Jump to content

Hoeveel mensen hier lezen manga / kijken anime?


cinco

Hoeveel mensen hier lezen manga / kijken anime?  

36 members have voted

  1. 1. -

  2. 2. frequentieRecommended Posts

Om 1 of andere reden lees ik niet graag manga, dagelijks kijk ik echter wel een paar afleveringen anime, dat ligt me veel beter. Van anime verdraag ik ook heel veel, bv trage filosofische reeksen zoals Girls Last Tour zou ik maar lastig kunnen bekijken als gewone serie. Als anime vind ik dat dan weer een meesterwerk al hoop ik dat ze die ooit nog afwerken met een paar OVA's.

Link to comment

Enkel Manga.

Anime spreekt me niet erg aan. Ik hou niet van de manier waarop men in Japan de personages inspreekt + ik vind van veel populaire series de animatie wat "houterig" (ik weet wel dat zeker voor films etc de animatiekwaliteit ondertussen een stuk hoger ligt, maar dat zijn mijn huidige ervaringen). De enige anime waar ik tot nu toe alles van gezien heb zijn death note en attack on titan, aangezien ik daar de manga niet van heb staan.

En ja ik lees in het algemeen liever dan dat ik iets kijk, ik denk dat dat de meest doorslaggevende factor zal zijn. Als ik tussen beiden kan kiezen, wordt het de strip/manga boven de film/serie/anime.

Link to comment

Ik heb al wel wat Manga gelezen en anime vind ik ook wel leuk. Ik ben er van overtuigd dat er nog heel veel te ontdekken is, maar ik heb niet echt de tijd/plaats in huis om dat allemaal te volgen.

This is Planetary: “These are the moments I live for. I put up with all the other crap just to get seconds like this. The moments when you know the world is a better place than advertised.”

Link to comment

Ik cherry pick in de manga. Op zich lees ik 't graag, vooral omdat er vaak heel eigen invullingen van specifieke thema's zijn, maar d'r zijn maar een schamele 24 uur in een dag.


Anime heb ik nog geprobeerd op te pikken indentijd met Cowboy Bebop, maar op de één of andere manier werkt het niet voor mij als 't niet in 't Frans is.  Daar zal Club Dorothée wel voor iets tussen zitten. En opnieuw, die uren op een dag, he...

Link to comment

Ik heb een beetje manga gelezen. Death Note bleef maar duren en heb ik opgegeven na acht of negen delen, MW was zeer goed, Pluto lag me niet, Lone Wolf & Cub vond ik geweldig. Van Showa las ik één deel, en dat vond ik erg goed, net zoals Onwards toward our noble deaths. Monster heb ik helemaal gelezen, maar daar herinner ik me hoegenaamd niets van. De specifieke beeldtaal van manga houdt me dus niet tegen, maar het trekt me ook niet speciaal aan. Het is nu wel al enkele jaren geleden dat ik nog manga las. Over Anime weet ik niets. Ik zag ooit wel Akira, maar dat vond ik helemaal niets.

Remember that the life of this world is but a sport and a passtime.

Link to comment
20 uren geleden, Waldorf zei:

 Over Anime weet ik niets. Ik zag ooit wel Akira, maar dat vond ik helemaal niets.

Het oeuvre in anime is even breed als in manga. Verschillende tekenstijlen, genres, animatietechnieken, ... Akira is al een oudje, eind jaren '80 als ik me niet vergis, en een zeer specifiek genre dat je moet liggen.
Misschien dat een Ghibli-film je beter zou liggen?

Link to comment
  • 3 weeks later...

Graag manga, geen anime.

Soms is manga te langdradig en met te weinig inhoud. Om één of andere reden deden Nausicaä en Ghost in the shell me bv. helemaal niks. Soms zakt verhaal ook wat ineen maar als je dan even doorbijt kan het nog wel goed komen (Death Note bv.). Al fantastische manga gelezen: Death Note, Monster, No.6, Pluto (heeft wel een deel of 3 geduurd, had het bijna weggelegd, daarna in 1 ruk uitgelezen), Deadman wonderland, Akira, the girl on the other side, zowat alles van Tezuka dat ik in Engels te pakken krijg (mw, Black jack, Boedha, Ayako, Adolf, …), Master Keaton.

Toch blijft her beperkt tov Eurostrips. Het aantal delen schrikt me soms af. Op de manga-wishlist: 20th century boys.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Van dezelfde auteur: Maison Ikoku. Of je die gaat vinden, is een andere zaak.

 

Auteurs met dezelfde soort humor als Takahashi Rumiko-sensei ga je niet snel vinden.

Geen idee of je deze titels in real life gaat vinden, maar kijk eens naar:

Change 123

Mahou sensei Negima

Zero In

Dit zijn al oudere titels, maar ze vallen ongeveer in dezelfde genres (shounen, action, comedy, martial arts, school life, romance)

Link to comment

Maison Ikoku heb ik in de originele Vizz Comics uitgave. 

Het is inderdaad in die stijl dat ik graag nog iets nieuws zou lezen. De Mermaid series heb ik ook, net als Urutsei Yatsura. Dat was in mijn eerste manga-periode. Ik was toen vooral gek op Nausicaa en Sanctuary naast Rumiko.

Nu ben ik een sporadische manga-lezer. Ik zit nog altijd op 60% van Deathnote, maar slaag er niet meer in om daar in geinteresseerd te blijven. Die mix van humor, karakterschets en verhaal bij Rumiko Takahashi was wel echt uniek.

Ik zal eens beginnen zoeken bij Archonia en co naar de series die je vermeld hebt. Thx.

 

 

 

Link to comment
1 uur terug, Ambreville zei:

Ik zit nog altijd op 60% van Deathnote, maar slaag er niet meer in om daar in geinteresseerd te blijven.

 

Ik weet nog dat ik al die mangadelen in minder dan een maand doorlezen heb in de tweede helft van de '00s. (grotendeels in bad :o )

De serie was ook op tv en hier in België was er zelfs een heuse Death Note moord die tot in Japan de media haalde.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Mangamoord

Link to comment
  • 2 months later...

Ik kan echt genieten van de meeste werken van Osamu Tezuka alsook de reeks van Miyamoto Musashi. Veelal als ik in Brussel manga koop combineren we dit met een lunch of snack in de Aziatische buurt om wat meer swung te geven aan de uitstap. Maar ik dien we toe te geven dat ik bij verhaallijnen uit series blijf die ik verzamel

Link to comment

Afgezien van de animatiefilms van speelfilmlengte kijk ik geen anime. Ik lees daarentegen wel een redelijk portie manga. De cliché titels die hier met regelmaat genoemd worden staan ook bij mij netjes in de kast. Auteurs die ik slaafs volg zijn ondermeer Usamu Tezuka, Taiyo Matsumoto, Naoki Urasawa, Shigeru Mizuki, Junji Ito en Inio Asano wiens 'Goodnight Punpun' en 'A Girl on the Shore' ik reken tot het beste wat ik ooit op stripgebied heb gelezen...

 

 

d34d45a1509e2382c34300fc4f75cf57.thumb.jpg.fb8a0fa041ac96e30e8aacb3c9db719a.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...