Jump to content

Ontploffingen Brussels Airport


Recommended Posts

Ik hoor ook net dat het Centraal Station ook zo ontruimd worden. Maar ik vind er niks van op het net. 
Ook in de metro van de Europawijk zijn er blijkbaar problemen. 

 

 

Ik las net dat er eerst zou geschoten geweest zijn in de luchthaven, en dan de ontploffingen. 

Link to comment

Ik geloof ook dat dit een seintje is aan Abdeslam om z'n mond niet voorbij te praten, die gaat nu waarschijnlijk toeklappen.

Ja inderdaad en misschien was hij op de hoogte van wat er ging gebeuren en hebben ze het daarom sneller gedaan. In ieder geval heeft die zijn kans laten voorbijgaan om te praten (als hij al iets wist).

Link to comment

Inderdaad, je wist ergens dat het ook ooit eens zou gebeuren in België, maar als het dan gebeurt voelt het heel erg ongemakkelijk. :e001: Triest.

Het dreigingsniveau was ook op 3 gebleven.

Nu is het voor heel België opgetrokken naar 4, lees ik op De Tijd.

Wat betekent dat eigenlijk?

Kunnen we dan de TTB niet meer gebruiken? Zijn er plaatsen waar we moeten wegblijven?

Link to comment

 

Na de aanslagen in Parijs werd Brussel opgeschikt door een heuse eigen terreurdreiging. Uit het niets, op een zaterdag in november, werd het dreigingsniveau verhoogd van 3 naar 4. En niemand vertelde waarom. Wel werden er draconische maatregelen afgekondigd. Zo moesten onder meer alle scholen in Brussel dicht blijven.
 
Zoals later zou blijken, kwam die zondag zeer concrete informatie beschikbaar dat een aanslag aanstaande was. Er zou op een specifieke plek in Brussel op zondagavond een aanslag worden gepleegd. Hoe is het dan mogelijk dat je al een dag eerder het dreigingsniveau verhoogt? En waarom sluit je op maandag de scholen en de metro, terwijl de aanslag op zondag zou plaatsvinden? Waarom moesten die scholen überhaupt dicht? Want al zijn veel terroristen klunzen, geen terrorist zal op zondagavond een school opblazen.
 
De enige overheidsdienst die werkelijk naar behoren lijkt te functioneren, is het directoraat-generaal Straatje Schoonvegen, maar daarmee voorkom je geen aanslagen
Het wordt nog gekker. Op woensdag - de scholen zijn inmiddels gewoon weer open - vertelt minister Reynders tegen ABC News dat er jacht wordt gemaakt op tien terroristen met explosieven en kalasjnikovs. Over dat tiental is daarna nooit meer gesproken, net zo min als over de gezochte explosieven en kalasjnikovs. En niemand vindt dat raar. Weer een dag later, heel toevallig vlak voor de start van de kerstmarkt in Brussel, gaat het niveau weer van 4 naar 3. Waarom? Niemand die het zegt.
 
(fragment uit opinie van Frank van Beers, specialist crisisbeheersing en terrorisme, dat vandaag in De Morgen is gepubliceerd)

 

De terroristen zijn ook geen dommerikken, die gaan geen aanslagen plegen als het terreurniveau op 4 staat. Die gaan ook direkt na Parijs in Brussel geen aanslag plegen. Het is ook geen toeval dat de twee aanslagen vandaag tegelijkertijd gebeurd zijn. Ze wachten gewoon tot alles wat kalmer is.

 

Conclusie: als een gek zich wil opblazen kan je daar weinig aan doen, spijtig genoeg.

Link to comment

Seintje?  :e010:

 

Mensen, dit is al maanden in voorbereiding. 

 

Wachtend op een gelegenheid of versneld uitgevoerd omdat Abdeslam ging praten.

 

Er worden constant aanslagen voorbereid, er zijn honderden (duizenden?) sleeper cells in Europa en die bereiden altijd wel iets voor om dan gecoördineerde aanslagen te plegen.

Link to comment

Peter, ge slaat door. Honderden sleeper cells... 

 

Dat het misschien vervroegd is, dat kan ik aannemen, maar dit is geen seintje naar opgepakte gekken. Dit is een aanslag door andere gekken.

 

Denk eens na, ze hebben er in Brussel alleen al de laatste weken al verschillende ontmanteld al of niet per toeval en nu dit, het zijn er natuurlijk honderden.

 

ISIS alleen al heeft er honderden en dan praten we nog niet over andere zotten waarmee ze concurreren voor aandacht. 200 jongeren vielen de politie aan tijdens z'n arrestatie dus de opvolging staat ook al klaar, dit is een probleem die alleen maar groter wordt. Als dat nu nog niet duidelijk is.

 

"Hundreds of ISIS sleeper cells set up across Europe"

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/hundreds-isis-sleeper-cells-set-6844079

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...