een striptekenaar noemen. Een illustrator met één mislukte pornostrip bij Loempia in de jaren 80 is in imho geen striptekenaar.

 

image.png.ea4735a003c602b072d8bee48711c3b8.png

 

Voor de afdeling " Moet je je schamen omdat je strips leest ".

Ik heb zo'n vermoeden dat zelfs Manara bij het lezen hiervan de schaamrood op de wangen staat.

Link naar reactie

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Je hebt inhoud geplakt welke opmaak bevat.   Herstel opmaak

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...