Tanuki Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 Géén selder! Ik herhaal: géén selder! (deze discussie leeft al enkele jaren op mijn werk) Quote Link to comment
Waldorf Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 Oooh selder! Lekker! Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link to comment
Lamme Goedzak Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 Tomaat, ajuin, gehakt Quote Link to comment
Bart 01 Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 Ajuin, look, gehakt, geconcentreerde tomatenpuree, provencaalse kruiden, paprikapoeder, wortel, courgette, tomatenblokjes en passata. Quote Link to comment
Werner Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 Tomatenconcentraat, kalfsgehakt, champignons, worteltjes en erwtjes, ajuin, paprikapoeder ABSOLUUT GEEN look !!! Quote http://www.wernerpeeters.behttp://www.dvdinfo.be Link to comment
Hamirubi Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 Oh ja, en look natuurlijk! Quote I'am a locksmith. And I'm a locksmith. Link to comment
Waldorf Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Ik wil over veel discussiëren, maar het weglaten van look is toch een No Passata Pasaran. Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link to comment
Yncke Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Gemengd gehakt, look, ui, wortels, champignons, paprika, tomaat en kruiden zoals mijn klakke staat. Quote yncke.be Link to comment
lordofindifference Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Ui, look, gekruid varken/rundgehakt, passata of tomatenconcentraat, evlier spaghettikruiden, heel klein beetje harissa of iets dergelijks, maar niet te vergeten : gemalen parmesaan! Quote Link to comment
Waldorf Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 11 uren geleden, Werner zei: worteltjes en erwtjes, Surely, you can't be serious. Erwten? Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link to comment
Werner Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 51 minuten geleden, Waldorf zei: Ik wil over veel discussiëren, maar het weglaten van look is toch een No Passata Pasaran. Niks van! Quote http://www.wernerpeeters.behttp://www.dvdinfo.be Link to comment
esteban² Posted March 17, 2021 Share Posted March 17, 2021 Weg met (extra) look en peterselie! Omdat ik geen kookvuur heb, is het al bijna 7 jaar geleden dat ik zélf nog spaghetti gemaakt heb. Not going to lie. Ik neem een standaard Miracolli-tomatensaus (zonder meer) uit bokaal. Daar voeg ik dan alles aan toe. Eerst ajuin stoven, dan 't ballekesvlees erbij, gele groene en rode paprikareepjes erbij. Daarna courgetten en champignons. Worteltjes heel soms. 't Belangrijkste vind ik echter de kaas. Ik kan er -bij wijze van spreken- gerust een kilo over gieten. En bij de kokende spaghetti-slierten (of andere vorm) doen ik een kippen of groentenbouillonblok in 't water. En 't flesje tabasco op tafel is eveneens een must. Quote STEUNACTIE #SHARINGISCARING #DELENISLIEF Link to comment
156 Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 Maken jullie dan als jullie spaghetti saus maken altijd min of meer dezelfde saus? Quote Link to comment
Aleksandr Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 nee hoor, gisteren nog spagetti met gruyere kaas gegeten Quote Link to comment
cinco Posted March 21, 2021 Author Share Posted March 21, 2021 Zouden kikkererwten of linzen een goede aanvulling zijn? Quote Link to comment
Aleksandr Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 kikkererwten in kaassaus? Quote Link to comment
cinco Posted March 21, 2021 Author Share Posted March 21, 2021 In spaghettisaus. Quote Link to comment
Waldorf Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 13 uren geleden, cinco zei: Zouden kikkererwten of linzen een goede aanvulling zijn? Dan kan je het gehakt achterwege laten. Op 19/3/2021 om 21:48, Mask zei: Maken jullie dan als jullie spaghetti saus maken altijd min of meer dezelfde saus? Ah neen. Spaghetti is spaghetti. Maar soms eten we pasta putanesca (met ansjovis en kappertjes in de tomatensaus), of zoals in het eerste kookboek van Jeroen Meus, met pancetta, kerstomaatjes en pijnboompitten. Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link to comment
cinco Posted March 22, 2021 Author Share Posted March 22, 2021 13 minuten geleden, Waldorf zei: Dan kan je het gehakt achterwege laten. Ideaal dan voor een vegetarische spaghetti. Quote Link to comment
kbellon Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 4 uren geleden, cinco zei: Ideaal dan voor een vegetarische spaghetti. Als ik vegetarische saus maak doe ik het inderdaad met linzen. Quote Link to comment
Lük Bey Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Tiens, doet er niemand rode wijn in? Ik voeg dat altijd toe sinds ik dat in 'The Godfather' eens gezien heb, en dat geeft toch een lekker bijsmaakje. Quote https://www.facebook.com/lukbey Link to comment
cinco Posted April 26, 2021 Author Share Posted April 26, 2021 10 minuten geleden, Lük Bey zei: Ik voeg dat altijd toe sinds ik dat in 'The Godfather' eens gezien heb The Godfather als een guide to life. Zijn er manèges in jouw buurt? Quote Link to comment
Lük Bey Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Ha! Echte manèges niet, maar verschillende buren hebben een paard op hun terrein staan. Quote https://www.facebook.com/lukbey Link to comment
Tanuki Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 3 uren geleden, Lük Bey zei: Tiens, doet er niemand rode wijn in? Als je échte Bolognese wil maken moet dat erbij, dat is de basis van de saus. Maar hier gaat het gewoon over pastasaus die, en dit wil ik benadrukken, géén Bolognese is. Die bestaat traditioneel uit kalfsgehakt, varkensgehakt, pancetta, wortel, ui, bleekselderij, runderbouillon, rode wijn, tomatenpuree, en melk. En moet minstens een paar uur trekken in een warme oven. (een collega van mij is half Italiaans, van hem heb ik de ingrediënten. Zij eten dit trouwens niet met spaghetti maar met tagliatelli of fettucini.) Quote Link to comment
Peter Motte Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Op 4/3/2021 om 17:36, cinco zei: The horror! The horror! Quote Andreas, striptekenaar Ezzulia-challenge voor boekenlezers Website Vertaalbureau Motte (c) Peter Motte, use by AI not allowed Link to comment
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.