Jump to content

[Eerste Ronde (28)] achtercover 38 vs. achtercover 25


Yncke

Welke achtercover vind jij de 'beste'?  

68 members have voted

  1. 1. Welke achtercover vind jij de 'beste'?


This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Welke van deze twee achtercovers vind jij de 'beste'? 

 

Stemmen kan 7 dagen lang, daarna gaat de poll dicht.

Je stem is publiek, maar dat hoeft je niet tegen te houden om je keuze uit te leggen. 

In tegendeel, de bedoeling van een toernooi is naast een winnaar kiezen, ook discussie en fun.

Dus ook de indiener mag zijn of haar backcover zoveel als nodig uitleggen en verdedigen.

 

De winnaar van dit duel gaat naar de volgende ronde. De verliezer valt af.

 

 

A

 

392758426_DeadlyClass.jpg.96355a09216fa7

 

Deadly Vlass vol 1 van Rick Remender en Wes Craig. Sobere kleuren, de hoofdpersonages die onmogelijk nog meer bad ass kunnen lijken en een catch frase die past bij de stijl. Als kers op de taart de 9.4/10 score van een zeker Benjamin kwestie van niet alleen maximale scores te vermelden. Het zit hem in de details. Heel geslaagd vind ik.   

 

Bart 01

 

 

B

 

0CEE8D4F-1E05-444D-B01C-4DE6470A4C72.jpe

 

Dramatische achtercover die ik zelfs beter vind dan de voorkant. In het verhaal zelf werd die ook gebruikt als splashpagina. Geen tirlantijntjes, maar enkel Exterminator 17 die dreigend door de deur stapt, het verhaal uit. En wie zou hem in godsnaam tegen houden?

 

mojo

Link to comment
  • 2 weeks later...

A. had me sterker geleken als het skelet onder de tekst ligt, nu ligt het bijna aan de oppervlakte. Wel heel netjes begraven, languit en met gekruiste armen, zo bad ass zijn ze dus ook weer niet :e012:

 

Is B. wel een officiële achtercover? Welke editie van Exterminator 17 is dat, zo zonder tierelantijntjes (barcode e.d.)?

 

Link to comment
5 minuten geleden, Vittorio zei:

 

 

Is B. wel een officiële achtercover? Welke editie van Exterminator 17 is dat, zo zonder tierelantijntjes (barcode e.d.)?

 

Ja, deze hoort bij de Oog en Blik uitgave van 2003.

Omnia mutantur nihil interit

Link to comment

Exterminator 17 is nog van voor de barcodes. Alhoewel ik twijfel dat hij er in de strip zelf eentje had.

A heb ik zelfs amper bekeken. De 17 is zo'n prachtige herinnering. Eerst leer je lezen met Jommeke. Daarna ontdek je Sus en Wis met het kleiner grut zoals de Rode Ridder, Nero, Safari,... Tenslotte leer je Robbedoes en Kuifje lezen en ontdek je heel wat nieuws. Ondanks dat ben je toch niet voorbereid op het geweld van een Bilal met deze Xterminator en zijn voorbijganger boeken,  die je hele blik op de stripwereld opentrekken. Dionnet schreef het scenario. Zijn invloed op de tekenstijl van Bilal was op dat moment heel groot. De inspiratie van THX 1138 speelt ook duidelijk. De vraag is hoe dit album er zou uitgezien hebben als het een jaarje later zou zijn gekomen, nadat Star Wars de wereld veroverd had. Het dromerige science-fiction van de jaren 60 en 70 waar Xterminator nog duidelijk in thuis hoort zou vanaf dan plaats ruimen voor avontuur en actie.

De achtercover is eenvoudig maar heel doeltreffend. Je moet er ook rekening mee houden dat als je dit boek in 1980 vastnam in het nederlands, dat het zowat één van de zeldzame hardcovers zou zijn die er lagen naast de Passagers du Vent. het boek maakte zowiezo al indruk in het rek. Daarom komt het ook weg met een simpele backcover. Een indrukwekkende exterminator bestuurd door een oude ziel die statig maar gevaarlijk binnenkomt. Que John Williams en Darth Vader in 1977.

 

 

 

Link to comment
2 uren geleden, Ambreville zei:

De 17 is zo'n prachtige herinnering. Eerst leer je lezen met Jommeke. Daarna ontdek je Sus en Wis met het kleiner grut zoals de Rode Ridder, Nero, Safari,... Tenslotte leer je Robbedoes en Kuifje lezen en ontdek je heel wat nieuws. Ondanks dat ben je toch niet voorbereid op het geweld van een Bilal met deze Xterminator en zijn voorbijganger boeken,  die je hele blik op de stripwereld opentrekken.

Ik deel je aanstekelijke enthousiasme hoor :e012: maar je herinneringen gaan een beetje met je op de vlucht.

 

Quote

De vraag is hoe dit album er zou uitgezien hebben als het een jaarje later zou zijn gekomen, nadat Star Wars de wereld veroverd had.

Het kwam twee jaar later uit, in 1979.

 

2 uren geleden, Ambreville zei:

De achtercover is eenvoudig maar heel doeltreffend. Je moet er ook rekening mee houden dat als je dit boek in 1980 vastnam in het nederlands, dat het zowat één van de zeldzame hardcovers zou zijn die er lagen naast de Passagers du Vent.

Plus heel veel hardcovers van Oberon, van uitgeverij Panda, Espee, Yendor, Paul Rijperman. Eind jaren zeventig was er een hausse aan hc's, in 1980 was dat niets bijzonders meer

 

2 uren geleden, Ambreville zei:

het boek maakte zowiezo al indruk in het rek. Daarom komt het ook weg met een simpele backcover.

De genomineerde (kale) backcover komt uit  2003, ik denk dan maar dat de barcode op de seal zat. Achterkaft van het origineel was iets minder simpel 🤔

 

7e9e5e90-a3ad-012c-f0fb-0050569428b1.jpg

Link to comment
4 uren geleden, Vittorio zei:

Het kwam twee jaar later uit, in 1979.

 

Niet neuten over data ;) Het verscheen in het januari nummer van Metal Hurlant in 1977.

 

Revue_4383.thumb.jpg.cfe7e403199278f88ff56f754af355ed.jpg

 

Star Wars werd in september 1977 voorgesteld op het festival van Deauville. 

 

image.thumb.png.78953f01a3ba595af912769fb15a182b.png

 

Het is dus redelijk veilig te stellen dat Exterminateur 17 vrij was van Star Wars invloeden.

 

 

 

Link to comment
  • Yncke unlocked this topic

Een boekenbon zit er helaas niet in, een lidmaatschap bij de Sociëteit Der Goede Smaak daarentegen 😁

 

Wat kan ik zeggen voor cover A? Voor mij is een goede back cover een combinatie van factoren: deze moet het verhaal uitnodigend kort samenvatten, grafisch een mooi geheel tussen tekst en tekeningen zijn, korte voorstelling van personages, goede quote uit het verhaal, eventueel een beperkte opsomming van andere titels … In de comic industrie moet je er de gebruikelijke lofbetuigingen voor lief bijnemen.

Wel deze backcover heeft het allemaal!

 

De tegenstander is gewoon een tekening. Weliswaar een mooie tekening, daar niet van. Maar als back cover is dit toch wat flauwtjes.

 

Hear hear: cover A kan nog een stem gebruiken! 😉

 

Link to comment

B is wel Bilal. Een absolute grootmeester. A heeft heel wat tekst en grafica nodig om het concept van hun boek uit te leggen. B doet dat met één beeld, en wat voor een beeld. Een Exterminator die uit zijn boek losbreekt om je naar binnen te sleuren.

 

Stem B voor Bilal!!!

 

Hint voor de stemmers van A, jullie kunnen nog veranderen naar B.

 

 

 

Link to comment
3 uren geleden, Ambreville zei:

B is wel Bilal. Een absolute grootmeester. A heeft heel wat tekst en grafica nodig om het concept van hun boek uit te leggen. B doet dat met één beeld, en wat voor een beeld. Een Exterminator die uit zijn boek losbreekt om je naar binnen te sleuren.

 

Stem B voor Bilal!!!

 

Hint voor de stemmers van A, jullie kunnen nog veranderen naar B.

What he said 👍

This is Planetary: “These are the moments I live for. I put up with all the other crap just to get seconds like this. The moments when you know the world is a better place than advertised.”

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...