Ga naar inhoud

Hulp Aub ?


Torere

Recommended Posts

Wou dit ook op catawiki plaatsen wegens plaatsgebrek en echt te veel in mijn kasten.Veilingmeester weigerde echter. Zei dat dedi vals was, alsmede de handtekening van Van Hamme. Leek mij straf. Dedi gekocht van Bobbedoes die ook meent dat hij echt is. Wou echter de meningen weten van de experten op dit forum

Link naar reactie

Wou dit ook op catawiki plaatsen wegens plaatsgebrek en echt te veel in mijn kasten.Veilingmeester weigerde echter. Zei dat dedi vals was, alsmede de handtekening van Van Hamme. Leek mij straf. Dedi gekocht van Bobbedoes die ook meent dat hij echt is. Wou echter de meningen weten van de experten op dit forum

 

Lijkt me niet dat iemand eerst een duur boek (deel 1 HC) gaat zoeken om er een valse dedi in te zetten. Dedi lijkt ook hetzelfde als die in de veiling, alleen de handtekening wijkt wat af. 

Link naar reactie

De mijne uit Amsterdam................

post-150-0-70653100-1476010630_thumb.jpg

 

Ik ga nu eerlijk gezegd ook twijfelen,,,die dedie is meer schokkerig (vooral nek met kraag is wel heel dubieus) en de handtekening is ook niet echt overtuigend.....

Maar aan de andere kant...het boek HC eerste druk met rode omhulsel is veel geld waard, daar ga je toch geen vervalsing in maken?

Link naar reactie

Veel beter ziet deze van Amsterdam er ook niet uit, de beslissende factor zal de handtekening van Van Hamme zijn, als deze echt is dan zal de tekening dat ook zijn. Aan het einde van een zware signeersessie is de kwaliteit soms wat minder, dat er geen potlood onder zit spreekt ook in z'n voordeel. Ik zou het makkelijk als echt klasseren maar ik ben zeker geen specialist op handtekeningen.

Link naar reactie

Er was een periode dat ik alles van Francq opvolgde.

Heb nog steeds zowat alles ooit verschenen.

Dit moet het slechtste getekende zijn van Francq dat ik ooit gezien heb.

Maar misschien had hij zodanig in de drank gezeten dat hij zelf geen deftige handtekening kon zetten?

Ik zou gevoelsmatig direct fake zeggen.

Link naar reactie

Zei dat dedi vals was, alsmede de handtekening van Van Hamme.

 

Als die handtekening niet authentiek is, dan is hij wel razend knap nagemaakt. Waarom zou dezelfde vervalser zo'n rommeltje maken van de tekening en de signatuur van Francq?

 

Maar wat wij vinden maakt verder niet veel uit, de veilingmeester heeft altijd het laatste woord.

 

Misschien kun je via Dupuis de tekenaar zelf om uitsluitsel vragen.

Link naar reactie

4712468c-8cd2-11e6-88a4-f30afdd68d0d.jpg

 

Deze is gisteren op catawiki verkocht, wel heel vreemd dat je er nooit eentje ziet de laatste jaren en nu ineens twee tegelijk......

Ik vind die van Catawiki trouwens beter ogen.......veel vloeiender.

 

Handtekening van "in topic" is inderdaad niet best, dus ik ga steeds meer twijfelen en vrees dat het een fake is. 

Link naar reactie

We hebben dat soort discussies hier al vaker gehad. Soms maken tekenaars hele slordige tekeningen die lijken alsof iemand die niet kan tekenen ze heeft gemaakt, zeker als het vlug moet gaan. En die tekeningen van Francq zijn duidelijk haastwerk. Daar kan best wel eens een mindere versie tussen zitten. En ook handtekeningen kunnen soms drastisch afwijken. Krabbel zelf maar eens honderd keer na elkaar je handtekening op een stuk papier.

Maar er zijn helaas ook vervalsers actief. En zolang het niet écht duidelijk is of een tekening echt of vals is, is de enige manier om dat te weten te komen het aan de tekenaar zelf vragen.

Link naar reactie

Daar ben ik het mee eens, maar deze dedie zou gemaakt moeten zijn in dezelfde sessie als die anderen. En die handtekening (en veel dubbele schokkige lijnen, slordige nek) is echt fors anders, hoe veel handtekeningen je ook zet (wij hebben hier zakelijk al veel tekenaars gehad die 200 handtekeningen of meer achter elkaar zette), er zitten altijd iets van een vloeiende lijn in en dat ontbreekt volledig bij deze.

 

Dat er hier sprake is van haastwerk is jouw aanname. Francq signeert alleen maar op deze manier, dus dan is het bij hem altijd haastwerk.

Vroeger werden vaak alleen snelle kopjes gedaan, oa Tibet, Graton, De Moor, Will etc, daar is niks mis mee. Wij zijn tegenwoordig verwend...hahaha 

Link naar reactie
  • 3 weeks later...

daarom istie misschien ook in de verkoop.   Gewoon niet mooi genoeg voor de verzamelaar.

 

Dat denk ik niet, een dedie is een gift van een tekenaar en normaal gesproken heb je daar enige binding mee. Dus mooi of minder mooi, het is voor jou gemaakt, dus speelt minder een rol.

Daarnaast speelt de bekendheid/bijzonderheid/zeldzaamheid een grotere rol..............en Francq zal een echte verzamelaar niet snel weg doen........weinigen zullen hem op eigen naam hebben. 

Link naar reactie

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Je hebt inhoud geplakt welke opmaak bevat.   Herstel opmaak

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...








×
×
  • Nieuwe aanmaken...