Ga naar inhoud

Landing op Mars Live


Recommended Posts

Gast Kameraad Mauser
28 minuten geleden, Spiro zei:

In 1978 wisten we het al: er is leven op Mars.

 

1197767474_download(1).jpeg.ac28bbbcfb91a99e8038ff6ff81e817d.jpeg

Al vroeger zelfs, Edgar Rice Burroughs schreef er al over in zijn Barsoom-serie. Later illustreerde Frank Frazetta menig cover van die reeks.

 

 

20210218_225059.jpg

20210218_225035.jpg

Screenshot_20210218-224855_Google.jpg

20210218_224809.jpg

Link naar reactie
2 uren geleden, cinco zei:

 

 

Wat is er met de mappen?

 

Nou, dat ze blijkbaar nog gebruikt worden.

Ze doen niet alles op computer.

Een van die ingenieurs heb ik zelfs met een balpen bezig gezien, maar dat was misschien om zijn handtekening voor akkoord te zetten.

Maar het is in elk geval duidelijk dat niet al die mappen dienen om handtekeningen te verzamelen.

Link naar reactie
3 uren geleden, Yncke zei:

applaus!

 

(Altijd spannend, zoiets. :) )

 

Het duurt 11 en een halve minuut voor een signaal vanop Mars hier is, dus alles moet hinder automatisch gebeuren, en ze krijgen eigenlijk niet de kans om het eens in te oefenen. Als het mislukt, moeten ze jaren wachten voor ze een nieuwe kans krijgen.

Sinds InSight staat mijn naam er trouwens op. Toen waren we met 1,6 miljoen, deze keer met 10,9 miljoen. Dus als het crashte, zag ik het ook niet graag gebeuren. Vroeger ook al niet, maar je voelt je er wel meer bij betrokken als je naam erop staat.

Link naar reactie

Nee hoor.

 

Volgende citaten komen uit het artikel waarnaar je verwijst:

 

Quote

Mars is so far away in fact that it takes radio signals quite a long time to get from the spacecraft back to Earth. During Curiosity EDL, this delay will be 13 minutes, 48 seconds, about mid-way between the minimum delay of around 4 minutes and the maximum of around 24 minutes.

 

En:

 

Quote

If there is a problem and the spacecraft tells us, we won’t know for 13 minutes, and then even if we react straight away it’ll be another 13 minutes before our instructions get back to Mars

 

Overigens is die website ook niet helemaal correct: want tijdens de uitzending van Nasa hadden ze het over 11'22". Die blogger kende waarschijnlijk de correcte afstand niet.

De afstand van Mars tot hier zou op dat moment meer dan 200 miljoen km zijn geweest.

 

PS: op dat artikel waarnaar je linkte, staan ook enkele commentaren. Sla die over. Er zitten echte beunhazen tussen.

Link naar reactie
12 uren geleden, Spiro zei:

In 1978 wisten we het al: er is leven op Mars.

 

1197767474_download(1).jpeg.ac28bbbcfb91a99e8038ff6ff81e817d.jpeg

 

Nog vroeger:

Across the Zodiac: The Story of a Wrecked Record (1880) is een sf-roman door Percy Greg, een Engelsman die door de Engelse wikipedia als bedenker van het subgenre van de zwaarden-en-planeten in sf wordt vermeld.

 

Across_the_Zodiac.jpg

Link naar reactie
10 uren geleden, Peter Motte zei:

 

Nou, dat ze blijkbaar nog gebruikt worden.

Ze doen niet alles op computer.

 

 

Dat is in de chemie niet anders. Alarmplan, noodprocedures bij stroom-/stoom-/energieuitval, opstartprocedures, ... moeten we altijd bij de hand hebben, ook als de server plat ligt. Zelfs de shiftverslagen hebben nog lang op papier gestaan. Hét argument om te digitaliseren was uiteindelijk het handschrift van bepaalde operators.

Voor de landing zal het weinig nut hebben ginds, maar voor én na de landing zullen er wel een aantal procedures zijn waar ze wel invloed op kunnen uitoefenen.

Link naar reactie

Geen denken aan!

Mars is een zeer barre planeet. Het lijkt een atmosfeer te hebben, maar de atmosferische druk op het oppervlak is maar 1/100 van die op aarde. Dat stelt dus eigenlijk niks voor. Eigenlijk is het qua atmosfeer niet veel beter dan op de maan. Het lijkt alleen anders omdat je een kleurtje hebt.

Qua zwaartekracht is het iets beters dan op de maan. Ik denk dat de zwaartekracht het dubbele is van de zwaartekracht van de maan, maar veelt stelt dat dus ook niet voor

Hoe dan ook komt het erop neer dat rondlopen op de maan ongeveer hetzelfde is als rondlopen op Mars: in beide gevallen heb je ruimtepak nodig.

de maan is erg droog, maar Mars is evengoed erg droog. Alleen hebben we sporen van de aanwezigheid van water op Mars in het verleden. Maar nu is het water er hoogstwaarschijnlijk niet meer. Er is wel water gevonden onder de grond maar dus meer als een vorm van natte aarde dan echt als water. Je zou dus ook nog vreselijke dorst kunnen krijgen.

En dan is er nog het probleem van de zuurstof.

Wie denkt dat je Mars gemakkelijk kunt omvormen in een aardachtige planeet, heeft het compleet mis.

Link naar reactie
3 uren geleden, cinco zei:

Wat was het nieuwe element aan de recente landing? Hadden ze al niet met telegeleide wagentjes over het marsoppervlak gereden?

er is momenteel 50% meer wetenschappelijke uitrusting meegebracht dan de vorige keer. Heel sterk is natuurlijk dat helikoptertje dat ze hebben, en waarmee ze korte afstanden kunnen vliegen.

Verder hebben ze ook een boor, waarmee ze in de Marsbodem willen boren. En de bedoeling is dat later een ander toestel die boorkern opgehaalt en meebrengt naar de aarde.

 

Link naar reactie
14 uren geleden, cinco zei:

 

Ik kan mij wel vinden in deze gedachtegang.

De mensheid kan beter zorgen dat ze eerst hun eigen huishouden op orde hebben vooraleer ze bij de buren gaan kijken.

 

 

Da's heel kort door de bocht.

 

Er zit ook een rade bocht in die redenering: niemand gaat naar Mars om problemen op Mars op te lossen.

 

DIe vluchten stellen hoge eisen aan navigatie, precisie, programmeren en het afwerken van ingewikkelde taken die volautomatisch kunnen draaien.

Het zijn visitekaartjes voor de bedrijven die eraan meewerken, waardevolle portfolio, bewijzen van vakmanschap, testen van kennis en vaardigheden.

Het zorgt voor een bewezen technologische voouitgang.

 

Verder is het onderzoek dat meer vergelijkend materiaal oplevert voor onderzoek van de aarde zelf, geologisch, biologisch, evolutionair.

 

Ten slotte is het een beetje flauw te klagen over de inspanningen voor een ruimtevaartproject, als bijv. alleen al de Beglische overheid elk jaar 4 miljard uitgeeft aan cultuur en sport.

Dan begin ik nog niet over de wereldwijde uitgaven aan wapens.

 

Link naar reactie

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Je hebt inhoud geplakt welke opmaak bevat.   Herstel opmaak

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...








×
×
  • Nieuwe aanmaken...