Jump to content

[Eerste Ronde (11)] achtercover 24 vs. achtercover 1


nobody

[Eerste Ronde (11)] achtercover 24 vs. achtercover 1  

66 members have voted

  1. 1. Welke achtercovercover vind jij de 'beste'?


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 12/18/2018 at 07:00 AM

Recommended Posts

Welke van deze twee achtercovers vind jij de 'beste'? 


Stemmen kan 7 dagen lang, daarna gaat de poll dicht.
Je stem is publiek, maar dat hoeft je niet tegen te houden om je keuze uit te leggen. 
In tegendeel, de bedoeling van een toernooi is naast een winnaar kiezen, ook discussie en fun.
Dus ook de indiener mag zijn of haar backcover zoveel als nodig uitleggen en verdedigen.

 

De winnaar van dit duel gaat naar de volgende ronde. De verliezer valt af.

 

A

 

sjors-en-sjimmie.jpg.6a9b2bf5762ae0477f0

 

Van de week kwam Robert van der Kroft op Facebook met onderstaande achterkant aan. Hij vertelde erbij over het maakproces.

"Eerder deze week kwam het album 'Bad Boys' ter sprake, deel 12 uit de serie Sjors en Sjimmie. Een mooie aanleiding de eerste druk van dat album weer eens tevoorschijn te halen. Want op de achterkant van die eerste druk waren de tot dan verkrijgbare andere albums uit de serie te zien. Maar dat moest natuurlijk wel iets heel speciaals worden.. Lang voor Photoshop bestond kwam daar heel wat bij kijken. Eerst foto's maken van de voorafgaande 11 albums, laten afdrukken, uitknippen. Wilbert Plijnaar (scenarist van de Wiroja's, makers van de strip) had een serie spuitbussen, waar eerst het wikkel van afgeweekt moest worden. Daarna de foto's van de albums er netjes omheen plakken. In de foto-studio een decor bouwen, muurtje vies maken, en de spuitbussen zo plaatsen zodat alle albums goed in beeld kwamen. Daar weer een nieuwe foto van maken. Waarboven de lay-out-man van de uitgeverij later de tekst fotografisch liet inmonteren.
Jammer genoeg werd de foto niet gebruikt bij de herdrukken, waar op de achterkant alle nieuwere delen ook vermeld moesten worden. Wat die eerste druk nu extra bijzonder maakt.."

Daarom nomineer ik deze achterkant. Niet persé omdat hij de mooiste/beste is, maar omdat hij een interessante 'making-of' heeft.

Deweb

 

 

B

 

1.jpg.7639647201d6e819b26ba14c27b50742.j

 

Als kind was ik groot fan van Yoko Tsuno, ik was er zelfs een klein beetje verliefd op, denk ik. Ik vond de achtercovers zoals die verschenen vanaf album 8 het mooist, Yoko stond er namelijk twee keer op, één keer in Japanse klederdracht, en één keer in een Vineaans ruimtepak.
En ik vind die achtercover nog steeds de mooiste, ook al waren het bij voorgaande albums (1ste druk) echte cover tekeningen. 

spock

 

Link to comment

 

4 uren geleden, Vittorio zei:

 

31791170-e6e2-012f-e13a-00505694738d.jpg

 

 

Deze hier is geweldig.

 

De twee waar tussen gekozen moet worden zijn een pak minder. Een foto op de achterkant van een strip, dat werkt niet voor mij. Plus die hele opzet, daar zal best veel werk in gekropen zijn, maar mij doet het eerder aan als "kijk eens, wij ouwe mensen gaan eens de jeugd in hun taaltje aanspreken se". En dat font is afgrijselijk. Dan toch maar Yoko Tsuno, alhoewel die mij serieus gedateerd aandoet. En ik heb niets met Yoko Tsuno... bluh. Domme keuze. En daarvoor moet er één van die twee van gisteren er uit.

 

'If you can't be a good example, you'll just have to be a horrible warning' - Find me on Facebook

 

Link to comment

De vroegste albums hebben sowieso sfeervollere achterkantjes, later wordt alles heel rommelig. Dit is nota bene Het Helse Orgel: 

 

562464261_Screenshot2018-12-11at17_43_08.thumb.png.8e2fb7879e411ff4461f334c2fbfb933.png

 

Maar het was al minder rommelig geweest als er een deeltje was genomineerd waarop dat witte gat was gevuld met het omslag van De Titanen:

 

1960b820-aae3-012b-e3af-0050569428b1.jpg

 

Link to comment
1 uur terug, Vittorio zei:

Maar het was al minder rommelig geweest als er een deeltje was genomineerd waarop dat witte gat was gevuld met het omslag van De Titanen:

 

1960b820-aae3-012b-e3af-0050569428b1.jpg

 

Ik vind dat zo'n wit blokje met "nog te verschijnen"ook wel z'n charme hebben. Maar dat is mijn smaak.

Link to comment
14 uren geleden, Tanuki zei:

Yoko, zonder enige twijfel, maar ik vind het jammer dat net deze in het tornooi zit. Er zijn er beslist mooiere.

Deze bijvoorbeeld:

 

YokoTsunoImage.jpg

 

Ja, ik heb ook gezegd dat die voor nr 8 echte cover tekeningen hebben, maar voor mij (het kind in mij) is die met 2x Yoko nog steeds de mooiste. Nostalgie is iets raars. Ik wou die in het toernooi. Hoe ver die raakt, dat zal me worst wezen :) 

 

Ik had zelfs eerst de achterkant van 1ste druk van Het Helse Orgel ingediend (mijn favoriete album, samen met nr 12),  maar het mocht niet baten, ik vind de achterkant van nr 8 mooier 😛 (hm, misschien is mooier het verkeerde woord. Ik hou meer van die van nr 8, zie tekstje ;) )

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...