Jump to content

Animé van de dag


Bonte

Recommended Posts

Ik ben momenteel regelmatig een animé reeks aan het bekijken met de dochter en zolang dat nog lukt ga ik er wel van profiteren. Tips welkom voor SF reeksen die niet pure mech toestanden zijn en alles wat speciaal en goed is. Ik ga de besprekingen in de Anime Besprekingsdraad uiteraard ook overlopen, gouden informatie.

 

Het eerste wat we bekeken was Wicked City - Cyber City - Demon City, nog iets van m'n late jeugd die ik op video kocht toen Superclub failliet ging. Echte meesterwerken en vooral Wicked City is leuk omdat dit duidelijk het voorbeeld was voor de Men in Black filmreeks, ze hebben er veel ideeën uit gehaald.

 

71H5CVMdz-L._AC_SY445_.jpg

 

Steins;Gate gestopt na 3 afleveringen, ik hou van het tijdreis thema maar dit was niet interessant. Nodeloos verwarrend, oninteressante karakters en geen meeslepend verhaal, geen verhaal eigenlijk. Als ze er dan CERN bijhalen is het voorbij voor mij.

 

download.jpg

 

Akame Ga Kill, onbelangrijk verhaal maar heb me goed geamuseerd met de grappige actie en hoe ze met de figuren spelen.

 

kill.png

 

Cells at Work!, ongelofelijk, hier heb ik me enorm mee geamuseerd en we konden doen alsof we iets bijleerden. Super grappig, dit moeten ze op TV tonen in het tieneruurtje. :)

 

cells-at-work-red-cross.jpg

 

Deadman Wonderland, goeie actie maar oninteressant verhaal en geen echt "einde" vanwege het faillissement van de makers. Meh, maar goed genoeg om te blijven kijken vanwege enkele leuke figuren en de actie. Een zeer goeie title sequence ook.

 

Deadman Wonderland.jpg

 

Ghost in the Shell moet haast niet vermeld worden, dat is voor mij het beste van het beste. De eerste TV serie is beter dan de 2de puur vanwege de tachikoma, die bekijk ik om de paar jaar wel eens. 🙂

 

GIS.png

 

Momenteel zijn we bezig met Phi Brain: Kami No Puzzle, het verhaal is nog net interessant gehouden, leuke figuren en in elke aflevering staat een ander soort puzzle centraal, deze serie gebruiken we voor de tussendoortjes.

 

brain.jpg

Link to comment

Misschien is deze iets voor je als je die kan vinden: Fullmetal Panic!

 

Vond ik destijds een goeie en het was de eerste reeks die ik aankocht in het Engels. (Toen kon ik nog geen Japans buiten de obligate baka en arigatou)

Het is een mix van mecha, SF, beetje fantasy, girls with guns, daily life, ...

De anime is gebaseerd op de manga die dan weer gebaseerd is op een light novel-reeks.

https://en.wikipedia.org/wiki/Full_Metal_Panic!

Er is een vervolg: FMP, the second raid en een spin-off FMP fumoffu.

 

afbeelding.png

 

Een Japanse Windkracht 10 iets voor jou? Dan raad ik de reeks Yomigaeru Sora aan (engelse titel: Rescue Wings)

Geen Westland UH-3 Sea King maar de UH-60J Rescue Hawk in de hoofdrol, en in plaats van Koksijde rescue de luchtmachtbasis Komatsu.

Waarschijnlijk enkel te vinden in het scanlator-wereldje. Er is ook een real-life serie van (helemaal niet te vinden vrees ik, tenzij je Prime Video hebt) en een vervolgreeks met een vrouwelijke piloot.

https://en.wikipedia.org/wiki/Yomigaeru_Sora_–_Rescue_Wings

afbeelding.png

 

Een beetje een speciale (het komt dan ook van Japan) is deze:

Gate: Jieitai Kano Chi nite, Kaku Tatakaeri (Gate, thus the JSDF fought there)

Het is een anime gebaseerd op een manga gebaseerd op een light novelreeks. SF, fantasy, military, ...

Persoonlijk vind ik de manga stukken beter, en deze is (in het Japans dan wel) ook legaal te lezen online.

Van de anime heb ik enkel het eerste seizoen gezien, er is ondertussen ook een tweede. De novels zijn al veel verder.

Verhaal: een poort opent in Shinjuku waaruit een invasieleger tevoorschijn komt. Denk een soort Romeins/vroeg middeleeuws legioen aangevuld met orks en wat al niet. Men slaagt er uiteindelijk in dit terug te dringen (o.a. dankzij toevallig aanwezige luitenant/otaku Itami) en aan de andere kant een bruggehoofd in te stellen ter verdediging. Dan begint het eigenlijke verhaal met de verkenning van de andere wereld, politieke intriges aan beide kanten van de poort (de grootmachten willen ook een stukje van deze ongerepte wereld), ...

afbeelding.png

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment

Wolf Children al eens gezien, zeer mooi inderdaad.

 

We zijn nu bezig met Gate, veel beter dan eerst verwacht. "Dungeons & Dragons meets the Japanese army" werkt wonderwel, het zou zo in een D&D sessie passen en een Stargate film. Goeie mix, de erotische moppen zijn over het randje maar daarom is het ook Japan. 

 

Gate-anime-series.jpg

Link to comment

Sinds eergisteren begonnen aan een 'marathon' van ruim 70 afleveringen van de klassieker 'Monster'. Ik kocht via de Reep de 18 delen van 'Monster' als manga. Zo zit ik nu al in de sfeer tegen dat de strips arriveren volgende week. Ik vind het nu al genieten. Al het goede dat ik al gehoord had over 'Monster' klopt. Tijdens een interview met stripmaker Loisel vertelde hij dat enkel het einde tegenviel. Ben benieuwd... Geen spoilers, aub... 

91qUZHQ+XRL._SX342_.jpg

Voor al mijn recensies, interviews met striptekenaars, dédicaces en eigen strips en illustraties :

http://vetostript.weebly.com

Link to comment

Ride Your Wave draait niet in onze Kinepolis, jammer.

 

Het 1ste seizoen van Gate is uit, voor wat variatie is het nu tijd voor The Promised Neverland. Sensatie van het jaar en de eerste aflevering is alvast top, ben echt benieuwd naar de rest. Het best weet je zo weinig mogelijk voordat je eraan begint.

 

une_annonce_importante_pour_the_promised

Link to comment

The Promised Neverland was enorm goed, volgend jaar een nieuw seizoen. Het succes van de reeks was zo groot dat ze er al een live action serie van gaan maken. Dat kan nooit zo goed zijn dus we gaan die dan wel eens bekijken voor de leute. :)

 

Alleen de trailer bekijken als je de anime hebt gezien want er zitten veel spoilers in vind ik.

https://kotaku.com/first-look-at-the-promised-neverland-live-action-adapta-1844644569

 

maxresdefault.jpg

Link to comment
On 7/18/2020 at 4:22 PM, Bonte said:

Deadman Wonderland, goeie actie maar oninteressant verhaal en geen echt "einde" vanwege het faillissement van de makers. Meh, maar goed genoeg om te blijven kijken vanwege enkele leuke figuren en de actie. Een zeer goeie title sequence ook.

 

Deadman Wonderland.jpg

 

Ghost in the Shell moet haast niet vermeld worden, dat is voor mij het beste van het beste. De eerste TV serie is beter dan de 2de puur vanwege de tachikoma, die bekijk ik om de paar jaar wel eens. 🙂

 

GIS.png

 

Dead Man Wonderland: het hoodfpersonage is een irritante, tranerige sukkel, en wat doet in godsnaam die die soft-porno trien ertussen, waarvan niemnd zich ooit afvraagt waarom ze zomaar gaat en staat waar ze wilt?

Heb ik na 3 afleveringen opgegeven.

 

Ghost in the Shell is inderdaad erg goed, maar gedeeltelijk is dat omdat zo veel anime wel een goed uitgangspunt heeft, maar er eigenlijk niets mee wordt gedaan. Hoewel, zoals ik zeg: "gedeeltelijk".

 

Ook goed vond ik Cowboy Bebop.

 

16875649_1300x1733.jpg

 

Wat ik ook erg goed vond, is Black Lagoon, maar je moet je wel over de 1e aflevering heen tillen, waarin ze een torpedo lancering VANUIT DE LUCHT MET EEN ...  TORPEDOBOOT!

Geen reeks om met de kinderen naar te kijken, want ze is nogal zwartgallig en defaitistisch.

 

maxresdefault.jpg

 

Link to comment

t

On 8/11/2020 at 11:20 AM, Tanuki said:

Dat kan meevallen. Ik heb ooit live actions gezien van H2, Touch, Shibatora ... en die vielen wel mee.

De live action van Rurouni Kenshin valt ook mee. Over the top, maar dat is de manga ook.

Toen ik de dvd in de winkel vastnam, waren ze verbaasd dat ik het herkende.

Link to comment
  • 1 month later...

Made in Abyss was fenomenaal, als het 2de seizoen uitkomt kijken we die nog eens uit. Zeer zeer goed, ik heb direct de BR gekocht, die wil ik niet missen.

 

Gate is er ook door. Het eerste seizoen was super, grappig, leuke figuren in z'n harem en het Japanse leger komt nog relatief geloofwaardig over. Het 2e seizoen was een stuk politieker maar heeft ook z'n sterke kanten, veel verhaal elementen van het eerste deel lijken ze hier gewoonweg vergeten te zijn. 

 

Van Cells At Work komt een meer volwassen versie, daar kijk ik ook wel naar uit. 🙂

black.jpg

Link to comment

De muziek is trouwens een vast onderdeel geworden van mijn playlist op Spotify.

De soundtrack van zowel Tenki no ko (weathering with you) als kimi no na wa (your name) is van RADWIMPS.

Er wordt veel pulpmuziek gemaakt in Japan, maar af en toe zitten er parels tussen.

 

 

Link to comment
  • 4 weeks later...

Het eerste seizoen van Higurashi When They Cry is erdoor, een ietwat harem, ingewikkeld en herhalend verhaal maar zeer de moeite. Wel een heel origineel concept van verhaalopbouw, we gaan nu vlug de volgende seizoenen proberen te kijken voordat we spoilers te zien krijgen al hebben we wel al een idee hoe het in elkaar zit.

 

Het moet gezegd worden dat de vooruitstrevende verhaalvormen vooral bij anime te vinden zijn, fascinerend.

 

higurashi-1.jpg

Link to comment

Omdat Kuma van 1 november uitgesteld is naar volgend jaar gaan we hier thuis ook op 1 november zelf een animefestival organiseren voor ons drietjes, het Kuro Festival 🙂 . Een goeie oefening voor m'n dochter. We ontwerpen tickets, poster en programmaboekje. Pauze's tussen de films met koffietafel en al, posters uithangen. 

 

6 films bingewatchen, dat wordt de max.

 

Filmlijst is volledig van m'n dochter, die overlapt niet met Kuma en zijn wel festivalfilms. Ik heb er maar enkele op BR kunnen vinden, het was dus wel wat zoeken op de services.

 

Kuro festival.jpg

 

BlackButler.jpg

 

Children.jpg

 

Garden.jpg

 

HelloWorld.jpg

 

IntoTheForestOfFireflyLight.jpg

 

PatemaInverted.jpg

Link to comment

De poster, simpel maar voldoende. Ik werk nu ook het boekje af, we gaan er niet teveel werk in steken maar we willen het festivalgevoel toch wat binnen brengen. Het is een zielige vervanging van al de festivals en spelletjes avonden die we dit jaar verboden zijn maar het is al wat we hebben momenteel. 

poster.jpg

Link to comment
Op 29/10/2020 om 10:43, Bonte zei:

Omdat Kuma van 1 november uitgesteld is naar volgend jaar gaan we hier thuis ook op 1 november zelf een animefestival organiseren voor ons drietjes, het Kuro Festival 🙂 . Een goeie oefening voor m'n dochter. We ontwerpen tickets, poster en programmaboekje. Pauze's tussen de films met koffietafel en al, posters uithangen. 

 

6 films bingewatchen, dat wordt de max.

 

Filmlijst is volledig van m'n dochter, die overlapt niet met Kuma en zijn wel festivalfilms. Ik heb er maar enkele op BR kunnen vinden, het was dus wel wat zoeken op de services.

 

Kuro festival.jpg

 

 

 

Toch mooi dat je er voor jouw dochter nog iets speciaals van hebt gemaakt.

Link to comment
Op 2/11/2020 om 07:57, Bonte zei:

Het is al dat we nog hebben, letterlijk al haar activiteiten en contacten zijn nu zo goed als verboden. 

 

Idem hier. Karate en scouts noodgedwongen gestopt... De scouts hebben nog wel een soort zoektocht georganiseerd waarbij elk lid een vlag ergens verstopt en ze hun naam op de andere moeten zetten zonder betrapt te worden. Ze zijn met meer dan 40 bij de gidsen dus die zijn nog wel even bezig... Het betrappen gebeurt door een foto op Whatsapp te zetten van de betrapping. Wel leuk

Link to comment

Adachi maakt vooral coming of age/teenage romcom/drama tegen een sportclub achtergrond. Bijna al zijn manga gaan over baseball, een enkele keer over zwemmen of boksen, en ééntje is een jidaigeki (historisch drama).

Zijn manier van verhalen vertellen kan je niet vergelijken met Inazuma eleven.

 

Ik zoek verder 😉

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Een korte impressie van de films

 

Book of Antlantic was goed, veel actie en een redelijk verhaal, leuke verwijzingen naar de Titanic natuurlijk. Ik verloor wel half het verhaal omdat ik de rest van Black Butler nog niet heb gezien en daardoor niets van caracter achtergrond.

 

BlackButler.jpg

 

Children Who Chase Lost Voices

Goeie avonturen fantasy, ok Made in Abys is 10 keer beter maar zeker te pruimen, dit zie ik graag.

Children.jpg

 

The Garden of Woods heeft nauwelijks een verhaal, het gaat 'm vooral over sfeer en tonen hoe mooi ze de animatie kunnen maken. Bij momenten was de animatie overdreven hyper realistisch wat dan in Your Name, van dezelfde regiseur beter gebalanceerd was.

Garden.jpg

 

Hello World is de Japanese Inception adaptatie, bij momenten ingewikkeld en het is altijd lastig om computer data en werking in een anime om te zetten. Toch zeker de moeite om te zien.

HelloWorld.jpg

 

Into the Forest of Fireflies' Light was leuk om zien maar zonder verhaal en puur gericht om emoties op te wekken wat maar half lukt, de connectie met de 2 figuren is er net niet.

IntoTheForestOfFireflyLight.jpg

 

Patema Inverted was de favoriet van de avond, puur avontuur met een twist in de zwaartekracht. Ik heb het gevoel dat ze iets te makkelijk elkaar kunnen vasthouden maar dat is het zowat, erg leuk.

PatemaInverted.jpg

Link to comment

Anime dag laatste zondag

 

K_project Missing Kings, waarschijnlijk de verkeerde poster.

Losstaande films gebaseerd op een reeks dus je mist uitwerking van characters maar algemeen een mottige film, slechte computer graphics, zwakke animatie en oninteressant verhaal.

125179458_661768307841107_2745190189324993737_n.jpg

 

Kabaneri of the Iron Fortress, een film opnieuw gebaseerd op een serie die nadien afspeelt en op zichzelf staat. Je mist een deel charakter opbouw maar dat stoort niet echt, goe verhaal, avontuur en actie. Met gemak de beste film van die dag, hier gaan we de serie ook van bekijken later.

114093374_2608178902754304_2029910506719733261_n.jpg

 

Een Fate film, foute keuze. Erg goed van kwaliteit maar zo onderdeel van het grote verhaal dat je er niets van snapt en ze doen zelfs geen moeite. Enkel te bekijken waard als je de 20 andere Fate films aan het bekijken bent, de crossovers zijn niet te tellen. Mij niet gezien.

124909080_361248561615461_4982333707031147785_n.jpg

 

Fireworks, een mooi liefdesverhaal die soms wat ingewikkeld is maar als je het opeens door hebt dan begrijp je de opzet van het verhaal en de nadruk op het vuurwerk, in mijn geval was dat een paar dagen later.

118949994_364959167995995_6806202835923055429_n.jpg

Link to comment
  • 2 months later...

Terug een anime filmdag met m'n jongste

 

Blam!

Een cyberpunk spektakel van Netflix, de 3D is goed gemaakt maar het mist gevoel en verhaal. Er is geen connectie met de caracters en de muziekjes telkens je het hoofdfiguur ziet zijn onbedoeld grappig wat al helemaal niet past. Een meh score maar toch leuk om eens te zien.

 

b94062df195f9cc38a8fb66146167944.jpg

 

AAAABbfE_nqQ7p610FFgiZlVCBycLyQRN-QG8NljOHJe47vUqQIJM98IiAU3kVZy4l39VoSzmLTPzBN0X9EF58hFkF7qEsT-.jpg

 

Blackfox

Een poging voor het opstarten van een jeugdig Marvel universum, weinig origineel verhaal, wel goed gemaakt

 

blackfox.jpg

 

Napping Princess

Deze was de leukste van de dag al was het verhaal ook hier niet wat het moest zijn. Wel een originele insteek, goed gemaakt en grappig, soms moet dat niet meer zijn.

 

images.jpg

 

 

 

Link to comment

Ondertussen hadden we ook Made in Abyss 3 gezien, het vervolg op het eerste seizoen in de vorm van een film (seizoen 1 hebben ze verwerkt als film 1 en 2), naar het schijnt zullen ze terug overstappen op het serie vorm.

 

Een weergaloos avontuur waar ze de Abyss exploreren en niet bang zijn om extreem dark te gaan in het verhaal, uitzonderlijk goed.

 

made-in-abyss-3-english-version.jpg

 

Schermafbeelding 2021-01-25 om 10.01.39.jpg

 

Link to comment
1 uur geleden, kbellon zei:

Ik weet dat het niet echt onder anime valt, maar heeft iemand de Castlevania serie al gekeken die in 2017 is gestart? Zo ja, is het wat de moeite?

Den expert hier thuis zegt dat die best wel goed is, enkel het eerste seizoen gezien. Dracula en zijn league of vampires.

Link to comment

Nog bekeken

 

Kabaneri of the Iron Fortress

Avontuur, steampunk, actie en zombies. Een ideale mix met een goed verhaal, de film was al goed maar de serie is nog beter, dik in orde.

 

images-1.jpg

 

Violet Evergarden

Prachtig hoe ze een steampunk achtige wereld en een beroep die enkel in die wereld kan bestaan hebben verwerkt in een romantisch verhaal met wat actie en coming of age, hier heb ik heel graag naar gekeken. Aangename verrassing.

 

MV5BZmUzMThjOTItZGY4ZS00ODcwLTliNTMtYjVkM2JmY2QxNmRhXkEyXkFqcGdeQXVyMzgxODM4NjM@._V1_UY1200_CR93,0,630,1200_AL_.jpg

 

Puella Magi Madoka Magica

Een magical girls serie, schoolmeisjes krijgen voor een vreemde reden magische krachten om tegen heksen te vechten. Qua verhaal niet top maar de verborgen magische wereld waarin ze vechten is in elke aflevering uniek en een artistiek meesterwerkje. 

 

madoka-poster-2.jpg

 

Puella Magi Madoka Magica the Movie Part III: Rebellion

Vervolg op de serie die je eerst moet gezien hebben voordat je aan de film begint, het verhaal wordt hier wat verder uitgewerkt wat een grote hulp is en het nog steeds artistiek de moeite.

 

images-2.jpg

 

School Live

Hier heb ik me heel goed mee geamuseerd. Probeer spoilers te vermijden en laat je niet afschrikken door de eerste aflevering.

 

s-l640.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...