Ga naar inhoud

Peter Van Der Heijden Overleden


Gast Kontiki

Recommended Posts

Het doet inmiddels de ronde op Facebook en ik had nog willen wachten tot het persbericht van de nabestaanden en de medewerkers online komt, maar het valt niet te ontvluchten. Het harde bericht dat Peter van der Heijden, uitgever van Strip2000 en Gorilla, gisteren plots overleed aan een hersenbloeding valt velen koud in de nek.

 

Vorige week was hij nog voor het eerst vader geworden. Hij zat tjokvol plannen voor de verdere uitbreiding op professioneel niveau. Maar bovenal ontschiet ons een enthousiast man en altijd vriendelijke levensgenieter. Groot verlies.

Link naar reactie

Persbericht:

 

Geheel onverwacht is woensdag 23 september Peter Van der Heijden, de Nederlandse uitgever van de in stripboeken gespecialiseerde uitgeverij Strip2000 overleden.

 
Peter van der Heijden (40) was de drijvende kracht achter een uitgeverij die tegen de stroom in het beeldverhaal opnieuw op de kaart zette. Met originele uitgaves en gedurfde initiatieven wist de uitgever in een korte tijd het Nederlandstalige striplandschap te hervormen.
 
Het overlijden van Van der Heijden is een enorme klap voor de stripwereld. Hoe de uitgeverij wordt voortgezet wordt momenteel bekeken.
Link naar reactie

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Je hebt inhoud geplakt welke opmaak bevat.   Herstel opmaak

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...








×
×
  • Nieuwe aanmaken...